GaryFisher má pravdu .... toto je najrozumnejšie riešenie. Poučka pre teba a aj pre toho servisáka ..ak na niečo nemám nerozoberám to, alebo ...si potom nesiem následky.
Zaujímalo by ma ale ako ti to chcú poskladať, aby to fungovalo keďže priestor kde je odskokový piest a lockout je samostatne uzavretý a olej by sa z neho v žiadnom prípade nemal dostať von. Vo vonkajších nohách je len trochu oleja na mazanie púzdier a ak ti vytečie ten ..dovi dopo vidlica pretože začne zadŕhať.
V každom prípade si myslím že by si mal zverejniť názov servisu ... mohlo by to pomôcť niekomu inému aby neurobil podobnú chybu ako ty a nenaletel im ...
Lock nemusí hneď fungovať, stačí pár krát prepružiť aby sa vzduch dostal nad olej (do kompresnej časti tlmiča). Či treba prepružiť 20x alebo le 15x už je jedno. Pri bežnej jazde sa systém odvzdušní sám a lock fungovať bude (ak je to správne naplnené).
Teda detailne som nečítal čo presne sa ti na tej vidlici prihodilo, no je otázka asi pol hodiny dať ju do pôvodného stavu.
Tiez neviem ci je spravna volba tam pchat nejaku skrutku namiesto povodnej. Bude zavit presne ten isty? neposkodi sa vonkajsia noha vidlice? Pretoze z opravitelnej vidlice moze byt zrazu neopravitelna... To, ze si chalan nevie poradit neznamena, ze to nejde spravit aj doma. Tieto vidlice si ludia totiz doma bezne servisuju...
Tieto vidlice si ludia totiz doma bezne servisuju...
...tak tak
Inak neviem prečo, no nemôžem sa ubrániť podozreniu, že žiadny servis sa nekonal a že tú vidlicu rozoberal niekto len tak doma bez skúseností ..možno ty sám (kocúr) a proste sa ti podarilo niečo pokašlať ...
nachapem preco rozoberal moution control ( utlm) ked zmena zdvihu sa robi v druhej nohe... a ako miro pisal,.. je to otazka 30min... ak to nedoserinkal
Tora solo air nema ziadny motion control. V lavej nohe vzduch s olejom co pruzi a v pravej rebound dole a hore lockout. Motion ma len 318-ka ale to je pruzina s u-turnom.
sam by som sa do toho NIKDY nepustil!!!!!to by dopadlo este horsie!
ja tiez nechapem preco otvaral tu cast kde je olej ked zmena zdvihu sa robi pod ventilom.
za hodinku tam idem. vidlu beriem prec...budem ziadat peniaze ktore som im dal a taktiez aj papier ze mi servisoval zdvih a manipuloval s tou druhou nohou kde je olej a poskodil tesnenie a regulator odskoku... bez týchto dvoch veci vidlu nepreberiem. potom ju zanesiem do nitry kde je na to original servis a rozdiel medzi tými 15E a tým co budu pýtat v servise im dam preplatit na zaklade toho potvrdenia ktore mi dnes bude musiet vystavit. bohuzial....ked sa na to necitil nemal sa do toho pustat....nemieril som mu pistolov na spanok a nenutil som ho
Tora solo air nema ziadny motion control. V lavej nohe vzduch s olejom co pruzi a v pravej rebound dole a hore lockout. Motion ma len 318-ka ale to je pruzina s u-turnom.
a na základe čoho tú vidlicu preberieš keď nemáš žiaden doklad o tom že si ju tam dal? keby teraz povedal že jemu si nič neodovzdal máš velké ... a nič mu nemôžeš
...ja len čakám, kedy sa konečne dozvieme názov toho servisu ... si na nich naštvaný, odrbkali ťa o 15,- poškodili ti tvoj majetok a narobili ti kopec starostí, nehovoriac o tom že ťa to nebude stáť málo a neverím že ti peniaze preplatia ...ale ty ich furt tajíš ... ccc ..divnô mi je z toho
...ja len čakám, kedy sa konečne dozvieme názov toho servisu ... si na nich naštvaný, odrbkali ťa o 15,- poškodili ti tvoj majetok a narobili ti kopec starostí, nehovoriac o tom že ťa to nebude stáť málo a neverím že ti peniaze preplatia ...ale ty ich furt tajíš ... ccc ..divnô mi je z toho
laco mohol by si sa este prosim vyjadrit o tom oleji??? ako pisem videl som ze tam lial olej takze asi logicky musel aj nejaky vytiect...ako je to s tým mazanim tých noh a nenavratným poskodenim?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zaujímalo by ma ale ako ti to chcú poskladať, aby to fungovalo keďže priestor kde je odskokový piest a lockout je samostatne uzavretý a olej by sa z neho v žiadnom prípade nemal dostať von. Vo vonkajších nohách je len trochu oleja na mazanie púzdier a ak ti vytečie ten ..dovi dopo vidlica pretože začne zadŕhať.
V každom prípade si myslím že by si mal zverejniť názov servisu ... mohlo by to pomôcť niekomu inému aby neurobil podobnú chybu ako ty a nenaletel im ...
Teda detailne som nečítal čo presne sa ti na tej vidlici prihodilo, no je otázka asi pol hodiny dať ju do pôvodného stavu.
...tak tak
Inak neviem prečo, no nemôžem sa ubrániť podozreniu, že žiadny servis sa nekonal a že tú vidlicu rozoberal niekto len tak doma bez skúseností ..možno ty sám (kocúr) a proste sa ti podarilo niečo pokašlať ...
ja tiez nechapem preco otvaral tu cast kde je olej ked zmena zdvihu sa robi pod ventilom.
za hodinku tam idem. vidlu beriem prec...budem ziadat peniaze ktore som im dal a taktiez aj papier ze mi servisoval zdvih a manipuloval s tou druhou nohou kde je olej a poskodil tesnenie a regulator odskoku... bez týchto dvoch veci vidlu nepreberiem. potom ju zanesiem do nitry kde je na to original servis a rozdiel medzi tými 15E a tým co budu pýtat v servise im dam preplatit na zaklade toho potvrdenia ktore mi dnes bude musiet vystavit. bohuzial....ked sa na to necitil nemal sa do toho pustat....nemieril som mu pistolov na spanok a nenutil som ho
co to je motion kontrol?
toto je ta vidla
http://www.kolokram.sk/product_info.php?cPath=137_135&products_id=3318&osCsid=TuXtT3c5rkTOB6YzHyHCUOmSLU3
a na základe čoho tú vidlicu preberieš keď nemáš žiaden doklad o tom že si ju tam dal? keby teraz povedal že jemu si nič neodovzdal máš velké ... a nič mu nemôžeš
laco mohol by si sa este prosim vyjadrit o tom oleji??? ako pisem videl som ze tam lial olej takze asi logicky musel aj nejaky vytiect...ako je to s tým mazanim tých noh a nenavratným poskodenim?
ked chyba olej na premazavanie ,vydlica bude zadrhat a nespravne fungovat