Jednoznačne u mňa vyhrávajú Magury, ale všetko je to len o tom, koľko chceš do bŕzd investovať, pretože cena Stroker Ryde-ov a Matričiek je diametrálne odlišná.
No a k tej cene, je tu niekto schopný povedať približne cenové hladiny oboch bŕzd.
Ako ja by som tiež chcel tie Magury..jazdil som na kamošovom a sadli mi krasne ale....neviem cenu ...všetci mi vravia že je to dost velky rozdiel ale nikto nehodí čísla
No ja kupujem CUBE LTD Pro....takže som sa s predajcom rozpraval a ze neni problem vymenit komponenty. Cena Biku sa pohybuje 700€...takže kedže odrátame cenu tích bŕzd HAYES Strong ryde a následne pripočítame Magury Marty tak cena biku stúpne ale nemala by prevyšovať tích 900-1000€ čo som plánoval za bike dať. Lebo kedže na nete som našiel cenu biku LTD Pro 929€...a v predajni mi ho dá za necelých 700€ tak som sa rozhodol pre zmeenu komponentov.
Na XC sú podľa mňa dostačujúce. Ja by som ich najprv skúsil pojazdiť, až potom menil. Mám ich na svojom biku, poznám síce lepšie brzdy, no kým sa mi nepokazia tak ich meniť nebudem.
Vie mi niekto vysvetlit ako funguje nastavovanie vzdialenosti brzdovych dosticiek od seba? Avid Elixir X.0 ? respektíve ktoré brzdy to ešte umožňujú?
Aké brzdy by ste odporučili keď vyhladávam kúsavé brzdy s krátkym chodom do úplneho zablokovania kolesa? moje terajšie hayesy sú strašne mäké a už ma to dosť otravuje...
Voliť radšej Avid Elixir alebo Shimano XT 2010 prípadne XTR z predošlej série? Hľadám brzdy ktoré ma nikdy nesklamú... diky moc
ak myslime na rovnaku vec tak to maju napriklad aj avid juicy seven. tie su trosku tvrdsie ako XT/XTR (vlastna skusenost) ale zasa nie su nejako extra kusave, podla mna sa da s nimi v pohode pracovat. ked som ich kupoval tak som sa bal ake to bude oproti XT kusave ale opak je pravdou. neviem sice preco hladas kusave brzdy, jedna vec je makkost paky (v tom je shimano dost makke) a druha vec je dlzka chodu paky respektive to aku silu musis pouzit aby si zabrzdil. niekedy sa zdaju byt brzdy makke a su pri tom iba zavzdusnene
Jazdím Avid Elixir R, predtým trochu CR a ešte predtým Shimano XT a staršie LX no ako "kusavé" môžem označiť jedine tie R-ká a aj to až teraz keď som k nim nahodil originál kotúče...
Avšak ... najkusavejšie brzdy s najkratším, ba až nepríjemne krátkym chodom aké som kedy skúsil má jeden chalanisko a sú to Formula RX...
díky. No aby som upresnil, ide mi teda o to, aby som vyvinul do zablokovania kolesa čo najmenšiu silu, pokiaľ možno aj jedným, prstom. Tvrdosť páky aby sa neprehýbala budem považovať tiež len za plus.
Zavzdušnené ich určite nemám, možno som natrafil na zlý kus ale nič na tých brzdách mi nevyhovuje, prevedenie je otrasné, prasa je z dvoch kusov a platničky sa musia vyberať demontovaním celého prasaťa čo považujem v dnešnej dobe za veľmi nepraktické. Keď sadnem na bike kde su Avid Juicy 3 alebo kamarátove Shimano XT tak som očarený krásou toho brzdenia, no chcem už naozaj niečo čo mi vyhovie vo všetkých smeroch. pri prudkom terénnom zjazde som skoro prišiel o ruky, čo som vynaložil toľko energie s brzdením všetkými prstami. Poslal som to niekoľko krát do servisu a tvrdia mi že tým brzdam nič nie je, ide o Hayes Stroker Ryde, taktiež na rajdoch mi strašne neesteticky pôsobí veľká vypuklá nádobka, tým nemôžem brzdové páčky posunúť viac k gripom lebo zavadzá v profile...
... vieš kámo, ťažko sa radí takto na sucho ...
Ak vieš čo chceš tak proste treba len skúšať a skúšať ... nemá význam skúšať brzdy v predajniach ale na jazdených bikoch, tak aby boli brzdy už zabehnuté. Ak máš kamošov ktorí majú iné brzdy ako máš ty tak zober ich bike a vyskúšaj si ich ... skús nejaké Avid, nejaké Shimaná, prípadne Formule a uvidíš ... dovolím si tvrdiť, že rozdiel medzi modelmi od jednej značky nie je nejako priepastne rozdielny, pri použití rovnakých priemerov kotúčov a rovnakých materiálov platničiek.
Nikto ti tu neporadí tak dobre, ako keď si brzdu vyskúšaš sám ... každému môže totiž vyhovovať niečo iné.
