V tejto sezone som uz vymenil asi 4 komplet kabelaze a posledny obluk ku saltru aspon 6x. Mam inverzny salter a dualy kedze jazdim aj ked je mokro tak mam vkuse odkureny ten posledny kusok bowdenu, drhne to a neradi. Tento ficur od AVIDU to vraj dost riesi, lebo kabel je kryty a kladke je sumafuk kolko vody a blata na nej bude. OTAZKA je kde to kua na Slovensku kupit, najlepsie v KE.
Ak mate s tym niekto nejaku pozitivnu/negativnu skusenost som same ucho
tušim 2OO,-Sk.Tovar posielajú aj poštov zavolaj si tam, alebo napíš a dohodni sa a nimi.Čus
http://www.bikeart.sk/menu_avid.htm
len bohužiaľ to v ponuke na stránke nemajú.
stojí 279,-, aspoň ja som zaň toľko dal, ale je to naozaj výborný výrobok - doporučujem.
Ale asi aj necham poslat Nightcrawlera (dalsi ficur na od sramu ktory tesni predposledny usek kablu) a budem mat konecne dufam pokoj.
Alebo sa zamknem do dielne a na kolene si vypilujem hydraulicke radenie ako tito dvaja
ja jazdim tiez v blate a zatial som nemenil ziadne kabelaze ani som nezaznamenal zmenu v chode radenia ... je chyba niekde u mna, alebo by som si mal na prehadzovacku spliechat viac blata?
tam ide predpokladam skor o to zanesenie spinou
V mojom prípade som musel riešiť zlý chod prehadzovača (reverzný ťah), nakolko aj pri minimálnom zanesení, nefungoval presne a dochádzalo k drhnutiu. Po výmene bowdenu prípadne namazaniu sa chod podstatne zlepšil, ale len na krátku dobu (1-2 x mokrý výjazd).
Nakonie som to vyriešil kladkou. Nehovorím že je to zázrak, ale niekedy nevidím cez blato ani prehadzovač ani kladku, ale stále to ako-tak funguje (pri použití bez kladky 2x dole, 1x hore a bolo preradené)
teraz je servisný interval zadného lanka po 8-10 výjazdoch (podla blata). Takže mne osobne to pomohlo.
V mojom prípade som musel riešiť zlý chod prehadzovača (reverzný ťah), nakolko aj pri minimálnom zanesení, nefungoval presne a dochádzalo k drhnutiu. Po výmene bowdenu prípadne namazaniu sa chod podstatne zlepšil, ale len na krátku dobu (1-2 x mokrý výjazd).
Nakonie som to vyriešil kladkou. Nehovorím že je to zázrak, ale niekedy nevidím cez blato ani prehadzovač ani kladku, ale stále to ako-tak funguje (pri použití bez kladky 2x dole, 1x hore a bolo preradené)
teraz je servisný interval zadného lanka po 8-10 výjazdoch (podla blata). Takže mne osobne to pomohlo.
ja som to riesil vymenou shimana za sram....a odvtedy sa len pod fuzy usmievam
Uvažoval som aj nad takýmto riešením, ale nakolko mi vyhovujú RF tak som zostal u klasiky tahu Shimano 1:2. Škoda že Shimano nemá v ponuke aj páčky 1:1 (ako Sram 1:2). Asi vedia prečo
Ale to je už iná debata a sem to nepatrí.