Lokalizácia
Formulár sa odosiela
tak kery?
Haibike Q SL 14% [ 8 ]
Haibike Q RC 21% [ 12 ]
Lapierre pro race 300 66% [ 38 ]
Celkový počet hlasov : 58
Nejde len o tvar trubiek ale o hrúbku stien, podľa tvojej teórie je potom kadžý rám rovnaký len má trochu iný tvar. Totižto komfort u HT zabezpečuje hlavne tvar zadnej stavby. Napr. triple triangle u GT nie je tak spravený len pre okrasu. Ani prehnuté zadné vzpery na Lp nie sú na okrasu. Proste ten vyššie spomínaný Hai má o čosi lepšiu výbavu od Lp, no stráca na spracovaní rámu, je rozdiel pozvárať rám z klasických prierezov trubiek, čo kúpiš od nejakého výrobcu profilov hliníkových zliatin a rozdiel medzi upravovanými trubkami hydroformingom.

To s tou tuhosťou a komfortom je predmetom testov, na interneteé také nič zrealizovať nejde, len som poukázal kde sa dajú nájsť rozdiely medzi kvalitným a nekvalitným rámom.

Čo sa týka karbónu, videl si video s tým karbónovým Canondaleom vo zveráku a pod kladivom? Toto by Hai len ťažko vydržal. Skúšal som to na karbóne od Pellsu, prejavoval sa dosť odlišne. Na to aby si vnímal rozdiely treba asi poukázať na extrémy, no nemysli si, že je HT ako HT. Keď je bike lacný niekde sa musí šetriť, či už si to pripustíš alebo nie.

Ako tak čítam, tiež si nič konkrétne neuviedol, len dohady, neviem či má táto debata zmysel.
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 21:29:54
00
PatrikL: co zbytocne kazdeho chytas za slovicka.Kazdy si ma svoju pravdu a tak to zostane.
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 21:37:07
00
Déjà vu :fubar: bikove-obchody/kde-kupim-hai-bike-t16070-15.html toto je nekonecna tema ! :drunk:
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 21:37:49
00
hai za viac ako 4OOO€ a čo to dokazuje o značke velké gulové to si kupi len čurák :D
Lapierre drž sa :y:
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 22:04:40
00
Kazdy si ma svoju pravdu a tak to zostane.

nanešťastie asi hej, len keď už niečo chcem kritizovať tak na základe osobnej skúsenosti/profi testov/dôveryhodných informácií. A to je ten problém - nikto nemá nič konkrétne, posudzuje sa tu podľa obrázkov a všeobecne známych faktov (miesto výroby a pod.). Samozrejme potom tu je aj uprednostňovanie toho čo kto jazdí, to je asi najväčší problém niektorých jedinov. Jednoducho Lappiere sú top bicykle (každý je vyrobený s láskou), Haibike je odpad (náročky ich robia horšie, lebo sa nechcú presadiť). Koniec - prehral som :lol:
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 22:08:59
00
Ja by som si kupil Meridu :D
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 22:15:56
00
4 lapierre: beriem vsetko co si napisal, len pre studenta nie je lahke nahrabat 1300 eur len tak...preto zvazujem haibike i ked (ako som uz spomenul) ten lapierre by som chcel...

v sobotu sa idem pozriet do biskupic a opytat sa na neho, popripade ci by sa nedala upravit cena :( som z toho smutny lebo som si bol takmer isty QSLkom a teraz som v "pomykove"...

nj francuzsko je predsa len francuzsko
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 22:32:55
00
PatrikL:

Lapierre ti to pekne natrel :) A to ma iba 18 :)
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 22:33:32
00
A ja mám 17, mám sa po*rať kvôli tomu alebo čo? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Taký offtopic si môžeš odpustiť.
Náhodou mi to nenatrel, prečítaj si môj posledný príspevok ešte raz :P
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 22:52:29
00
Čo sa týka bikov tak som od Mira ešte nepočul blbosť (prinajmenšom odkedy ho registrujem ako chalaniska s prehľadom).
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 22:56:12
00
VladislaV-ked to tu tak sledujem uvazujem, naco si tu vobec ten LP dal na vyber, ked sa stazujes, ze aj tak nan nezozenies bubaky. zbytocna Lapierrova namaha ti vysvetlit, ze niezme taki bohati, aby sme kupovali lacne veci. :!í
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 22:58:34
00
urcite radsej Lp.mam x control a som sama spokojnost.urcite to tak bude aj s ht :D
Zobraziť komentár 07.10.2009 - 23:19:07
00
Inak na to koľko ľudí hlasovalo je tu nejako málo názorov ;(
Tak som si zahlasoval a pridam aj ja svoj nazor. Nebudem tu spominat to, co uz napisal Lapierre, ale cena bikov ( a nielen ich napr. spotrebna elektronika, dokonca aj v F1 sa tato politika objavuje) sa lisi hlavne na zaklade technickeho vyvoja, materialov, celkovej koncepcie, designu a testov. Preto bude vzdy zasadny rozdiel medzi značkami a značkami. Alebo si myslis, ze ak nakupiš jednotlive diely z katalogu a nieco z toho poskladas, ze to bude mat parametre ako nieco, co je preslo vyvojom a testami ? Ked som si minuly rok vyberal bike ( full ) tak som porovnaval tri modely od troch vyrobcov ( Kona, Kellys, Lapierre ). Vybavou boli porovnatelne ale moje kriteria splnil Lapierre. Vobec som neriesil znacku ale uzitkove vlastnosti. Na zaver : ak mas obmedzeny rozpocet tak si sam pred sebou obhajis Hai Bike, ak ho nemas je aj XY inych kvalitnych znaciek.
Zobraziť komentár 08.10.2009 - 04:25:47
00
Ináč VladislaV nechápem... Hovoríš, že nemáš na Lapiera a predsa si najprv dával odkaz na Haibika za 40 litrov. Či to si dal len tak pre ilustráciu?
Zobraziť komentár 08.10.2009 - 08:54:20
00
Nebude rozumnejsie pockat do jari a nasetrit este nejake :cash: otestovat mozno nejake modely, precitat viac info ? Naco splasene kupovat bajk na zimu :?: Ak ti da mamka uver teraz, tak ti ho da aj na jar, mozno s lepsim urocenim, ked uz kriza konci :)
Zobraziť komentár 08.10.2009 - 09:23:23
00
keyboard_arrow_up