Ako som už písal osdkúšané mám len Avid Juicy 3 a Shitmano XT, dúfal som teda, že vyššia rada od nich teda Elixir, resp XTR musí byť zaručene lepšia... ale keby mám naozaj brať to, čo som skúšal a najviac sa mi páčilo tak asi XT, no ťažko to takto hodnotiť, keď nemám inú možnosť odskúšať brzdy. Niekde tu na fóre sa istú dobu riešila volba najlepších brzd, myslím že sa tam objavili Formula Oro K18 alebo také niečo, tie som ešte ani live nevidel tak neviem.
Ako vlastne funguje u tých najnovších modeloch to nastavenie platničiek od seba? z páčky je nejaký otočný volič, s ktorým sa dá stlačiť alebo roztiahnuť priestor kvapaliny? či?
Nechcem ti brat ílúzie, ale nie vždy vyššia rada a drahší komponent znamená aj lepší, kvalitnejší alebo účinnejší .... niekedy je rozdiel len vo váhe a použitých materiáloch. Ba dokonca by som si dovolil povedať, že ľahšie komponenty sú ná úkor výdrže, alebo účinnosti. Myslím že to nie je tak dávno kde v jednom teste bŕzd obstáli obyčajné Deore brzdy lepšie ako XT alebo XTR ... je to možno aj tým, že predsa len na dobrý odvod tepla treba aj kus materiálu a väčšie množstvo kvapaliny ktorá to teplo dokáže absorbovať. Tak isto je rozdiel medzi Juice 3 a najnižšou radou Elixir. Nie len výzorovo ale určite aj účinkom, hlavne ak tie Juice sú už výbehový model.
Brzdy Oro K 24 mal kamarát, brzdili slušne no bol nažhavený vyskúšať Magura Louise bat ..teraz má tie Magury a znovu sa chce vrátiť k Formuliam ... a pritom aj tieto brzdia skvele ... výber je proste na tebe a ťažko sa radí ... často sa tu kydá na Hayes, ja som ich vyskúšal síce len krátko na jednom biku no môj dojem z nich bol veľmi podobný ako z XT ktoré som mal ... takže neviem prečo by tie brzdy mali byť zlé?
Máš čas tak si vyskúšaj aj iné značky, no ľahko sa môže stať že kúpiš niečo čo bude brzdiť veľmi podobne ako to čo máš ...
Nastavenie vzdialenosti platničiek od kotúča? Hm... ja som to zatiaľ na žiadnych brzdách nevidel. Ako som už napísal, stretol som sa s brzdami ktoré "mali túto funkciu" a to : Avid Elixir CR, Shimano XT a aj Magura Louise Bat a Formula K24... všetky tieto mali nastavovanie chodu páčky no s platničkami to nemalo nič spoločné. Dokonca som nikde nevidel brzudy u ktorých by sa nejakým "štelovátkom" menila medzera medzi platničkou a kotúčom ... ak také brzdy niekto má sem s tým!!!
Funkcia PadContact u Avid, alebo BAT u Magura, alebo FreeStroke od Shimano je furt to isté ... ide len o nastavenie chodu páčky tak aby mala kratší alebo dlhší chod a zároveň to dáva pocit že je páčka, teda aj brzda tvrdšia ... ale vzdialenosť platničiek od kotúča je stále rovnaká. netvrdím že je to úplne zbytočná funkcia ...nie všeobecne, no mne u Avid Elixír CR priniesla len 2x dôvod na reklamáciu, u Shimanio XT som to nevyužíval, mal som to zatiahnuté na doraz a rovnako tak aj kamarát na tých Magurách to má na maximum pretože ... asi ako každý aj on má rád krátky chod páčky a tvrdý doraz.
No a ešte jedna skúsenosť na záver ... nie vždy je výhodou mať veľa funkcií ktoré nevyužívaš ...čím viac toho tam je, tým viac vecí sa môže pokaziť. .... a aj sa pokazí
k tym deore595 brzdam, nahodil som ich v septembri frajerke,a po skuskach som milo prekvapeny ucinnostou na 160mm kotucoch,.... moje hodnotenie velmu slusne brzdicky za rozumnu cenu
chod klasicky shimanacky, dobra davkovatelnost nastavenie iba vzdialenosti packy....siroky vyber platniciek od roznych vyrobcov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako ja by som tiež chcel tie Magury..jazdil som na kamošovom a sadli mi krasne ale....neviem cenu ...všetci mi vravia že je to dost velky rozdiel ale nikto nehodí čísla
ale na cyklobazare sa jedny motali za necelych 4000 kc , jazdene na IS uchyt
Vie mi niekto vysvetlit ako funguje nastavovanie vzdialenosti brzdovych dosticiek od seba? Avid Elixir X.0 ? respektíve ktoré brzdy to ešte umožňujú?
Aké brzdy by ste odporučili keď vyhladávam kúsavé brzdy s krátkym chodom do úplneho zablokovania kolesa? moje terajšie hayesy sú strašne mäké a už ma to dosť otravuje...
Voliť radšej Avid Elixir alebo Shimano XT 2010 prípadne XTR z predošlej série? Hľadám brzdy ktoré ma nikdy nesklamú... diky moc
Avšak ... najkusavejšie brzdy s najkratším, ba až nepríjemne krátkym chodom aké som kedy skúsil má jeden chalanisko a sú to Formula RX...
