Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Veď ja už som tiež rozmýšlal, no nie nad ionťakom, ale nad tým, že si dám do vrecka pár vajec a budem hádzať po takých *****.
Včera sme išli štyria na biku za sebou v háku , ale keďže fúkalo mierne z boku, tak sme neboli v jednej línii a za nami tri autá začali vytrubovať, sa otočím, že čo chcú a debil šofér mi ukazuje, že máme ísť v jednej línii za sebou. O vetre ani šajnu nemajú.
Ale všimol som si jednu vec. Väčšinou trúbia ľudia, ktorí majú iba priemerné, alebo podpriemerné auto, ešte nikdy do teraz sa mi nestalo, aby zatrúbil šofér, ktorý má luxusnejšie auto. Skúste si to všimnúť. Na to sa mi naskytá iba jediná odpoveď a to psychologická. Ľudia, ktorí majú priemerné, resp. podpriemerné auto sú so svojim životom menej spokojní, ako ľudia, ktorí majú luxusné auto a aj viac peňazí. Čiže sú aj nervóznejší. Šofér na baworáku, mercedesi, alebo audíne pééékne pôjde sa nami koľko bude treba, bez trúbenia až pokým nebude mať možnosť obehnúť nás, popozerá biky, keď je v aute naviac nejaká sympatická šoférka, popozerá si cyklistické vymakané nohy a prdelky a ide ďalej.
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 19:51:33
00
Woodu ja ked stojím na takej križovatke kde sa dá odbočovať do prava tak ked sa pretlačim do predu tak šoférovi ukážem,že idem rovno. Síce na mňa pozerá nechápavo čo chcem, :o ale zvýši to aspoň jeho pozornosť. A ešte sa mi nestalo, že by chcel predbehnúť.
Strejdo možno máš pravdu s tým,že vodiči v drahších autách tolko netrúbia,ale podla mňa ďaleko riskatnejšie ma obiehajú. :finger: Viac sa na človeka natlačia a nechávajú si menší odstup Možno to má súvis s tým,že žijú riskantnejší život?
A fakt neviem čo je horšie vytrubujúci blbec alebo tesne ťa obiehajúci blbec! :headbang:
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 20:15:28
00
Veruuu máš pravdu, tí si zase robia dialnicu aj cez dedinu. Hodilo by sa doplniť do zákona nový paragraf čisto pre cyklistov: Pri obiehaní cyklistu je vodič povinný vyčkať na vhodnú príležitosť na obiehanie, držať od neho odstup pri obiehaní v minimálnej vzdialenosti 2m, pričom ho nesmie ani ohroziť, ani odmedziť. Je prísne zakázané trúbiť na cyklistu.

Ináč je bezpečnejšie jazdiť radšej aspoň pol metra od krajnice smerom do stredu vozovky, pretože
- šofér si ťa skôr všimne
- nemá šancu ťa obhenúť tesne, ak v protismere ide iné autoa radšej počká
- koniec koncov, ty si tiež osoba, používajúca dopravný prostriedok, čiže polovica cesty je tvoja, takže aj keby si išiel pár centimetrov od stredu vozovky, šofér nemá právo na teba trúbiť. Veď niekedy ide traktor pomalšie ako cyklista a ešte som nevidel, aby na traktor niekto trúbil, že ide pomaly a zavadzia na ceste. Motorkár je druhý prípad, má tiež jednostopový dopravný prostriedok a nechodí pri krajnici. Je síce pravda, že na takej mašine, akú mám, ma ešte nikto neobehoval, ale napríklad niekto na babete, alebo na skútri.
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 20:30:10
00
Snažím sa tak jazdiť. U nás je jedna cesta z PE do NR pod horu je to stará a úzka cesta.Dobrá a široká je o pár km dalej,ale je dedina v kuse hádam aj viac ako 20km.Takže všetci čo sa ponáhlajú použijú logicky tu starú.Niekedy by som sa redšej videl v priekope ako na tej ceste. :headbang:
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 20:44:40
00
Viac studuj ako vymyslaj.
- koniec koncov, ty si tiež osoba, používajúca dopravný prostriedok, čiže polovica cesty je tvoja, takže aj keby si išiel pár centimetrov od stredu vozovky, šofér nemá právo na teba trúbiť.

