Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Prosim Vaz svoje slova.

treba pozerat na nazory objektivne z obidvoch stran....uz som vam povedal, ze po vasom chodniku nepojdeme, takze neprislo ku ziadnej dohode ale k donutenemu ustupku....neviem na co sa vlastne hrate?...akurat mi pisal kamarat zo stupavy, ze isiel na biku po VASOM chodniku a zastavil ho jeden z vas a pytal sa ho ci ide tadeto prvy krat, on ze ano, tak mu povedal aby si nabuduce priniesol lopatku a zahrabaval jamky na vasom singli:) nie je to ziadny vymysel, je to pravda, takze co k tomu dodat:(
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 11:38:56
00
Co mu moze ublizit je snaha premotivovanych pretekarov o predbiehanie na usekoch kde sa predbiehat neda/nema - a teda zosuchavanie svahu v strmych miestach a zakrutach.

a toto je ten celý problém.. keď sa tade preženie maratón na konci kedy sa ide jednotlivo alebo "vláčik" tak to singlu len pomôže pretože ujazdia krásne stopu.. vlani sa však stalo presne to čo píšeš, pozosúvali zákruty a pár ďalších závodníckych miest..
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 11:53:31
00
akurat mi pisal kamarat zo stupavy, ze isiel na biku po VASOM chodniku a zastavil ho jeden z vas a pytal sa ho ci ide tadeto prvy krat, on ze ano, tak mu povedal aby si nabuduce priniesol lopatku a zahrabaval jamky na vasom singli

No v pohode napis viac detailov, kedy a kde to bolo. Je v zaujme vsetkych, aby sa take pripady nestavali.

Ja mam skor opacnu skusenost, tuto nedelu sa ma jeden chalan co siel okolo pytal, ci nemam hrable navyse, ze hned pomoze.
Tak som mu povedal, ze teraz mam len jedny, ale ked pride nabuduce, tak zabezpecime. :-)

Ked bikeri prechadzaju jasne, ze prehodime slovko dve. Pytame sa, ci trat poznaju a ako sa im paci.Padaju aj navrhy, nech sa niekedy ukazu, ak maju chut.
Ale nepamatam jediny navrh v imperativnej rovine.

Dalej pises o objektivnosti, ale ju tam nevidno:
uz som vam povedal, ze po vasom chodniku nepojdeme, takze neprislo ku ziadnej dohode ale k donutenemu ustupku....neviem na co sa vlastne hrate?

Keby si objektivny, tak spomenies, ze Laco Vam minuleho roku suhlas dal, napriek tomu, ze singel nebol dokonceny. Bolo dohodnute, ze potom date singel do povodneho stavu.
Po maratone ste sa nikomu neozvali, ani nic neopravili.

Vsimni si, ze predtym bola nejaka dohoda, bohuzial zostala nedodrzana. Nazyvas ustupkom to, ze Vam ludia neveria, ze sa to tento rok nezopakuje?

Takisto sa mi nepaci slovko "donutenemu"? Jasne bolo prezentovane, ze mate splnit vsetky oficialne povinnosti a potom tade mozete ist.
Mate problem s tym, ze teraz je to od Vas ziadane oficialnou cestou, kedze ustna dohoda sa neosvedcila?

Stale mi tu chyba, preco ste minuleho roku po preteku nekontaktovali Laca. To ze si singel presiel je chvalyhodne, ale na zaklade coho si dospel k nazoru, ze tam nie je co opravovat?
Singletrack nie je polna cesta, parametre ktore ma splnat su dost prisne a po minulorocnom preteku mal na niektorych miestach k tomu hodne daleko. Co vidno aj na fotkach. (prvy link, dolne fotky))

K singlu je cele vlakno, o ktorom vies. Sleduje ho vela ludi, nie je problem si dohladat, aky je ozajstny zaujem a filozofia ludi, ktory na nom pracuju a aky stav bol po minulorocnom preteku. Ak by z Vasej strany bol zaujem dat veci do poriadku, urcite by sa teraz mnoho ludi stavalo k veciam inak.

Takze stranky s fotkami a reakciami po prejazde maratonu:
sukromne-akcie-vyjazdy-treningy/ba-obnova-stareho-singletracku-v-dlzke-7-9-km-t18547-375.html
sukromne-akcie-vyjazdy-treningy/ba-obnova-stareho-singletracku-v-dlzke-7-9-km-t18547-390.html
sukromne-akcie-vyjazdy-treningy/ba-obnova-stareho-singletracku-v-dlzke-7-9-km-t18547-405.html

Kiez by sa takto dali prezerat rokovania vsetkych organizacii :-)

A posledna vec, ktoru mam na srdci. ;-)
o apropo precitajte si ako sa stavaju nasi bratia cesi k novovzniknutym chodnikom na maratone sela http://www.selasport.cz/aktuality/aktual.php?id=156

