caute,mam problem so zadnou hydraulikou (deore BR-M535) problem je v tom ze piestiky sa nevracuju do takej polohy aby mi platnicky nesuchali o kotuc v com je problem ?dik ... nepomohlo ani odvzdusnenie
niesom si isty ale problem môze byt v tych vratnych perach alebo ako by som to mal lepsie nazvat jednoducho maju nastarosti odtlacovanie dosticiek od seba skus to pozret
tie "vratne pera" len pritlacaju dosticky ku piestom, piesty vracia pruzina v pake.....................
suchanie moze sposobovat to, ze brzdovy strmen neni rovnobezne s kotucom.
priciny mozu byt dve:
1. neofrezovana navarka na brzdu-treba ju ofrezovat
2. ohnuta oska na kolese-vymenit osku
piesty sa potom zo strmena vysunu sikmo, lebo maju snahu pritlacit dosticky plochou ku kotucu a znizi sa ich pohyblivost, opotrebuva sa tesnenie, dostane sa dnu bordel atd atd.................
este teraz ma napadlo: krivo zalozene koleso, uz aj take som videl...............
ja si myslim ze to môzu ale aj nemusia byt tie vratne pera lebo jeden moj kamos biker on ma hydry a tam mal tiez tento problem a boli na vine tie prave vratne pera ale to mu len tak pri zaberoch pri slapani skrelo newem drive144: tebe to sucha furt alebo suchne chvilu nic a potom suchne atd.??
ne mozno narazas na krivi kotuc ale ne ..... proste aj ked vyberem platnicky a skusim srobovakom vratit piestiki uplne funguju ako keby tam bola pstruzina ... vrati sa to
no podla toho co si napisal tak by som povedal ze to je zavzdusnene ale kedze si povedal ze si to odvzdusnil no newem bol si s tym v servise?? hh sorry ze sa opakujem ale neda mi to fakt skus pozret to vratne pero ono ma za ulohu odtlacat brzdove dosticky od seba tkaze tak ine ma uz nenapada
no skusim to este odvzdusnit ale neviem sak so mto asi 2krat odvzdusnoval a nic .... proste ked tam dam ten srobovak a odtiahnem platnicky tak oni sa mi proste vratia tak jak ked som tam vkladal ten srobovak som zufaly
oni zas nemaju chodit 1 cm hore-dole. Podla toho obrazku co si pastol by som povedal, ze nemas vycentrovane prasa a preto ti to sucha stale. Skus aj to a napis ci pomohlo ... ak nevies ako ho vycentrovat tak pouzi vyhladavnie ...
no skusim to este odvzdusnit ale neviem sak so mto asi 2krat odvzdusnoval a nic .... proste ked tam dam ten srobovak a odtiahnem platnicky tak oni sa mi proste vratia tak jak ked som tam vkladal ten srobovak som zufaly
ked sa vracaju po roztiahnuti srobovakom, tak tam este mas niekde vzduch.
alebo velmi vela oleja v nadrzi na pake.
zajdi s tym do servisu a povedia Ti co to bolo.
pozri či máš rovnobežne vycentrované prasiatko s kotúčom, ale ako vidím máš vôľu na vrchnej platničke a spodná je pritlačená. Ak je to dobre vycentrované pritlač prstami kotúč pred a za prasaťom od voľnej platničky (v tomto prípade podla obr.nadol) pokým jemne nevtlačíš piestik trochu dnu, pridrž a nech ti niekto stlačí brzdovú páčku. Tým sa vymedzi vola-spodnú oddiališ a vrchnú dostaneš bližšie.Je to zrozumiteľné? Občas vyber platničky aj koleso-kotuč a opatrne stlač páčku vysuň piestiky a očisti handričkou povrch piestikov a potom zatlač späť- aby sa rozchodili ak je niektorý prituhnutý.Daj pozor aby si ich príliš nevysunul a neskrížil.Pripadne si niečo medzi ne vlož aby ti ostala medzera a mohol ich zatlačiť späť. Po vyčistení vysunutie a vtlačenie zopakuj a volu vymedz ako som ti hore napísal
Add kvapalina: pokiaľ to máš dobre odvzdušnené nič neodpúšťaj nie je na to dôvod.
Zhruba tak ale skús najprv to najprv vycentrovať, podľa toho ako píšem a raz za čas to tiež ako píšem rozhýba vyčisti. Neviem v akom stave to máš ak si to dlho od servisu nerobil tak to najprv vyčisti.Hlavne daj pozor aby si nadmerne nevysunul piestiky niečo si medzi ne vlož pri stláčaní páčky. Jeden zatlač aby si mal priestor handričkou vyčisti zatlač a j ten a potom znovu vysuň páčkou a po zatlačení čistého vyčisti druhý.
Na účinnosť to by nemalo mať vplyv skôr odmastni kotúč a pripadne zľahka zdrsni platničky na jemnom šmirgli, ale nešúchaj dlho lebo rýchlo schádzaju a neostane ti z nich nič. Daj vedieť či ti pomohlo. Bežne sa mi toto stane po dákej dlhšej dobe-doladím a je to ok.
no oaky skusim tvoje metody a odmstnit som odmastnil riedidlom a potm som aj planicky trska zosmirgloval a potom nakoniec riedidlom odmastil .... a ves lebo prednu mam taku istu br-m535 a ta je uplne good az na planicky te by potrebovali vymenu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
suchanie moze sposobovat to, ze brzdovy strmen neni rovnobezne s kotucom.
priciny mozu byt dve:
1. neofrezovana navarka na brzdu-treba ju ofrezovat
2. ohnuta oska na kolese-vymenit osku
piesty sa potom zo strmena vysunu sikmo, lebo maju snahu pritlacit dosticky plochou ku kotucu a znizi sa ich pohyblivost, opotrebuva sa tesnenie, dostane sa dnu bordel atd atd.................
este teraz ma napadlo: krivo zalozene koleso, uz aj take som videl...............
ked sa vracaju po roztiahnuti srobovakom, tak tam este mas niekde vzduch.
alebo velmi vela oleja v nadrzi na pake.
zajdi s tym do servisu a povedia Ti co to bolo.
Add kvapalina: pokiaľ to máš dobre odvzdušnené nič neodpúšťaj nie je na to dôvod.
1, vybrat platnicky
2, par krat postlacat paku
3, ocistik piestiky
4,vratit naspat
dobre som tomu pochopil ??