Do uzsieho vyberu som vybral:
Giant Faint 1
http://www.giant-bicycles.com/sk-SK/bikes/model/faith.1/6133/40785/
Este som na tomto biku nestal, momentalne zistujem ci je vobec mozne na slovensku zohnat ram vel. L Je osadeny tmicom a vidlou Marcochi, doteraz som sa stretaval len s Fox a Rox shock, preto by som uvital porovnanie s konkurenciou. Ma presmykovac co je vcelku fajn. Podla katologovych rozmerov ma najkratsiu sedlovu trubku, ale horizontalna vzdialenost je najvacsia.
Specialized Big Hit III
http://www.specialized.com/sk/en/bc/SBCBkModel.jsp?sid=10BIgHit&eid=4346&menuItemId=10698
Povodne som nechcel Specialized, ale predajca mi ho odporucil ako lepsiu alternativu k Giantu, skusal som bike velkosti M (L-ko nemali v predajni) a myslim si ze velkost L by mi bola vcelku dobra, vyhodou je ze bike je velmi masivny ram co sa pod mojmi 95timi kilami vyuzije.
Lapierre Frogy 315
http://www.lapierre-bikes.co.uk/lapierre/big-mountain-bike/2010/froggy-318-2010/specifications
Skusat si ho pojdem asi zajtra, ram velkosti L ma podobne rozmery ako giant, na obrazku mi pripada trochu menej masivny ako predchadzajuce dva, ma presmykovac.Tento bike ma nadlhsiu sedlovu trubku, ostatne rozmery su porovnatelne s konkurentmi.
Ocenil by som najma skusenosti vyssich jazdcov, dik Igor.
Coto som uz v kategorii FR/DH poskusal a mozem poradit takto:
Predpokladam, ze chces snim aj daco vyslapat hore, takze kriteriom je rovna ramova sedlova trubka, do ktorej sa da zasunut minimalne 400mm sedlovka, no a samoska moznost nahodit presmyk, takze nam giant vypadava. Ak chces hravsi bike, menej stabilny v zjazde, vrtky na skokoch, vol nieco kratsie, ako Canyon torque FRX, Lapierre froggy, pripadne este ten novy Scott voltage. Ak chces stabilny v zjazdoch, tak Spesl Bighit.
Mne viac sedi stabilnejsi bike, takze som si momentalne zohnat bighita a max spokojnost.
Podla tabulkovych hodntot velkosti ma najvacsiu vodorovnu dlzku hornej trubky giant, takze este uvidim ci sa da zohnat giant vo velkosti L, inac asi pojdem do specialized alebo kony.
A na toto si ako prišiel?
od BB po vrch sedlovej rúrky rám meria 48cm, nech je ten ohyb 10cm odspodu (odhadom), kde konkrétne ti nevojde 400mm sedlovka (keď by už chalan nekupoval teleskopku)???
Ked povies, tak to musi byt prada
A ked mas nieco na srdci povedz, tvoju spravu beriem nie ako nazor, ale ako urazku.
tipujem že pri Skovom ráme tam bude ešte menej miesta
btw: autor vlákna chce čisto FR bike? tam sa možeš vykašlať na neaké šlapanie tak by som zvolil BIGHIT v Lku.. možno aj v Mku
ale ak chce niečo aj vyšlapať tak na Mkovom Froggy to ide fajnovo, vlastné skúsenosti:], len má trochu vysoko stred, tak to nieje až tak stabilné ako na BIGHITe, ale tak obidve bikes suú fajn vymakané
samozrejme sú kvantá dalších FR bikov ale píšem len o tom s čím mám skúsenosť (a ja mám 195cm)
No dosť už o sedlovkách, poraďte mu niekto rám
Ako som uz pisal, nekupujem si freeridovy bike preto aby som slapal kopce. ale jedna pila navyse by sa zisla, uvidim
este jedna otazka v predajni mi "ujo predavac" povedal ze dlhsim predstavcom by sa dal kompenzovat problem ak by mi stale pripadal bike maly. nebude to v pripade freeridoveho biku znizovat manevrovatelnost ? ak by som zhanal XC bike tak mi to pride ako dobry napad ale na freeridovom...
Ak chceš 2 píly => chceš aj šlapať => potrebuješ na to aj posed. Tak sa vykašli na sedlovú trubku a daj tam teleskop.
Ak chceš len 1 pílu, tak chceš jazdiť len od auta ku trailu, dolekopcom a nakoniec ku autu. Nato ti stačí mať sedlo stále zasunuté, takže opäť nepotrebuješ priamu sedlovku.
Namiesto BigHita by som zaradil nový SX Trail, pretože môže vydržať rovnako dobre a ide na 2 píly.