Lokalizácia
Formulár sa odosiela
dát ho ta obráceně můžeš, ale bude to vypadat strašně, to kolo je ti prostě velké
Zobraziť komentár 13.01.2010 - 14:44:23
00
Kolo mi je akurat je to kros 46CM co som skusal 44cm bolo uz moc male.Meriam 170cm.Merida tie krose hlavne predstavce robi povodne na turistiku rovnejsi posed,vysie riaditka.

Prílohy:

Crossway_TFS_500-Comfort-V.jpeg
Crossway_TFS_500-Comfort-V.jpeg 52.78 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.01.2010 - 14:53:27
00
myslim ze na tej fotke z predchadzajucej strany je ten predstavec uz nasadeny obratene..a nevyzera to az tak hrozne. Ja mam na svojom biku tiez predstavec obratene a je to riesenie.. hlavne lacnejsie ako kupovat novy bike. Pri trekingovom biku vsak nechapem preco chce mat niekto posed ako na mtb.. tam predsa ten vzpriamenejsi posed ma svoj vyznam.
Zobraziť komentár 13.01.2010 - 15:01:26
00
Aký význam má vzpriamenejší posed na trekingu?
Zobraziť komentár 13.01.2010 - 19:59:18
00
Význam slova treking bude polla mňa niečo ako turistika a keď do tejto konšpiračnej teórie zarátame že mtb = závodný = vzpriamený ...
Zobraziť komentár 13.01.2010 - 20:16:40
00
Vzprimenejsi posaz je pohodlnejsi. Trekingove kolo je urceno pro pohodlnou turistickou jizdu. Jinak opakuji spatna velikost kola, plus spatna geometrie a spatny vyber kola, klidne si z toho udelej silnicku je to tvoje kolo ten predstavec se obracene namontovat da
Zobraziť komentár 13.01.2010 - 20:21:27
00
Vzprimenejsi posaz je pohodlnejsi.

Asi je to hodne individuálne. Čo som naposledy asi hodinu odjazdil na treku s takým vzpriameným posedom, tak mi to moc pohodlné nepripadalo. Boleli ma ramená, chrbát a hlavne prdel. Ani sa nedivím, že sa na tie treky montujú sedlá veľkosti fit-lopty, najlepšie ešte s gélovým poťahom. Alebo majiteľ skončí pri sedle prepodivnej konštrukcie ako mafo.
Nehovoriac o tom, že pri vzpriamenom posede sa nedá ani poriadne oprieť do pedálov, na prednom kolese je málo váhy, takže to blbo točí atď.
Pohodlie mám rád, ale vzpriamený posed neni nič pre mňa.
S ostatným súhlas.
Predok by sa dal znížiť použitím pevnej vidlice, keď ešte bude vychádzať prijateľný hlavový uhol.
Alebo jak to robia niektorý 36er-boys : predstavec do negatívu a vlajdy naopak. Estetika je aj tak subjektívna... 8)
Zobraziť komentár 13.01.2010 - 20:56:11
00
kubad zla geometria,zly vyber kola niekomu nevyhovuje alebo nechce mtb.Chce cros trek.Skusal som viacere treky.Predtym som mal author klasicky trojuholnik,prave ze som chcel takuto geometriu ramu od meridy.To moze povedat kazdy obratene aj na mtb.Myslim ze je to vec nastavenia,doladenia.Pokial bud dam kratsi predstavec,alebo zo sklonom 30 stupnov obratene aj ked to bude vypadat smiesne musi to mat vplyv.Akurat neviem co ma veci efekt ci kratsi,alebo viac dole teda obratene.Inak dik za radu.
Zobraziť komentár 14.01.2010 - 09:32:00
00
je to tvůj boj, já sem ti jen napsal názor a za tím si stojím, poradit ti pořádně nejde protože zatím nevysvětlils proč chceš řídítka níž co si od toho slibuješ co od toho čekáš
Zobraziť komentár 14.01.2010 - 09:42:28
00
Mám jedno lacné riešenie ako dostat predstavec nižšie a ani nemusiš kupovať bike , ani vidlu ... stačí dať do predku 26" koleso á budeš o cca 5cm nižšie.
Btw (mimochodom) stým tvojim bikom je niečo zle ... asi by som ho oprel o schránku.
Zobraziť komentár 14.01.2010 - 10:13:29
00
Prave o to ide, potrebuejm dostat riaditka este nižsie nakolko som mensej postavy,ram mam tiež mensi.Bud kratsi predstavec bližsie ku sedlovke,alebo s vecsim uhlom a opacne dole,aby riaditka boli na urovni ramu.Teda sedlo vysie,sklon viac dole.Sedlo mam nastavene dobre,vysku.

Crossway TFS 500-Comfort-V
Pozri si to na fotke, kde tie riaditka skoncia. Ako pise Kubat : k comu to bude dobre ? Ten ram je urcite pre teba velkostou nevhodny, ked spravny posed chces riesit takto drasticky.

Prílohy:

merida.jpg
merida.jpg 68.37 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil drotar dňa 14.01.2010 - 14:20:50, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 14.01.2010 - 10:36:09
00
Merida robi tieto velkosti:CT 41CM 44CM 46CM 48CM 52CM 55CM 58CM 61CM.
41,44 moc male cca do 160cm pokial ide o trek na tury,rovna cesta a tak moze bit vecsi ram trochu.
Dokonca som mal brat podla parametrov,odporucani 48cm.

Povodny predstavec co davaju Predstavec:A-HEAD CEN ADJ nastavovaci ale nie dobry nakolko pruzi,riaditka su neny subjektivne na pevno,kolisu.Je viac hore.
Tak preto som menil tento predstavec za iny ktory tam je teraz je dlhsi od povodneho ale nie najvhodnejsi.Tak chcem docielit najvhodnejsi ci uz kratsi,s malym ,velkym sklonom.Normalne ci opacne v predajny pochybujem ze mi predavac dovoly nahodit 5 predstavcov na odskusanie tak preto sa pitam,radim.Je vobec niaky parameter na treku jak mat vzdialene,a vyskovo riaditka.Ci uz zarovno rovny predstavec,hore sikmy,alebo dole ako je vyznacene od drotar.
Zobraziť komentár 14.01.2010 - 14:04:25
00
človeče AKÚ máš národnosť ???
Zobraziť komentár 14.01.2010 - 14:17:06
00
@Mafo, pokud nevíš co chceš tak jedině skoušet, sice existuje spousta fit calculatorů ale přesné doladění posedu jedině pocitově.
pořád ale nenapsals co vlastně od nového posezu požaduješ, a co ti vadí
Zobraziť komentár 14.01.2010 - 14:23:29
00
Pre lepsiu nazornost som ti uhol predstavca vyznacil zltou farbou. Takyto predstavec ale asi nenajdes. O designe ani nehovorim :puke:
Zobraziť komentár 14.01.2010 - 14:25:32
00
keyboard_arrow_up