Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Neviem prečo ale RS mam radšej ako FOX – aj keď FOX ide dosť do zdvihu čo my strašne vadilo AKO aj pri RS Duke ale celkovo je Fox zamerane na MOTO ako na BIKE ktoré ma ako pridruženú časť k výrobnému programu ide o to že v cyklistiky sa dajú získať informácie z určitého priebehu pruženia ktoré sa napríklad v MOTO nedajú získať (relatívne preto lebo impulzy sú strašné krátke a v strašne dlhých intervaloch) preto je FOX v tech. disciplínach relatívne lepší ako iné značky ale čo sa tyká RS tak v croscontry je na tom lepšie ako Fox a nemá konkurenciu.Prvé keď klikneš na FOX Bike - ti vyhodí na hlavnej stránke VAN 36 - 180 a VAN – RC. To už niečo napovedá alebo nie????
Zobraziť komentár 10.07.2010 - 02:05:35
00
Nie :)

Donedávna tam vždy bola 32ojka RLC FIT 1450g.

Len som si nevšimol, že by Fox vyrábal vidlice aj na motorky. :shake:
Zobraziť komentár 10.07.2010 - 09:29:34
00
Ale robia do nich čreva :!:
Zobraziť komentár 10.07.2010 - 15:08:31
00
Mne to celé nedáva logiku. Podľa toho čo čítam je na XC lepšia vidlica, ktorá je progresívna a má horšie fungujúci tlmič?

Nehcem rýpať, ale skúsme vo faktoch a nie moto vs. bike. Pretože ak chceš písať objektívny názor, mal by si poznať aspoň čiastočne obé vidlice zvnútra a podložiť faktami v čom je RS lepší.
No a ani zďaleka nie je všetko len o vnútornostiach. Tie sú 50% úspechu.
Ak to píšeš ako subjektívny názor a Tebe RS vyhovuje na XC najviac, tak beriem, oponovať nebudem. ;)

Inak pre XC Fox vyvynul systém Brain u tlmičov a u vidlíc Terra Logic, ktorý zatiaľ vlastnosťami nemá obdoby. Sú to však systémy pre zarytých chrtov, čo chcú mať z biku takmer HF.
No a rok 2011 bude návratom vynoveného Terra Logicu. Verím tomu, že veľa ľudí za profi XC si práve túto vidlu zaobstará.
Zobraziť komentár 10.07.2010 - 22:41:48
00
Terra Logic ultra chrti by sa mali naučiť jazdiť s pevnou vidlou a majú po problémoch.. ešte aj kilo ušetria :P
Zobraziť komentár 10.07.2010 - 23:22:10
00
Reklamne dristy, naco to je citlive ked to ajtak nesmie chodit.
Zobraziť komentár 10.07.2010 - 23:32:17
00
Craobs nie som chrt, ale komfortny turista, dam ti niekedy previest na obstaroznej F100X, mozno pochopis, ked nie tak si tu pevnu asi mozes namontovat sam :)
Osobne co sa tyka chodu by som to za sida alebo rebu nemenil nikdy.
Zobraziť komentár 10.07.2010 - 23:36:16
00
Ivo, o tom systéme nik netvrdí, že je citlivý. To rozhodne nie je. Ale keď sa vidla otvorí, tak ide do zdvihu takmer rovnako ako vidla s klasickým tlmičom. Celý systém je o tomto a nie o citlivosti. Samozrejme nízky odpor v púzdrach a tesneniach je aj tu dôležitý aby jedinou "brzdou" pruženia bol terralogic a keď sa otvorí, aby vidla hneď reagovala na nerovnosti.

Veľa ľudí asi nevie o čom terralogic je, ale od pevnej vidlice má ďaleko. Osobne by som samozrejme túto vidlu nechcel.
Zobraziť komentár 11.07.2010 - 09:29:46
00
komfort s terra logicom bude vždy inde ako s normálnou odpruženou vidlou..
zdá sa mi to rovnako divné ako bombovať zadný tlmič aby sa mi to "nehojdalo" (ako to poniektorý robia)
Zobraziť komentár 11.07.2010 - 09:50:45
00
Lenže keď nabombuješ zadný tlmič, prestane hlavne využívať zdvih a znížiš čiastočne citlivosť. Ale terra, keď vbehneš do rozbitého úseku, sa závažie otvorí a umožní plný prietok oleja a tým pádom bude vilda chodiť do zdvihu rovnako ako klasicá Foxa. Problém je jedine v tom, že tento systém ignoruje malé prekážky. Terra vlastne uzatvára na rovnom a menej členitom teréne pomalú kompresiu (to robí aj klasický lockout).
Teda k nabombovanému tlmiču by som to neprirovnával.
Zobraziť komentár 11.07.2010 - 10:01:07
00
Skusal som viem co to je. Rovnako chodia zadrete rst(gila a spol..). Na male nereaguje a pri velkych vbehne dovnutra :D
Zobraziť komentár 11.07.2010 - 11:59:44
00
Lapierre: :) ideš nato až moc vedecky a odborne.. ale práve tie malé otrasy vadia najviac a je ich aj najväčší počet.. že sa mi tá vidla sfunkční v rozbitom zjazde (ktorého bude tak možno 20% výjazdu) ma nezachráni..
okrem toho polovica ludí k tomu terra logicu podhustí plášte aby ten komfort získali späť :lol:

u profíkov to význam mať može ale inak by som to nebral.. jedine že by sa ten TL dal vyradiť z prevádzky nejakým točítkom..
Zobraziť komentár 11.07.2010 - 12:19:16
00
Samozrejme je tam nastavenie účinnosti. Zatiaľ čo boli prvé testy nového TL 2011 tak tam bol vraj veľmi široký rozsah.
A ja nehovorím, že toto sú vidlice na bežné jazdenie. Vyššie sa rozoberalo zameranie sa Foxu na technické disciplíny.
Samozrejme ak by som mal odporúčiť na bežné jazdenie Foxu, tak rozhodne 32ojku klasiku. Tá je komfortom niekde inde. Mne je toto úplne jasné, aj že TL je vlastne kurvítko chodu, ale na to čo je určený nemá obdoby.

Nič viac, nič menej. Možno to čo som písal chcelo pôsobiť dojmom, že zas idem chváliť ako to funguje, to som však nechcel. Chcel som len vysvetliť že TL nie je taká hovadina ako prehustený tlmič. ;)
Zobraziť komentár 11.07.2010 - 12:47:01
00
S kamarátom sa dohadujeme, či kúpiť bike s Foxami. Ako viem, asi to bude to naj čo sa týka technológie. Ale počíta každé eurko a tak rozmýšľam, či si to neskôr pri nejakých prípadných problémoch alebo povinnom servise (ak je povinný) neodnesie jeho peňaženka. Teda ísť do Foxin alebo hľadať RS (teoreticky stačí aj Tora/Recon :)) zatiaľ sa bavíme o tomto http://www.giant-bicycles.com/en-us/bikes/model/trance.x3/3897/37062/ kde šetrili na ostatných veciach čo problém nieje (toto vlákno nechcem využiť na dávanie linkov na lepšie biki).
Zobraziť komentár 16.07.2010 - 23:39:48
01
Servisu sa netreba báť, Slovkolexu by som sa vyhol a potom je jedno či má RS alebo Fox, po roku je najlepšie zoservisovať hocktroú. ;)
Zobraziť komentár 17.07.2010 - 00:09:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty / Vidlice a tlmiče / Odpružené vidlice)
keyboard_arrow_up