Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A teraz k veci :shock:

Isiel som dlhu, ved kto by odolal takej peknej trase, aj profil aj mapa vyzerali dobre, a este aj sa vedelo ze to kopiruje casti AM:EN pojazdenicka, co slubovalo nevsedne zazitky :P .

A veruze nevsedne boli - tak dobity som uz davno nebol.

Ku trase poviem len tolko ze bola velmi pekna, skutocne narocna - proste ozajstny horsky maraton. Na takejto trase na zavodenie nemam, nastastie som to vcas pochopil a isiel som opatrne, lebo som mal zle tusenie ze ku konci by mi mohlo "dojst". Prvych 50 km som isiel v skupine s JaNO!m a tusim Vladom a bola to parada, islo sa v pohode a mali sme cas rozoberat prave prejdene useky trate ... napr. skvely zjazdik v lese v zlabe, ktory koncil uplne nekomercnym dropom, nastastie sa to dalo obist cez klopenku :mrgreen: Alebo zjazd dole lukou "tzv. diretissima" kde aj napriek snahe to velmi nepustit som isiel takmer 80km/h a dole som mal plne ruky prace "uhamať"

V hlave mi viri kaleidoskop zazitkov z trate, pohladov, vyhladov, pocitov, tazko to popisat. Proste to bolo fajn :D

Trocha mi chybala pitna obcerstovacka pred Slubicou, my z dlhej sme tam mali takmer 28km bez pitia, aj boli mezitym aj najake tie kopce, takze to bolo trocha na hrane.
Na prekvapenie bola Slubica najlahsi kopec z vsetkych na dlhej, kedze ma jazdivy uvod a strme su iba zaverecne metre.

Co sa tyka zjazdu zo Slubice, tak som bol presvedceny ze ma uz nic neprekvapi, ale tou singlacovou mordou ma organizatori dostali. Chce to gule dat takyto zjazd na trat kde jazdia vseliaky ludia, obcas aj zaciatocnici, ale za mna mozem povedat ze to bolo uzasne, aj ked unava mi branila to poriadne pustit a isiel som tzv. "istotu".

Prijazd k cielu som si patricne uzil, dakoval som vsetkym bohom ze mam full a ze som uvod nehrotil, lebo tych cca 3000m vyskovych a kopec jazdenia po lukach ma proste totalne vystavili.

Pivo a gulas v cieli mi velmi, velmi, velmi chutili, aj ked potom mi finalne doslo a vyhlasovanie vysledkov a tombolu som prezil v polospanku :shock:

Tesim sa na 3. rocnik tohto ozaj Kráľovského maratónu.
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 09:51:06
00
Skratena trasa nebola na kralovskom ale pokial viem tak na kosickom. Tam sa Slubica neddala obist nech by sa clovek akokolvek snazil.

Prvy mi dal 7 minut ked uz niekto tak velmi chce rypat do toho ako som dosiel.

Neviem ako vy ale ja si pridem v podstate pokecat. A ked si niekto o mne mysli nieco ine tak prosim. Ze som nabudeny premotivovany a bohvie co si este mysli foristicka hobby profi gulas akcionos pretekari. Jazdit ma bavi a keby ze mame Jrk na dlhej jazdim dlhe. A to ze ostatny pridu na maraton zaplatit startovne a porozpravat sa som nikde nepovedal. Takeho cloveka poznam iba jedneho. A aj ten startovne neplati myslim ze je v OZ. Neviem ako si dospel k takemu nazoru base.

Ta voda ma udivila - stalo sa mi to prvy raz v zivote. A nieje super ze jediny nepoviem negativny ale nie celkom koser zazitok z trate je blby pohar vody ktory mi vlastne ani nebolo treba?
A tie papiere - do tych sa nikto neobul ze preco vymyslam. Nooo?

XC nejazdim. Zda sa mi odveci prejst autom alebo vlakom polovicu slovenska aby som videl par km falat trate po ktorej kruzim do zblbnutia. Radsej popozeram vyhliadky. Porovnavam tereny v pohoriach kt. prechadzame. Poznavam krajinu.
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 10:00:49
00
Myslím si, že už stačilo, nie?
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 10:05:12
00
bez komentara :) :mrgreen:
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 10:05:45
00
Klud, neber to tak vazne, aj ja som velakrat pri obcerstvovacke (vseobecne, nie na tomto konkretnom preteku) trpol aby mi nejaky snazivy domorodec spolu s retazou nenamazal aj kotuce, alebo nieco podobne, ale zatial som to nepovazoval za hodne zmienky, ved su to amaterske preteky a o nic nejde.

