Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ritchey by som prirovnal ku Meride. Tá už teraz nie je takou tuctovkou, teraz nastupujú Lapierre a Haibiky. Podobný osud čaká určite aj Ritchey. Časom sa obľúbenejšou stane iná značka.
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 10:06:54
00
Porovnávaš najnižšiu sadu FSA a TOP Alu od Ritchey takže preto ten rozdiel ceny. Napr. Ritchey Logic na kupkole vyjde na 12€ ;) Skôr mám pocit, že FSA má ich vyššie sady predražené, ale len keď čisto porovnávam cenu, objektívne kvalitu už porovnať neviem.

.
Porovnal som len parametre uvedene pri sedlovkach tz. priemer, dlzku a vahu. Samozrejme sa neviem vyjadrit ku kvalite zamku, ale udaje od predajcov su akym takym voditkom pre kupujuceho a tam ten rozdiel v cene hraje inu ulohu. V tomto pripade Ritchie aj ked je tuctovka aj ked je to TOP produkt taha za kratsi koniec oproti FSA. Predpokladam ze uzitkove vlastnosti budu viac menej rovnake.
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 10:43:34
00
Zaujimave, ze ja som nasiel o dost objektivnejsie porovnanie, ze Dodo? Mozno netreba skreslovat za kazdu cenu. Pozrel som najlacnejsie sedlovky na Kupkole od danych znaciek co su v ponuke - trvalo to asi 5 sekund:

Ritchey Logic - priemer 27,2 mm, dlzka 350 mm, vaha 292 g, cena 270 Kc
FSA SL-280 - priemer 27,2 mm, dlzka 350 mm, vaha pre dany priemer neuvedena, ale tipujem ze velmi podobna, cena 390 Kc

Len tolko k tym nezmyslom co sa tu zatial popisali.

A co sa tyka znacky Ritchey - je to len vec vkusu, tak isto ako kazda ina znacka a nic viac. Podla mna je to spickova znacka so spickovymi produktami a dobrymi cenami. Preco by aj inak bola tak dobre znama sirokym masam cyklistov, ze? A ked napise niekto, kto dokaze co i len uvazovat o kupe termoplastoveho pokusu od Meridy, ze Ritchey je pre buzikov, tak sa fakt dobre bavim. :) Ti, co trochu poznaju historiu (zda sa, ze zial snad nikto z prispievatelov v tejto teme) sa sklanaju pred menami ako Fischer, Kelly a Ritchey a vedia ocenit inovacie, ktore priniesli do MTB aj vdaka tomu, ze su to skutocni bajkeri s nadsenim pre tento sport. No a ti ostatni si kupia hocico a ziju si v sladkej nevedomosti a potom sem z dlhej chvile vypisuju pichoviny...
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 14:00:06
00
Kľudne mohol Ritchey priniesť aj modré z neba, no môj postoj, ktorý som lepšie ako "hentak" opísať nevedel, sa nezmení. Pritom sa nezakladá na kvalitatívnych vlastnostiach danej značky.

PS: Idem do kúta. :wasntme:
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 14:37:51
00
Roman ja som iba porovnal dve sedlovky s rovnakymi parametrami a z toho mi vyslo ze tzv tuctovka Ritchie je drahsia ako netuctova FSA. Neviem v com som zavadzal. AK by som sa mal rozhodnut pre jednu z nich tak kaslem na znacku a pri rovnakych parametroch zohraje ulohu cena. Design neriesim.
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 16:32:55
00
Ritchey sú výborné komponenty.Je to dobrá volba.A reči miestnych kecálkov ktorí namiesto jazdenia len kecajú sú irelevantné.
Ritchey používali aj tímy na tdf.
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 17:10:17
00
riči ma nikdy neoslovil pre MTB sptravil hodne a ma moju :bow: (kvalita je na výbornej urovni design je indivduálny) jedine Z-MAX plášte na tie nemožem povedať jediné zlé slovo ale to bolo dávno a kvalita bola inde teraz je to sračka nech si každý hovri čo chce (myslím tie jeho plášte.)
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 21:33:55
00
znacka Ritchey patri podla mna k najlepsim co sa tyka pomeru cena/vykon. ja by som k tym rastom spominanym plastom Z-Max pridal zo starsich vydarenych veci aj plaste Speedmax Alpha/Beta, V-brzdy, 2-prevodnik, pedale a kdejake komponenty vyrabane kedysi pod oznacenim Logic. myslim ze aj aktualna sada WCS je vydarena napriek negativnym emociam ktore vyvolava jej pomerne casty vyskyt. ;)
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 23:01:15
00
Ritchey je kvalitny vyrobca podobne ako EASTON,FSA a mnoho dalsich..kto chce si ju kupi kto nie vyberie si inu....neviem co komu dala tato tema...mne v podstate nic len ze niektori jedinci tu maju dost detinsky pohlad na niektore veci...

mier v dusi a traviacej sustave :handshake:
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 23:25:16
00
ved o to ide.. urciti ludia tu na ritchey pindaju a novacik je potom zmateny..
Zobraziť komentár 05.12.2009 - 23:27:24
00
Na odlahcenie :D
Blondinky su masovka ale niektore su velmi krasne :* doma mam ale ciernovlasku ;) :rofl:
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 07:57:05
00
...a novacik je potom zmateny..

a najhorsie je, ze nie je to tak iba s ritchey
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 09:41:43
00
Mne stále nejde do hlavy, ako tmax prišiel na to, že je Ritchey pre "buzíkov". Akokoľvek sa snažím, neviem na to prísť.
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 13:01:47
00
Neviem, mne napadá iba to, že Ritchey je mužské meno, a keby to bola napr. Susan tak to by bolo pre chlapov :D
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 15:38:04
00
Mozno len kope okolo seba aby sa to o nom neprevalilo. :devil: Neni sa za co hanbit je 21 stor.

Inak uplny suhlas s Jezisom (zas:) vyskytuje sa tu par individui ktory sa svoje pokrivene videnie reality snazia natlacit do hlav ostatnym. Moderne ritchey je dobra kupa za dane money, neoslni ale ani nesklame, kto ma ten nedostatok ze je snob hlada inde, kto nie koupi a bude spokojen. Na kvalitativne dobre konfekcne bajky idealna sada.

(raz ked budem bohaty a velky si poskladam aj P21ku na komplet sedej logic sade so sachs radenim:)
Zobraziť komentár 06.12.2009 - 15:44:26
00
keyboard_arrow_up