Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute,
chcem kupit nove pedale na jazdenie
rozmyslal som medzi dvoma typmi

http://www.kubicasport.eu/produkt/1173/pedale-Shimano-PD-M647/
http://www.kubicasport.eu/produkt/1372/pedale-BMX-BBB-Freeride-BPD-32/

jazdim prevazne po lese, obcas nejaky zjazdik, obcas nieco skocim ked sa inak neda :)
ide mi hlavne o to ako tie pedale vypinaju, ked uz ide do tuheho ako rychlo sa da z tych PD-M647 zoskocit :) nerad by som v pripade problemu padol cez bike rovno na hubu.

Vdaka
Zobraziť komentár 04.04.2010 - 23:08:42
00
čo sa týka vypínania, záleží ako to máš nastavené-silu. Vypína to normálne ako lyže, v pohode :y: čo sa týka pedálov záleží čo preferuješ
Zobraziť komentár 04.04.2010 - 23:13:42
00
Vypina.. ale stale mas viac moznosti pred padom, ked nie si priklincovany k biku.. Predsalen je tam ten moment, ked pedale musis vypnut sam ..ked sa vypnu v pade automaticky, to je podla mna neskoro
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 20:34:44
00
Ak si sa ešte so SPDčkami nezoznámil alebo je to tvoj prvý pokus,tak ich samozrejme nezoberieš na nejaký drsný trail kde sa môžeš priklincovaný k biku zabiť :lol: Taktiež som mal tieto obavy,že čo ked nestihnem vypnúť,čo keď ostanem pripnutý na pedáloch a stalo sa mi to len raz aj to bol asi týždeň od kúpy SPDčiek (môj prvý krát) 8) SPDčka mám nastavené na 5 cvaknutí od min.sily vypnutia a zatiaľ sa mi stále sami vypli ak bolo potreba :) Dokonca aj pri páde na ľade sa samé vypli,čo ma celkom prekvapilo :clap:
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 20:40:57
00
Nie je otazne, ci by k padom vobec dochadzalo tak casto, ak by nohy neboli zapnute?
Mne sa parkrat stalo, ze som pri zjazde len tak tak doskackal a udrzal to tym, ze som sa jednou nohou oprel o nejaky suter.. mimochodom bol mokry.. takze ak by som to iste urobil v tretrach (ak by som ju vcas vypol..), tak sa asi na nom smyknem. Aj par situacii co som si cital v teme "pady na biku" by sa dali riesit jednoduchsie, rychlejsie a bez miernejsich nasledkov, ak by sa dalo z biku jednoducho zoskocit do zelaneho smeru.
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 21:15:37
00
Samozrejme,že SPDčka sú vecou toho,že čo uprednostní ktorý biker :) Ale v SPDčkach sa jazdí lepšie ako na klasických pedáloch (platformy s pinmi som skúšal len v teniskách no a nič moc) :P
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 21:34:08
00
najlepšie pedale čo som kedy mal a mam su cb mallet, jazdi sa na nich genialne v tretrach a v civilných botách tiež ;)
takže ich považujem za univerzalne a vhodne pre tých čo sa nevedia rozhodnúť medzi spd a platformou
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 21:45:38
00
@Matbiker
presne o to sa mi jedna ze sa mi tiez stava ze nespadnem iba pre to ze sa rychlo opriem nohou o zem, alebo zoskocim z biku a ked to budem mat prichitene v o pedal no neviem neviem :)
@misobiker
v akych tretrach na nich jazdis? pozeral som na webe a celkom fajn vyzeraju.

a este jedna otazka:
Dajme tomu ze kupim spd pedale,k tomu tieto boty
http://www.kubicasport.eu/produkt/1629/tretry-Northwave-Mission---hnede/
a zistim ze hop nie je dobre. Podla podrazky aku maju tie mtb tretry da sa v nich v pohode jazdit aj na normalnych platformach, nie?
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 22:10:45
00
da sa ..ale nikdy nie tak ako v teniske.. potom sa ti moze stat, ze sa ti smykne v tom na normalnom pedali noha.. nehovoriac este o tom, ak by bolo mokro ...cize v takomto spojeni je to snad este nebezpecnejsie.. pretoze SPD ti na druhu stranu drzi nohu a nesmyknes sa nikdy..
Ked pouzijes spravnu obuv a pedale, tak sa ti tiez nemusi smyknut..
Zobraziť komentár 05.04.2010 - 22:49:18
00
ja jazdím DH boty Shimano DX
a DH pedále Shimano DX M636
predtým som jazdil na zjazdy a FR platformy,ale prešiel som na SPD:
+ noha drží aj na extrémne drkotavých pasážach,korene,kamene,rockgardeny(za každého počasia)
+ noha drží aj v snehu(kedy mávaš na platforme 5cm snehu...)

- keď je mokrý sneh,nabije sa Ti okolo kufrov a horšie sa to zapína(buď tomu musíš riadne u*rbať,alebo to oškrabať)

moje pedále nemajú nastavenie "po klikoch",len obyčajný imbus..mám to nastavené(na jemno,aby to držalo,ale pri páde vypínalo) tak,pri páde alebo nejakoch nečakanom šmyknutí do strany to vypína
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 10:13:57
00
Aj ja mám na SPD obyčajný imbus,ale pod tým imbusom je taká podložka s drážkami,takže keď točím imbusom,tak každú otočku tak jemne zapadne,je cítiť také mierne kliknutie :) Pomôže to nastaviť obe pedále cca rovnako 8)
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 11:05:05
00
ako pisal misobiker-http://progresscycle.cz/crank/firma.asp?ID=76&obsah_ID=1&rok=2010&nadpis_ID=13

ideal ked sa neves rozhodnut
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 14:50:35
00
nerozhodnutie neexistuje,buď SPD alebo platformy,niečo meddzi tým nebude nikdy to pravé orechove,ja som za SPD :y:
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 19:02:44
00
Tiež sa hlásim k SPD :y:
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 19:56:56
00
Jednoznačne sa pridávam k SPD pre začiatok by som skúsil PD M 520 od SHIMANA pomer výkon cena :y: a moje vydržali asi 15 000km a ešte ich mladý (synátor) dorazí :lol:
Zobraziť komentár 06.04.2010 - 20:51:33
00
keyboard_arrow_up