Lokalizácia
Formulár sa odosiela
... a z vlastnej kože potvrdzujem, že zle namontovaný kufor spôsobí, že sa koleno ozvalo, rovnako ako idiotský model tretier.
JoKo: kys. hyalurónová tiež zrovna nepatrí do kategórie "sračka" - organizmus ju "varí" z už vyššie spomenutého N-acetylglukózamínu a kyseliny D-glukurónovej, a keďže je to makromolekula, musí sa buď biosyntetizovať in situ (na mieste kde ju treba) alebo ju tam treba priamo dodať. (Pre záujemcov odporúčam tentokrát pomerne slušne spracované heslo na českej wiki.)
Kidak: v kĺboch je biologická dostupnosť skoro všetkého veľký problém, takže naozaj najlepšie je to dodať injekčne. So šľachami je to tiež podobné... proste kde nejde dostatok krvi, nastávajú ťažkosti.
Cyklistika je celkove ku kĺbom šetrná, s výnimkou, keď sa vysekáš :D kedysi som behal aj maratóny, ale ani vtedy som nemal beh práve najradšej (po pár týždňoch sa pripomenuli kolená, takže vo finálnej verzii som ako tréning využíval bike a len cca. 2 týždne pred štartom som nohám pripomenul, čo to je bežať) a práve reakcia mojich kolien na beh mi to s tými maratónmi napokon vyhovorila.
Zobraziť komentár 04.02.2010 - 09:56:16
00
ja som tiez jedol vselijake klbove vyzivy vyse roka a nejake zlepsienie som teda nepocitil...bolelo ma totiz koleno tak, ze som vobec nemohol behat, niekedy ani ist dole schodami... bicykel bol este v pohode...
lekari ma uz posielali vsetci pod noz, ale raz som dostal echo na p.Jašicu (mimochodom otec biatlonistky Martiny Jašicovej) a bol som u neho na dvoch akupresurnych masazach...
odvtedy ziadne bolesti nie su a beham dole strmym kopcom uplne v pohode...
objasnil mi, ze vsetko je nasledkom stuhnutych stehennych a lytkovych svalov, co bolo zase nasledkom prechladnuti v minulosti...
odporucil mi sa lepsie obliekat pocas celeho roka, lebo mam trvalo znizenu telesnu teplotu...z coho plynuli vsetky problemy...
odporucam vsetkym...
http://www.jasica.sk

(klbove vyzivy ale zeriem aj nadalej...prevencia je prevencia)
Zobraziť komentár 04.02.2010 - 15:58:28
00
Joko kufre aj batohy mám namontované správne, vďaka že si mi vysvetlil že pedálmi treba točiť, vlastne nie, treba točiť nožičkami, ešte mi poraď ktorým smerom som počul že severojuhovýchodný smer je najlepší, ale TY máš isto nejaký dobrý ironický argument ktorým dostaneš všetko na správnu mieru a obohatíš moje vyprahnuté miesta v mozgovej kôre a už nebudem žiť v omyle :D

Pekne do kruhu, ako to už vysvetlil Šmirgel. Ak máš dobrý posed, kufre dobre nastavené a "nedupeš" ťažké prevody, tak s kolenami nemôžeš mať problémy. A môžeš mať aj batoh na chrbte.
Zobraziť komentár 04.02.2010 - 20:00:53
00
uz ked sme pri klboch svojim sposobom su to aj medzistavcove platnicky, ako tieto mrchy vyzivovat aby mi v skorom veku nevyskocili ??
Zobraziť komentár 04.02.2010 - 21:07:40
00
priateľu NORMÁLNE zdravé medzistavcove platničky (zvlašť v mladom veku) nie je potrebné NIJAKO vyživovať
správaj sa k svojmu telu tak, ako si to zasluhuje,
tzn: napr tak ako to robil tvoj prapraprapra....pra dedko,
keď musel byť v dennom, normálnom pohybe a strehu,
(netrávil 7 hod pri PC 4 v aute 5 na gauči pred TV a potom nejazdil na bajku 3 hodiny týždene ako zmyslov zbavený)
aby prežil a tým padom nemal ani čas a ani možnost zdegenerovat si chrbtové svalstvo (alebo aj celého človeka) a tým aj chrbticu a všetko čo k nej patrí a spravidla nemal problem so žiadnou "platničkou"
tzn: ži, športuj, stravuj sa a staraj sa o svoju schránku PRIMERANE zdravo a maš vystaráno :-)
a ako som už bol spomínal na ničenie pečene vymyslel múdry človiečik ine príjemnejšie metódy ako su tabletky a 8) inekcie
Zobraziť komentár 04.02.2010 - 22:37:24
00
priatelu
pytam sa na vyzivovaciu, kuru ostatne veci su uz pre mna irelevantne .... citim sa mlado ale telo zacina protestovat ....
Zobraziť komentár 05.02.2010 - 07:29:16
00
Každý rok, prípadne každý druhý, do kúpeľov. Keďže ťa tam nepošle dochtor, nemáš á-čkovú diagnózu, tak jedine ako samoplátca. Ale aspoň na dva týždne... 5-denný rekondičný pobyt je len na oddych.
Zobraziť komentár 05.02.2010 - 23:31:41
00
Ja by som ešte dodal , že je dôležité pred každou jazdou sa dobre rozbýbať, aj to je určitý spôsob prevencie :)
Zobraziť komentár 15.03.2010 - 17:09:47
00
rozhýbať sa dá kludne aj na biku až.. netreba to páliť od domu, ale pekne zvolna naberať tempo
Zobraziť komentár 15.03.2010 - 17:15:30
00
som viac zastanca prirodnych metod ako komercnych preparatov z lekarne, a tak ma zaujalo nasledovne:

Použitie zázvorového čaju ako účinného chondroprotektíva
Zobraziť komentár 09.11.2010 - 14:48:27
00
Dík.
Zobraziť komentár 17.11.2010 - 10:12:40
00
CraObs: čo je prípad nás denverákov, keď to máme do Karpát pekných 5-10 km :D
Dudo: ako človek z odboru ťa ubezpečujem, že celá farmakológia začala ako odkukávanie od Mother Nature (o ktorej je celkom známe že je riadna bitch) a potom vylepšovanie toho, čo nám ukázala, a to v smere zvyšovania želaných a znižovania neželaných účinkov. Druhá vec je, že dnešná komerčná farmácia je naozaj pomaly len o ryžovaní - jednoduché a účinné veci (a lacné), ako napr. tekutý púder, už pomaly nikde nepripravujú... miesto toho ti budú nanucovať Fenistil gel...

eeehm: "Deštrukcia chrupavky sa prejavuje uvoľnenými kĺbami, praskaním kĺbov (tzv. vysúšanie kĺbov)." - vážení, tie pukoty, pokiaľ to zároveň nebolí, sú fyziologické...
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 09:21:12
00
pardon za mnoho sprav, chcel som len povedat' ze kupal som viagru tu http://bestpharm.mediaplace.biz/ a bol som rad rihleisemu dovozu v 5 dney..
Zobraziť komentár 19.01.2011 - 17:25:30
00
viagru na kĺby? :lol: ale aspoň trafil že o tabletkách sa bavíme
Zobraziť komentár 19.01.2011 - 17:48:57
00
vyzera to ako spam :lol:
Zobraziť komentár 19.01.2011 - 18:02:00
00
keyboard_arrow_up