Zavzdušnené ich určite nemám, možno som natrafil na zlý kus ale nič na tých brzdách mi nevyhovuje, prevedenie je otrasné, prasa je z dvoch kusov a platničky sa musia vyberať demontovaním celého prasaťa čo považujem v dnešnej dobe za veľmi nepraktické. Keď sadnem na bike kde su Avid Juicy 3 alebo kamarátove Shimano XT tak som očarený krásou toho brzdenia, no chcem už naozaj niečo čo mi vyhovie vo všetkých smeroch. pri prudkom terénnom zjazde som skoro prišiel o ruky, čo som vynaložil toľko energie s brzdením všetkými prstami. Poslal som to niekoľko krát do servisu a tvrdia mi že tým brzdam nič nie je, ide o Hayes Stroker Ryde, taktiež na rajdoch mi strašne neesteticky pôsobí veľká vypuklá nádobka, tým nemôžem brzdové páčky posunúť viac k gripom lebo zavadzá v profile...
díky
Ak vieš čo chceš tak proste treba len skúšať a skúšať ... nemá význam skúšať brzdy v predajniach ale na jazdených bikoch, tak aby boli brzdy už zabehnuté. Ak máš kamošov ktorí majú iné brzdy ako máš ty tak zober ich bike a vyskúšaj si ich ... skús nejaké Avid, nejaké Shimaná, prípadne Formule a uvidíš ... dovolím si tvrdiť, že rozdiel medzi modelmi od jednej značky nie je nejako priepastne rozdielny, pri použití rovnakých priemerov kotúčov a rovnakých materiálov platničiek.
Nikto ti tu neporadí tak dobre, ako keď si brzdu vyskúšaš sám ... každému môže totiž vyhovovať niečo iné.
Ako som už písal osdkúšané mám len Avid Juicy 3 a Shitmano XT, dúfal som teda, že vyššia rada od nich teda Elixir, resp XTR musí byť zaručene lepšia... ale keby mám naozaj brať to, čo som skúšal a najviac sa mi páčilo tak asi XT, no ťažko to takto hodnotiť, keď nemám inú možnosť odskúšať brzdy. Niekde tu na fóre sa istú dobu riešila volba najlepších brzd, myslím že sa tam objavili Formula Oro K18 alebo také niečo, tie som ešte ani live nevidel
Ako vlastne funguje u tých najnovších modeloch to nastavenie platničiek od seba? z páčky je nejaký otočný volič, s ktorým sa dá stlačiť alebo roztiahnuť priestor kvapaliny? či?
Ďakujem
Brzdy Oro K 24 mal kamarát, brzdili slušne no bol nažhavený vyskúšať Magura Louise bat ..teraz má tie Magury a znovu sa chce vrátiť k Formuliam ... a pritom aj tieto brzdia skvele ... výber je proste na tebe a ťažko sa radí ... často sa tu kydá na Hayes, ja som ich vyskúšal síce len krátko na jednom biku no môj dojem z nich bol veľmi podobný ako z XT ktoré som mal ... takže neviem prečo by tie brzdy mali byť zlé?
Máš čas tak si vyskúšaj aj iné značky, no ľahko sa môže stať že kúpiš niečo čo bude brzdiť veľmi podobne ako to čo máš ...
Nastavenie vzdialenosti platničiek od kotúča? Hm... ja som to zatiaľ na žiadnych brzdách nevidel. Ako som už napísal, stretol som sa s brzdami ktoré "mali túto funkciu" a to : Avid Elixir CR, Shimano XT a aj Magura Louise Bat a Formula K24... všetky tieto mali nastavovanie chodu páčky no s platničkami to nemalo nič spoločné. Dokonca som nikde nevidel brzudy u ktorých by sa nejakým "štelovátkom" menila medzera medzi platničkou a kotúčom ... ak také brzdy niekto má sem s tým!!!
Funkcia PadContact u Avid, alebo BAT u Magura, alebo FreeStroke od Shimano je furt to isté ... ide len o nastavenie chodu páčky tak aby mala kratší alebo dlhší chod a zároveň to dáva pocit že je páčka, teda aj brzda tvrdšia ... ale vzdialenosť platničiek od kotúča je stále rovnaká. netvrdím že je to úplne zbytočná funkcia ...nie všeobecne, no mne u Avid Elixír CR priniesla len 2x dôvod na reklamáciu, u Shimanio XT som to nevyužíval, mal som to zatiahnuté na doraz a rovnako tak aj kamarát na tých Magurách to má na maximum pretože ... asi ako každý aj on má rád krátky chod páčky a tvrdý doraz.
No a ešte jedna skúsenosť na záver ... nie vždy je výhodou mať veľa funkcií ktoré nevyužívaš ...čím viac toho tam je, tým viac vecí sa môže pokaziť. .... a aj sa pokazí
chod klasicky shimanacky, dobra davkovatelnost nastavenie iba vzdialenosti packy....siroky vyber platniciek od roznych vyrobcov