Ten link si teda poslal prikladny! Preco sa teda nespravate tak isto? Ako myslis, ze ten chodnik vznikol? Prislo par dobrovolnikov z celych ciech a uprostred lesa postavili drahu a potom ho ponukli Sela maratonu nech sa jazdi?
Verim tomu, ze myslienka vznikla u Sely, vyzvali dobrovolnikov, komunikovali s lesmikmi a ostatnymi vlastnikmi.A nakoniec sa im aj podakovali. Proste iniciativa a aj cast materialneho zabezpecenia bola na ich pleciach.
Som za, aby ste si z takeho usporiadatela brali priklad! Ja pridem pomoct aj Vam, ked Vas napadne budovat nejaku cast trate. Len pri tom planovani trate, treba mysliet aj na miesta na predbiehanie a pod. Ved pojde o pretekarsky singel a nie rekreacny, akym je Cerova draha. ;-)
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 15:24:35
00
treba pozerat na nazory objektivne z obidvoch stran....uz som vam povedal, ze po vasom chodniku nepojdeme, takze neprislo ku ziadnej dohode ale k donutenemu ustupku....neviem na co sa vlastne hrate?...akurat mi pisal kamarat zo stupavy, ze isiel na biku po VASOM chodniku a zastavil ho jeden z vas a pytal sa ho ci ide tadeto prvy krat, on ze ano, tak mu povedal aby si nabuduce priniesol lopatku a zahrabaval jamky na vasom singli:) nie je to ziadny vymysel, je to pravda, takze co k tomu dodat:(

tak to by som chcel poznat toho, kto to povedal. Vzdy, este raz zopakujem, vzdy ked som tade stretol ist ludi som sa ich spytal, co si o singli myslia, ako sa im pozdava. Pokial viem, vsetci builderi to riesia obdobne. Pretoze potom mame vazbu aj od ostatnych bikerov a podnety, kde co zlepsit. A ako pise yojo, velakrat sa sami ponuknu, ze by prisli pomoct.
Ale nechcem sa tu hadat, maratonu sa rad zucastnim.
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 15:35:07
00
Takze stranky s fotkami a reakciami po prejazde maratonu:

ako som uz pisal inde. jedine co bolo ozaj vidno (z laickeho pohladu obcasneho uzivatela) ako zosunuty trail po maratone bola ta zakruta s korenmi. builders to dali naspat a cuduj sa svete teraz to tam vyzera uplne rovnako a ani tadial nesiel dalsi maraton. tym sa nesnazim povedat ze pristup usporiadatela bol prikladny...

ale pohoda vyriesili ste to obe strany excelentne. aj takto sa da ten trail zviditelnit/maraton zatraktivnit pre ludi ktori tam bezne nejazdia a vdaka maratonu by o nom vedeli :)
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 16:45:10
00
builders to dali naspat a cuduj sa svete teraz to tam vyzera uplne rovnako

A keby builders nespravili nic ? A keby builders nechodili neustale po traili a nedavali prec konare, a neopravovali dalsie a dalsie rozne drobnosti ? A keby builders vobec minuly rok nezacali chodnik rekonstruovat ? A keby builders tento usek neopravovali a nerekonstruovali pred 4 rokmi, pred 6 rokmi a dalsimi rokmi, co mozno ani nevies ... To carovne slovo "builders" ... to je taky fantom, legenda .. zjavuju sa vzdy, ked je nieco podrbane a ono sa to opravi. Samo :)

Tusis vobec, ako by dnes vyzeral ten chodnik, ak by sa od jesene na nom nepohlo ani prstom ? Peknych par konarov som tam odhadzal vo februari ci kedy a bohviekolko ich odhadzali dalsi.

Ved naco sa starat nie, chodnik je pekny, cistucky, prejazdny, a opravi to niekto iny. Sak mna to netrapi .. a ked to neni prejazdne este tym ludom vynadam. Vitaj do klubu slovenskych narodovcov. Mam v p*** vsetko a vsetkych okrem seba.
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 20:23:31
00
...povedané to bolo mne. Od staršieho pána na takom čudesnom tuším šedom biku. Možno to nemyslel zle, sranda že hneď vedel že tam nepatrím a že som nový. A po odpovedi že tadial idem druhý krát, hneď na mňa vybalil, že treba mať nabudúce lopatku a vyrovnávať nerovnosti. Mne to tak pripadalo ako keby som tým mal odpracovať prejazd :) Myslím si že ľudí, ktorí pracujú na tomto singli je dosť a niektorý robia aj to čo by nemuseli. Brigády na tomto singli sú určite užitočnejšie organizované a nie individuálne. Je nás veľa a keby si na ňom robil každý to čo uváži za vhodné by mu mohlo len ublížiť a nie pomôcť.
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 20:43:55
00
:D :D :D
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 21:03:47
00
....uz som vam povedal, ze po vasom chodniku nepojdeme...

