Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A nieje nahodou dlhy ram pre sportove jazdenie? Opravte ma ak nie.
Zobraziť komentár 25.01.2007 - 09:29:01
00
A nieje nahodou dlhy ram pre sportove jazdenie? Opravte ma ak nie.

Koniec koncom, to by aj mňa zaujímalo. Ono sa to nezdá, ale ešte som nezískal jednoznačnú odpoveď (nepochybujem, že existuje a vedia ju všetci pretekári, konštruktéri a znalci bicyklov, bohužiaľ však nie predavači a bicykloví novinári :twisted: ), v čom sa odlišujú pretekárske, športové a rekreačné rámy a posedy. Tak isto neviem nikdy nikde nájsť výrobcom definované rozdiely medzi jednotlivými rámami a ich využitím. Občas, kde tu je nejaká zmienka, ale nič oficiálne a odborné.

Príklad: aký rozdiel je v ráme a jeho určení medzi napríklad rámami "Scott Scale Alloy 7005 DB" (Scott Scale 60) a "NEW Reflex frame Alloy 6061 Reflex geometry" (Scott Reflex 10)?
Alebo medzi Specialized rámami "A1 Premium Aluminum" (Rockhopper) a "M4 alloy" (Stumpjumper)? A takto by sme mohli pokračovať model po modeli. Tie rozdiely určite sú, ale pri žiadnom výrobcovi neviem, aké sú... :-) A platí to aj o komponentoch: napríklad aký je dofrasa rozdiel medzi vidlami MARZOCCHI DIRT JUMPER 4 100mm a MARZOCCHI DIRT JUMPER 3 100mm? Ale medzi brzdami Avid Juice 3 a 5? Respektíve ešte sa občas dá nájsť ten rozdiel, ale ako obyčajný človek neviem, čo z toho rozdielu pre bežné používanie (či kúpu) vyplýva.... Neviem, či ma rozumiete, snáď ano :wink:
Zobraziť komentár 25.01.2007 - 09:42:06
00
Ja som tiez neni pretekar, ani nejaky obrovsky odbornik...ale skusim aspon nieco.
Pri tych ramoch je rozdiel v materiale z ktoreho su vyrobene. Teda v hliniku. V niektorych pripadoch je trebars jedna kostra hlinik a jedna iny matros. V nikeotrych zase hrubka,reps. kvalita toho hliniku,alebo technologia vyroby. Je to tu niekde rozobrate vo fore..neviem ci dokonca nebola aj taka tema,ze aky je rozdiel medzi 6061 a nejakym inym.
Co sa tyka tych vidiel. Pri tychto drobnych rozliseniach v oznaceni (konkretne na tie macochy neviem,v tych sa nevyznam) to byva napr. ze jedna ma lockout,dalsia ma lockout + nastavenie tuhosti...dalsia ma lc+tuhost+este nieco...a tak podobne. Rozdiel moze byt aj vo vahe,ako napr. pri RS Judy seriach. Pripadne moze mat vidla iny zdvih.
Co sa tyka tych avidov..o nich som sa snazil sam uz predtym nieco vypatrat,lebo som rozmysla nad ich kupov a nasiel som info,co som uz sme napisal. Ze v zasade,to je to iste ako juicy 5. Resp. aby som bol presny: vraj juicy 3 2007 su prakticky to iste ako juicy 5 2006. reps. s minimlanym rozdielom. viac o nich neviem.

a k tej dlzke ramu: dlhsia trubka na preteky mozno preto,ze ked si natiahnutejsi,lahsie sa ti slape rychlo (XC preteky)...Akoze napr. v lahsom terene...ides skratka rychlejsie a teda "sportovejsie. Ked je kratsi, lahsie sa s nim zaobchadza v lese a narocnejsom terene.
toto bola cisto len dedukcia...nikde som to necital.

Naposledy upravil karabaster dňa 25.01.2007 - 10:04:21, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.01.2007 - 10:01:09
00
Avid Juice 3 je OEM brzda predavana len na novych bicykloch. Konstrukcne je zhodna s 5, len s tym rozdielom, ze (neviem, ci to napisem celkom spravne) brzdova paka nevyskoci zo svojho ulozenia, ale sa ohne/zlomi... pri nestastnom pade na nu. Predpokladam, ze ucinnost, davkovanie, nastavovanie je zhodne s 5-kou. Ja mam 7 a po dvoch padoch som nasiel packy v neprirodzenej polohe, az neskor som zistil, ze je to ich ochrana voci zniceniu. Po jemnom tuknuti do packy, bolo mozne pokracovat v intenzivnom brzdeni a padani dalej.
Zobraziť komentár 25.01.2007 - 10:02:25
00
ja mám 197cm a jazdím XL scott. neviem koľko to je v palcoch, ale je mi akurát

Diky. Ktorý model?

reflex 35
Zobraziť komentár 25.01.2007 - 17:16:36
00
Vezmi Specialized Rockhopper Disc..Ma najlepsie zlozenie komponentov. Vidlicu a brzdy nevynimajuc. Kona Hoss Dee Lux tiez nieje zla, ak planujes jazdit aj nieco ine ako ciste xc (tazsi teren, sem tam skok) chod do nej.
Zobraziť komentár 25.01.2007 - 19:39:16
00
Kona Hoss Dee Lux tiez nieje zla, ak planujes jazdit aj nieco ine ako ciste xc (tazsi teren, sem tam skok) chod do nej.

Nie, prave naopak - viac sa bude pohybovat v rovine "cesta az XC" a nie "XC az freeride". Zda sa, ze ta Kona je viac smerom k freeride. Mne by to nevadilo z hladiska dimenzovania komponent (XC 130 kiloveho cloveka je ako freeride 70 kiloveho :lol: ), ale obavam sa, ze sa to nejako prejavi aj na "pohodlnosti" ramu...
Zobraziť komentár 25.01.2007 - 19:47:05
00
pohodlnost doriesis plastami.a KONA ma fajnu geometriu a posed je velmi pohodlny.aspon co sa tyka BLASTu.skus este pozriet recenzie na mtbr.com....najdes tam vsetky biky medzi ktorymi sa rozhodujes tak mozno ti to nieco pomoze.
Zobraziť komentár 25.01.2007 - 21:16:02
00
keyboard_arrow_up