Mas v tom trocha hokej ... na maratone vies presne kolko minut si kde stratil, ale na XC nepojdes lebo je to vraj kruzenie dokolecka - a pritom je to fantasticka zabava a preteky kde si budes tak davat ze sa ti o tom ani nesnivalo.

Dalej ... na maratone vies presne kolko minut si kde stratil, no mas zaroven cas pozerat vyhliadky a porovnat teren.
Vsetky ostatne preteky tohto roku som isiel standardne na hranu, a mozem ti zodpovedne povedat ze z krajiny som nevidel nic, okrem koridoru trate a znacenia a obcas som videl len Polar pred sebou - ked sa sustredis na vykon, znacenie a zjazdy, tak ozaj z vyhladov nemas vela.

Pretek sa da ist pretekovo, alebo vyhliadkovo, neviem o nikom kto by to vedel kombinovat.

V tvojom veku je aj tak ovela vhodnejsie jazdit kratke preteky, max do dvoch hodin - idealne je XC lebo aj techniku rozvinies. Maratony a vseobecne jazdenie nad 3-4 hodiny si nechaj na neskorsi vek, o nic neprides.

Aj z toho dovodu sa nevyhlasuju maratonske kategorie pre juniorov alebo kadetov ... ma to proste fyziologicky zaklad. Postuduj napr. http://www.ondrej-vojtechovsky.cz a ine, mozno sa dozvies zaujimave veci.

Prajem vela peknych cyklistickych zazitkov
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 10:15:11
00
S fyziologiu suhlasim; tie dlhe fakt nieje to prave orechove pre mlady organizmus. Diki za link :) .

Presnu stratu som si pozrel vo vysledkoch a sem tam nejaky mudri "domorodec" zakrici aka je zhruba strata na prveho. Alebo ktory som v poradi.

Povrchy sa daju dobre zapametat z pozerania pred seba :) . A vo vyslapoch alebo na vrchole kopcov stale kusok zvolnim. Nezastavim len zvolnim. Stratim par metrov co nieje problem dobehnut. Poobzeram sa dookola. Snazim sa co to zapametat. Naco by som siel maraton keby po prichode do ciela som nepametal z trate nic iba dup dup dup ako duracel zajacik :wink:

Obcerstvovacku som nebral vobec vazne. Par ludi z toho spravilo dramu no co :roll: . Ved ti ludia su dobrovolnici na kt stoja tie preteky. A niekedy sa stane nejaka takato USMEVNA prihoda.

Uz sa mi to fakt nechce dalej riesit. Kto ma este nejake pripomienky alebo otazky zodpoviem v Bystrici :mrgreen:
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 10:31:40
00
dobre, ze si trochu popisal dlhu trat flinker, (ocenujem slovne spojenie nekomercny drop :) )
mal som chute aj tento rok, ale asi by som vykapal.
a kedze "singlacova morda" bola aj na kratkej, tak som to najlepsie i tak okusil. ci?
tiez ocenujem, ze tam ten usek bol. je na kazdom aby ohadol sily a pripadne tlacil. a bol tam organizator co daval pozor v tom useku - to chcem pochvalit.
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 10:34:43
00
Ten prvy singlovy zjazd na dlhej bol podla mna este lepsi ako ten zjazd zo Slubice - nebol taky rychly a bol taky "hravy". Ale oba zjazdy patria do extratriedy dobrych zjazdov co sa na maratonoch vyskytuju :-)
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 10:53:48
00
Nazdar bikeri,

fotogaléria na http://www.kralovskymaraton.sk/foto_2009/foto_2009.html.

Root, vdaka za fotky!

Pegas
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 12:00:21
00
waw! je nemam slov.. pekne fotecky!!
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 12:17:00
00
da sa to pozriet aj bez tych efektov ?
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 12:18:33
00
Tiez sa pripajam k ziadosti o fotky, nie k prezentacii. Posobi to prilis rusivo.
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 12:31:26
00
detto, fotky su lakave, ale aj vdaka mojmu postarsiemu pc vidim polovicu casu trhane efekty a polovicu casu cast foto... vdaka :)
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 12:44:07
00
Veď si kliknite vľavo dolu v rohu na "Pause" (tie dve čiarky) a prehliadajte po jednom :) ale je pravda, že to nerieši problém s efektami...
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 12:59:56
00
pekne fotečky, dik

budu ešte doplnene, alebo je to final verzia?
a budu sa dať aj stiahnuť?

dik
Zobraziť komentár 26.08.2009 - 13:01:46
00
keyboard_arrow_up