36 Talasy sú známe vyšším odtrhom a menšou citlivosťou. Riešením na toto bude Nejaká Vana prípadne Floata 36tka (tá bude však ku koncu progresívna). Na absenciu zmeny zdvihu si bude však potom treba jeidne zvyknúť. Osobne som presedlal zo 140 na 160mm nemenného zdvihu a pri uphille no problémos.
Z osobnej skúsenosti, držal som v rukách vedľa seba Thorra, Floatu 32 a Van 36. Floata a Van mali veľmi podobný odtrh a bol citeľne nižší ako u Thorr-y. Tá má zas maslový priebeh zdvihu, no v odtrhu a ctilivosti zaostáva za Foxou (nie Talas 36). Takže podobne na tom bude aj Wotan.
Ďaľšia vec čo sa mi nepáči na vidliciach ako Wotan, Rvl a podobne je riešenie tlmiča. Prosto
tlmič je riešený klasicky uzavretý v pravej vnútornej nohe, proti dvíhaniu hladiny oleja je postavený kompresný tlmič (MC a pod.). Tu cítiť pri stláčaní určitu nedokonalosť pretekania oleja tryskami-labyrintmi. Nedá sa to presne popísať slovami, no po stláčaní dvoch vidlíc vedla seba sú tieto rozdiely oveľa citeľnejšie. Fox má či už u 32 alebo 36mm verzie (FIT uzavretá aj "klasická" otvorená patróna) hladký priebeh chodu tlmiča. Pre toto osobne preferujem Fox pred ostatnými.
Takže RVL je síce super
vidla za dobrú cenu s kvalitným chodom no u mňa vždy bude zaostávať za takým Floatíkom 32 s 15mm osou. Vidlice poznám ja zvnútra, takže to je ďaľší dôvod na takýto názor.