Zakon 8/2009, §55, ods. 1
Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 09:49:13
00
jfab !
Sak Ty musis mat mozog zeleny, ako ten Tvoj krokodyl :fubar:
Preco sa sem seru policajti ? :puke: Ktori namiesto toho, aby nas chranili pred arogantnymi sofermi, cituju tu zakony z Léta páně, ked sa este chodilo na kravach.
Nevykonatelne :n: , nezmyselne :n: a nebezpecne :n: !
Nenecham sa vytlacit z cesty a zabit, len preto aby som nejaky ten nezmyselny zakon nahodou neporusil. :shake:
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 10:00:40
00
ty musis byt toelrantny vodic...
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 10:07:05
00
meridak-myslim ,ze tvoja fotka vystihuje tvoj charakter.ide z teba zlost.tiez ma dokaze nejaky blbec vytocit ,ale som su aj vodici ktory dokazu potesit!!
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 10:33:36
00
Preco sa sem seru policajti ? :puke: Ktori namiesto toho, aby nas chranili pred arogantnymi sofermi, cituju tu zakony z Léta páně, ked sa este chodilo na kravach.

Vidis tu nejakych policajtov? Ja nie. Zakon je len nieco vysse roka stary, takze ziadne Léta páně.

Spytam sa ta, co si spravil, aby tento zakon znel inac? Ja som poslal par pripomienok na jeho zmenu aj ked ani jedna sa netykala cyklistov. Dalsia novela zakona zacne platit od 1.6.2010. Vsetkych 105 pripomienok zapracovanych urcite nebude, ale pre teba je lahsie kecat a urazat, ako konat. Takze nanadavaj, nebud arogantny k ludom, ktorych nepoznas a na ceste sa spravaj tak, aby si prezil ty a aj ostatni.
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 10:46:42
00
Mna dva krat zlozilo auto,prvykrat ma obehol a hned odbocil cize som uz nedobrzdil a vrazil som do zadnych dveri.Druhykrat auto vybehlo z vedlajsej cesty a do mna vrazilo z boku. Nastastie vsetko bolo pri malych rychlostiach takze zdravie neutrpelo a material az na neake ohnute koleso taktiez v pohode.No a raz kamarat pri spolocnom svihu dostal prazdnou plechovkou do prilby.Ked jazdim na biku tak najblizsie k tej bielej,krajovej ciare,mam sa rad,a tak ma to ucili ked som bol maly.V aute obchadzam cyklistov az ked oproti nic nejde,aj ked sa obcas najdu pretekari ktory mi blikaju ked sa vleciem tych 30 km/hod.Vsetko je o ludoch magor v aute nebude ani na biku moc tolerantny.
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 10:55:41
00
meridak-myslim ,ze tvoja fotka vystihuje tvoj charakter.ide z teba zlost.tiez ma dokaze nejaky blbec vytocit ,ale som su aj vodici ktory dokazu potesit!!

Moja fotka dokazuje len, ze pocuvam Iron Maiden :rock:
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 11:39:57
00
Ja mam najradsej kamionistov a autobusarov, ktory musia chudacikovia brzdit kvoli mne, ked vytrcam pol metra do cesty a oproti ide auto.. A ten ***** za volantom este zatrubi s tym silnym klaksonom no matka zem vtedy mi ide srdce puknut od zlaknutia :tmi: :finger:
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 20:14:16
00
Mlady, zvykaj si :worried: Keby totiz mali autobusari a kamionisti aspon IQ kona hupacieho, tak netocia volantom, ale sedia v kancelarii :nod: s kozatou sekretarkou na kolenach :rofl: :rofl: :rofl:
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 20:48:17
00
Mlady, zvykaj si :worried: Keby totiz mali autobusari a kamionisti aspon IQ kona hupacieho, tak netocia volantom, ale sedia v kancelarii :nod: s kozatou sekretarkou na kolenach :rofl: :rofl: :rofl:

:D
Zobraziť komentár 07.04.2010 - 17:31:41
00
Dvoch posledných prispievatelov by som poprosil aby si vycapili svoje prezývky na chrbát.Keď ich stretnem niekde na ceste,tak určite trúbiť nebudem.Škoda,že som tieto vaše duchaplnosti nečítal skorej.Ráno som sa motal s mojim húpacím koníkom okolo Trenčína.
Zobraziť komentár 08.04.2010 - 08:09:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up