Včera som trať trochu pobrúzdal..nuž nechcem robiť plané poplachy ale osobne mám trochu obavy..či sú si organizátori vedomí akú trať nám ponúkajú. Už 4tý km sa ide po kameňoch do stúpania /nad Kolačínom, šlape sa to hrozne/ asi tam chceli spraviť asfaltku, no únava sa dostaví už tu. Na Baske,už tradične menený terén a stopa

Sedlo medzi Baske a Homôlkou /taký padák a následne cez les kde tečie potok/ ach jaj..Zjazd z Homôlky do Dolnej Poruby..prosím ostrihať tie kríky s tŕňmi na tom 30cm kľukatom chodníčku /4cm tŕň do ramena nie je nič príjemné/. Za Iliavkou bežný tankodróm, dobre do tých jám zapadá predné
koleso 
A zmenený záver..uvedomil som si, že to nie je až taká sranda ako som si sprvu myslel..tam, kde už každý vedel, že len klesá a zjazduje príde stúpanie do lesa..nasleduje nádherný singláč /a jedna 5m stena dolu/ na Kamenné vráta..opäť zjazd..a zase stúpanie pod Grófovec..a až potom vytúžené klesanie do cieľa. Ale po 68km nebodaj po 100km čo ide brat už sa to človeku fakt nechce. A
deti /Baby trať/ by som tade nepustil. Osobne trati Baby vôbec nechápem. To má byť výzva pre malé deti? 33km? Ťažkým terénom? Teda zjazd do Dubnice po kameňoch je vážne o hubu. Prečo nespravia neaký 10-15km okruh Kolačín-Salaš-Nová Dubnica, po lúčkach a pekných chodníčkoch /tých tam je/ keď už idú trate cez salaš? Chápem, povolenia, ale predsa. Ale bez kategórie? Basic tiež bez kategórie? Aspoň ženy-dievčatá mohli zaradiť. To je problém? Uviesť prvé tri a dať im neakú pozornosť? Zabezpečiť si tak vačšiu účasť a aj motivovať.
Osobne sa na tento maratón veľmi teším. Organizačne býva vykonaný perfaktne a tomu ako i zdravotnému zabezpečeniu a rizotu v jedálni 2.zš

nemám čo vytknúť.
PS: Od 15:30 bude pochodovať Novou dubnicou dychový súbor /v rámci festivalu dychovej hudby/ tak jazdiť /ne/bezpečne

iste by bolo vhodne vekovo definovat slovne spojenie "male deti". ten zjazd do Dubnice sa oproti minulemu roku zmenil, ked je taky zly/narocny?inak ta baby trat vraj nie je narocna - teda aspo 1/2 trate. iste 1/3 tretina trate je narocna pre tie decka ale myslim si ze sa da prejst. vzdialenost je tiez primerana. minuly rok moj 8rocny syn presiel tu trat baby a skoncil asi na cca. 36.mieste - nepamatam si presne.ziadalo by sa urobit nejake kategorie pre deti podla rokov,lebo tam su velke vykonnostne rozdiely ak
je o 2-3 roky starsie /mladsie. tento rok ideme na start cela rodina.ale do ciela realne mozu prist iba rodicia a dve deti, ostatni su este velmi mali.na kazdom maratone sa da vzdy nieco vylepsit - vekove kategorie na baby trati pre deti by boli vhodne - aspon dve - tri.