Momentalne mam retaz HG73 a dufam ze vydrzi dlhsie ako HG53.
Na 53ke som najazdil priblizne 930km, teraz som kupil tu 73ku, mam zatím 450km, ale uz sa mi zda ze budem coskoro menit aj kazetu, lebo uz vidno ze tie niektore pastorky na kazete so ohlodane..
Zase mi niekto hovoril ze ked sa meni retaz tak sa meni aj kazeta, ale to je asi blbost.
Takze neviem ci je to vpohode, ze to ma len taku kratku zivotnost, alebo sa nedobre oto staram.
DIk za odpovede
o reťaz sa staralo a dosť, väčšinou to boli krátke úseky viackrát (napr 5 km 10km a pod) kopcov bolo dosť ale je to proste sračka idem vyskúšať sram!
o reťaz sa staralo a dosť, väčšinou to boli krátke úseky viackrát (napr 5 km 10km a pod) kopcov bolo dosť ale je to proste sračka idem vyskúšať sram!
Ja byť tebou radšej kupim Campu C9.Neolutuješ.
Jaj tak,nuž nič.
inak čo sa mazivo je pôvodne na reťazi? na dotyk je to niečo podobné ako vazelína... veď viete
to by som tam asi aj dával
Ja mam vyborne skusenosti s Veidec Top Lube (http://www.veidec.com/fileadmin/Veidec/PUBLIC-PAGES_IMAGES/AboutOurProducts/Technical_info_SK/TopLube.pdf), vosk YARROW Lubrichain Racing Wax ako aj Finish Line mozem tiez odporucit.
Co sa tyka tvojho "cierneho prepaleneho oleja", tak to len znaci, ze davas ovela viac maziva ako je potrebne...
Ďalej, je normálne, že nová reťaz HG73 má až 132,4 mm, nemala by mať 132,2 mm?
EDIT: opravené
alebo skriza.... nemozne
hranica opotrebenia je 132,8
Chcel by som porovnať koľko zhruba vydrží kazeta a prevodníky v prípade, že sa reťaz vymieňa na hranici životnosti a koľko pri obmieňaní 3 rovnakých reťazí. Poprípade ešte porovnať prípad, kedy sa jazdí s jednou reťazou do zničenia kazety a prevodníkov.
no neviem niektorý tvrdia že nová reťaz ma mať 132,2 ale niekde som videl (a aj na vlastné oči) že nová reťaz má 132,4 a opotrebená 133,2..... resp. výmena reťaze závisí na vašom uvážení ... ja som teraz vymenil keď bola presne na 132,2 trošička menej - ale to bolo len CCA vidieť.
Neviem no ako to je s tými rozmermi???
Teflonový olej alebo mazivo.
Ja som s prvou Campou C9 najazdil 5600km.Ale jazdím prevažne po ceste občas v terene.Štýl mojej jazdy je taký že nerobím prudké zábary pri radení a postupne sa rozbieham.Teda nevytváram
príliš velku tažnu silu na retaz.Preto možno vydržala tak dlho.
Ani nahodou.