juro, mohol by si prosím toto vyhlásenie napísať aj do vlákna o cerovej dráhe?
... neprislo ku ziadnej dohode ale k donutenemu ustupku....neviem na co sa vlastne hrate?...
nehnevaj sa, ale k "ústupku" si sa dotlačil sám. spomeň si, ako si mi vlani volal, že chcete viesť maratón po singli, poslal si za mnou rada a obaja ste sľubovali, že trail dáte po pretekoch do pôvodného stavu. keďže sa toto nestalo a trail sme opravili zase len my, tento rok sa bajkeri pozerajú na pretekanie po cerovej dráhe "trochu" inak... navyše v príslušnom vlákne máš aj názory ľudí, ktorí vlani maratón jazdili a vyjadrili sa, že úsek po cerovej nebol tým, čím by mohol byť, keby sa zaradil na koniec, atď... neber to tak, že som (sme) proti maratónu, ale keď sa na niečom dohodneme, tak by to malo platiť. alebo sa mýlim?
...

hm... neri, ospravedlňujem sa ti za nemiestny vtip jedného z nás, aj keď vôbec neviem, kto by to mohol byť ;) ako píšu chalani vyššie, vždy sa pýtame na dojem z trailu a bajkeri sa sami ponúkajú, že by chceli pomôcť. inak s tým prístupom k trailbuildingu máš pravdu, je naozaj lepšia, keď sa to robí organizovane, individuálne len po dohode, aby sa nestalo, že niekto spraví viac škody ako úžitku...
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 21:08:36
00
A keby builders nespravili nic ? A keby builders nechodili neustale po traili a nedavali prec konare, a neopravovali dalsie a dalsie rozne drobnosti ? A keby builders vobec minuly rok nezacali chodnik rekonstruovat ? A keby builders tento usek neopravovali a nerekonstruovali pred 4 rokmi, pred 6 rokmi a dalsimi rokmi, co mozno ani nevies ... To carovne slovo "builders" ... to je taky fantom, legenda .. zjavuju sa vzdy, ked je nieco podrbane a ono sa to opravi. Samo :)

Tusis vobec, ako by dnes vyzeral ten chodnik, ak by sa od jesene na nom nepohlo ani prstom ? Peknych par konarov som tam odhadzal vo februari ci kedy a bohviekolko ich odhadzali dalsi.

Ved naco sa starat nie, chodnik je pekny, cistucky, prejazdny, a opravi to niekto iny. Sak mna to netrapi .. a ked to neni prejazdne este tym ludom vynadam. Vitaj do klubu slovenskych narodovcov. Mam v p*** vsetko a vsetkych okrem seba.

hej hej... narodovca ries s niekym kto o to stoji. taketo zvasty si nechaj pre poloprazdny pivovy pohar.

tusim, tak ako vacsina singlov ktore ludia pouzivaju. prva cast je zabehnuty singel. zmier sa s tym.

bavime sa o jednom konkretnom mieste kde to hold uteka. nech sa snazite ako chcete ludia tie mrzute korene jednoducho obchadzaju. ano nechajte to konkretne miesto tak. ludia to vyjazdia tak ako zacina byt vyjazdena obchadzka bahniska na prvej casti trailu.
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 21:35:12
00
Fiha, to som nevedela ze niektore casti lesnych ciest PATRIA konkretnej osobe a treba si prejazd odpracovat. Mozete ten chodnik prosim oznacit obojsmerne znackou http://www.znak.sk/data/files/A/A17.jpg aby som sa mu vyhla DAKUJEM
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 22:50:00
00
Fiha, to som nevedela ze niektore casti lesnych ciest PATRIA konkretnej osobe a treba si prejazd odpracovat. Mozete ten chodnik prosim oznacit obojsmerne znackou http://www.znak.sk/data/files/A/A17.jpg aby som sa mu vyhla DAKUJEM

Tento svoj príspevok nemôžeš myslieť vážne.
Tento chodník bol vymyslený, vybehaný na úradoch, urobený a udržiavaný partiou nadšencov, ktorí to urobili pre NÁS - VŠETKÝCH bikerov na CELOROČNÉ jazdenie.
Ak chceš viac vedieť pozri si nasledovné vlákno:
sukromne-akcie-vyjazdy-treningy/ba-obnova-stareho-singletracku-v-dlzke-7-9-km-t18547.html
a neurážaj množstvo odpracovaných hodín bikerov.
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 23:13:24
00
Fiha, to som nevedela ze niektore casti lesnych ciest PATRIA konkretnej osobe a treba si prejazd odpracovat.

Nieco si asi nedocitala. Myslim, ze uz tu bolo odperezentovane aj vysvetlenie a takisto padlo aj ospravedlnenie. Ziadne nove znacky v lese nehladaj ;-)
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 23:59:36
00
Opravena mapa bez singla!
http://www.stupavskymaraton.sk/#788
Zobraziť komentár 16.05.2010 - 16:51:23
00
:handshake:
Zobraziť komentár 16.05.2010 - 17:23:56
00
keyboard_arrow_up