Mam dojem, ze zatial nikto nespomenul tu najrozumnejsiu moznost - pedal je vyvazovany na pouzitie s kosikom, tzn. po namontovani kosika ho kosik svojou vahou "zrovna".
Nikoho to asi nenapadlo... Lebo zatiaľ všetky pedále, pokiaľ boli aspoň trochu funkčné, boli "postavené" na hranu. Dôvod je jednoduchý - pri klipsniach trochu ***** ťukneš na hornú hranu smerom dozadu a vzápätí vkĺzne tretra pohybom dopredu do klipsne...
Obdobné je to aj pri nášlapných pedáloch, len trochu modifikované pri upísancieho systému - buď nacvakávaš kufor pri pohybe dopredu alebo dozadu, pričom práve náraz kufra na hranu dáva pedál do vodorovnej polohy a tým napomáha zacvaknutiu.
Mam dojem, ze zatial nikto nespomenul tu najrozumnejsiu moznost - pedal je vyvazovany na pouzitie s kosikom, tzn. po namontovani kosika ho kosik svojou vahou "zrovna".
sorry ale nedalo mi
inak JoKo pri nášlapoch je to práve opačne ako pri klipsniach, zadná časť je ťažšia...ale mám pocit, že si to len skomolene napísal
No vy už sa ako dobre viete vyjadriť, to by ani divá sviňa nepochopila!
rasťo napíše: "remienok košika sa dotýka pedálu" - no samozrejme že sa ho dotýka, dokonca ním aj prechádza!
a borze: "navlecu medzi osku a samotne telo gumicku" - a to je kam? čo je ešte medzi oskou a telom?
Ja viem Rastík, že si to tak myslel, ale to by musel byť natočený ***** viac dohora!
Môj skromný názor:
Klasické pedále aj keď nie sú 100% symetrické, sú +- vyvážené, takže do akej polohy ich dáš, v takej zostanú, čo je ten prostredný prípad bez klipsní.
Keď namontuješ na pedál klipsňu, tá ho automaticky preváži dopredu, nato je potom na zadnej strane pedálu taký malý jazýčok, ktorý pomáha "nakopnúť" tretru do pedálu. Takže Jezus, klipsne ho nevyrovnávajú, ale prevažujú dopredu!
Na tom Rasťovom "specliku" je na osku pedálu nasunuté niečo čierne, čo tam nemá čo robiť, a to asi bráni otáčaniu - možno je to tá gumička čo spomínal borze, len nie je medzi oskou a telom, ale medzi telom a kľukou, na oske.
No a na tej poslednej "koze", podľa polohy kľuky a pedálu, asi prevliekli remienok poza kľuku.
Ale samozrejme, môže to byť úplne inak!
Ako by to ,,nieco cierne, co tam nema co robit,, branilo volnemu pohybu tela pedalu a tym ho udrzalo v pozadovanej polohe, ked sa to samotneho tela ani nedotyka ?
To si mozeme rovno vsetci navliect nico cierne a vsekym to bude stat !
Potrebne je predsa zafixovat telo k oske a to robili s pomocou gumicky.
Ale co ma potesilo, ze sa zacal pouzivat normalny vyraz a nie ,,kosik,,.
Ze sa vobec zamyslate nad takou hovadinou. Ked bol grafik schopny vyretusovat celu lavu kluku, tak nevidim problem preco by nevedel vyretusovat hoci aj 2-ojmetroveho 150 kiloveho asistenta ktory drzi pedal vo vodorovnej polohe.
inak JoKo pri nášlapoch je to práve opačne ako pri klipsniach, zadná časť je ťažšia...ale mám pocit, že si to len skomolene napísal
Keby len skomolene napísal... Ja som si to bol dokonca pozrieť na mojich Look-och, ako to je (samozrejme, ***** dohora). Potom som rozmýšlal, ako to je na jednostranných SPD a spomenul si, že keď idem v tretrách, tak idem nohou dopredu a keď v teniskách (topánkach), tak nohou dozadu...
A nakoniec som to napísal naopak...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nikoho to asi nenapadlo... Lebo zatiaľ všetky pedále, pokiaľ boli aspoň trochu funkčné, boli "postavené" na hranu. Dôvod je jednoduchý - pri klipsniach trochu ***** ťukneš na hornú hranu smerom dozadu a vzápätí vkĺzne tretra pohybom dopredu do klipsne...
Obdobné je to aj pri nášlapných pedáloch, len trochu modifikované pri upísancieho systému - buď nacvakávaš kufor pri pohybe dopredu alebo dozadu, pričom práve náraz kufra na hranu dáva pedál do vodorovnej polohy a tým napomáha zacvaknutiu.
sorry ale nedalo mi
rasťo napíše: "remienok košika sa dotýka pedálu" - no samozrejme že sa ho dotýka, dokonca ním aj prechádza!
a borze: "navlecu medzi osku a samotne telo gumicku" - a to je kam? čo je ešte medzi oskou a telom?
Môj skromný názor:
Klasické pedále aj keď nie sú 100% symetrické, sú +- vyvážené, takže do akej polohy ich dáš, v takej zostanú, čo je ten prostredný prípad bez klipsní.
Keď namontuješ na pedál klipsňu, tá ho automaticky preváži dopredu, nato je potom na zadnej strane pedálu taký malý jazýčok, ktorý pomáha "nakopnúť" tretru do pedálu. Takže Jezus, klipsne ho nevyrovnávajú, ale prevažujú dopredu!
Na tom Rasťovom "specliku" je na osku pedálu nasunuté niečo čierne, čo tam nemá čo robiť, a to asi bráni otáčaniu - možno je to tá gumička čo spomínal borze, len nie je medzi oskou a telom, ale medzi telom a kľukou, na oske.
No a na tej poslednej "koze", podľa polohy kľuky a pedálu, asi prevliekli remienok poza kľuku.
Ale samozrejme, môže to byť úplne inak!
To si mozeme rovno vsetci navliect nico cierne a vsekym to bude stat !
Potrebne je predsa zafixovat telo k oske a to robili s pomocou gumicky.
Ale co ma potesilo, ze sa zacal pouzivat normalny vyraz a nie ,,kosik,,.
prezentacia Globe bikes
Keby len skomolene napísal... Ja som si to bol dokonca pozrieť na mojich Look-och, ako to je (samozrejme, ***** dohora). Potom som rozmýšlal, ako to je na jednostranných SPD a spomenul si, že keď idem v tretrách, tak idem nohou dopredu a keď v teniskách (topánkach), tak nohou dozadu...
A nakoniec som to napísal naopak...
ta vidla sa mi zada nejaka divna
pekna ziletka...vedel by som si ju predstavit aj v sedom alebo ciernom sate
Friško bež do obchodu a ber, kým ti to nejaký mechanik neovešia Shimanom.