Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak to som sa potom s tými 550-tkami *****... Indi-vindi. :)
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 14:40:19
00
sirka ramien + 10 cm

To je blbost. Mám hodně úzká ramena, cca 42cm, takže bych dle toho měl vozit 52cm řídítka. To by mi ale musela nejdřív spadnout cihla na hlavu, abych vozil tak úzká :-)
Díky úzkým ramenům mi nesedí extra široká, takže jsem skončil u takového kompromisu a to 62cm. Do sjezdů bych snesl mírně širší, ale zase mimo sjezdy mi ty širší už vadí.

Já doporučím zkoušet, zkoušet a pak jezdit, to co vyhovuje. Žádná univerzální rada není, nezáleží to vůbec jen na šířce ramen, ale také na jaké to je kolo, co a jak se s tím kolem jezdí a hlavně na preferencích každého.
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 14:46:31
00
To je blbost. ...

pytal sa na nejaky vypocet. tento "vzorec" som nasiel v jednej knihe o mtb. nepamatam sa na nazov a vydavatela, no presne si ho pamatam, lebo tuto otazku (sirka riaditok) som riesil aj ja a vtedy som prechadzal dostupnu literaturu.
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 15:17:32
00
a čomu ja dosť ešte nerozumiem je Oversize, výmysel bludný a teraz si musím hľadať predstavce na 25,4mm rozmer
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 15:20:59
00
isty cas som vozil 640 mm lastovicky a nebolo to ono. Teraz 4 roky 685 mm a je to pre mna akurat (som este k tomu ramenaty).
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 15:23:24
00
Sirka riaditok .. zalezi na tom ako su zakrivene (teda vic zakrivene = vacsia sirka, kedze vyrobcovia uvadzaju celkovu dlzku), ak davas rohy, tak pripocitat zas par cm (ale zase pri drzani rohov budu siroke), a cim dlhsi (natiahnutejsi) posed je, tak tym uzsie riaditka ti budu vyhovodat, naopak cim viac vzpriameny, tym sirsie. Dalej zalezi na tom co jazdievas, ak dlhe streky a dlhe stupania tak skor uzsie , zjazdy skor sirsie, ale zase mozes mat relativne siroke riaditka, ak mas moznost a miesto ruky dat viac k sebe (ja napriklad ruky neustale prekladam podla toho ako sa mi ide a kde sa to da). Zalezi to aj na sirke ramien, atd. ... ten vzorek je tusim na wrenchscience, a je to (aj) podla sirky ramien. Je to ale ciste individualna zalezitost a clovek k tomu musi dojst sam. (rozne vzorce a navody su len tak nejak na zaciatok, aj ked u mna to mozno plus-minus sedi). Nastavenie posedu (vyska sedadla, dlzka kokpitu, sirka riaditok) je asi ako vybrat si pohodlne a dobre spodne pradlo na turistiku, ci inde...

edit: a tiez aj dlzka predstavca hraje rolu, tazsie sa ovlada bajk s 45cm riaditkami na 14cm predstavci oproti 5cm predstavcu s 7800m riaditkami :shake:
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 17:59:28
00
Jen k těm rohům, tam to vůbec není tak jednoduché. Vozím třeba Ergony, které zaberou jen 1cm místa a ve sjezdech se držím tak, že se vnější hranou ruky o ně opírám.
Když jsem tam rohy neměl, tak jsem se držel uprostřed gripu (bez rohů není nejlepší nápad se držet zcela na kraji).
Takže to vycházelo přesně opačně, s Ergony mám reálný úchop o cca 1cm blíže ke konci řídítek než bez rohů. Pro stějný úchop bych tedy musel mít bez rohů naopak o 2cm řídítka širší (pro ten 1cm na každé straně).
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 19:28:16
10
...a tiez aj dlzka predstavca hraje rolu, tazsie sa ovlada bajk s 45cm riaditkami na 14cm predstavci oproti 5cm predstavcu s 7800m riaditkami :shake:

To by už musel byť iný chlap na 7,8 km riadidlá...
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 20:54:09
00
Jen k těm rohům, tam to vůbec není tak jednoduché. Vozím třeba Ergony, které zaberou jen 1cm místa a ve sjezdech se držím tak, že se vnější hranou ruky o ně opírám.
Když jsem tam rohy neměl, tak jsem se držel uprostřed gripu (bez rohů není nejlepší nápad se držet zcela na kraji).
Takže to vycházelo přesně opačně, s Ergony mám reálný úchop o cca 1cm blíže ke konci řídítek než bez rohů. Pro stějný úchop bych tedy musel mít bez rohů naopak o 2cm řídítka širší (pro ten 1cm na každé straně).

Teda neviem čomu to vadí držať rajdy celkom na kraji,ja som zvyknutý mať dokonca vonkajšiu hranu ruky málinko cez okraj gripov.
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 21:05:27
00
to aj ja, momentalne mam 690mm ale nejakych 5cm na kazdej strane by som kludne este zniesol, ale to by som uz z bajkom asi nepresiel cez zarubnu :P
Zobraziť komentár 15.04.2010 - 21:12:53
00
Sirka riaditok .. zalezi na tom ako su zakrivene (teda vic zakrivene = vacsia sirka, kedze vyrobcovia uvadzaju celkovu dlzku) ...

toto je podľa mňa nezmysel. easton uvádza 685mm a je to reálna šírka (meral som to). keby sa rajdy narovnali, tak by to bolo hodne cez 700mm...
Zobraziť komentár 16.04.2010 - 09:13:50
00
Teda neviem čomu to vadí držať rajdy celkom na kraji,ja som zvyknutý mať dokonca vonkajšiu hranu ruky málinko cez okraj gripov.

A takhle to jezdíš ve sjezdech? Já to myslel pro sjezdy a ta poznámka byla hlavně pro náročnější sjezdy, kde je potřeba pořádný úchop.
Mimo sjezdy to netřeba řešit, protože tam můžu držet ty řídítka za ty rohy.
Zobraziť komentár 16.04.2010 - 11:49:16
00
Hej aj v naročnejších zjazdoch teda ak sa napr. DH trate na STM dajú tým nazvať ;) má to síce úskalia v tom,že keď drbnem v zatáčke k zemi tak malíček to pocíti prvý,ale proste mi to tak vyhovuje,už som uvažoval aj nad väčšou šírkou riadítok teraz mám 685 ,ale keby som dal aj cez 700 myslím,že by to nič nemenilo,proste vyhovuje mi keď cítim konce ridítok na hrane dlane.
Zobraziť komentár 16.04.2010 - 19:27:53
00
Pak ok, pokud ti to tak vyhovuje, není co řešit.
Zobraziť komentár 16.04.2010 - 19:37:42
00
kupil som tie Ritchey z odkazu ....maju 670 mm ...to je uplna pohoda
Zobraziť komentár 16.04.2010 - 19:39:05
00
keyboard_arrow_up