Na stare kolena som sa stal cerstvym majitelom GPS. Poprosil by som podobne postihnutych ( a hlavne niekoho skusenejsieho ) o navrh sposobu ako by sme si mohli vymienat svoje cyklotrasy.
ja som tiez relativne zabedneny za firewallom a vselijakymi popup a spyware lapacmi a ide mi to....si to stiahni cele nejakym teleportom alebo inym softikom a mas
http://www.bikeagps.sk/ ak chcete pridat trasu skuste sem. Mozno by sa dalo robit nieco aj s tou strankou a trosku ju vynovit.
Mne sa ta stranka paci - teda obsah len vyzera mrtvo. Je sanca to udrzat pri zivote? Vies nieco blizsieho o nej?
O tú stránku sa staral nejaký chlapík z Mikuláša. Hovoril som s ním telefonicky, niečo sme si aj písali v časoch, keď som tam prispieval. Podľa jeho vyjadrení to skončilo kvôli financiám. Neviem či ešte vôbec funguje. Mne sa ju nedarí otvoriť. Myslím, že posledné príspevky boli niekde zo začiatku roku 2005
O tú stránku sa staral nejaký chlapík z Mikuláša. Hovoril som s ním telefonicky, niečo sme si aj písali v časoch, keď som tam prispieval. Podľa jeho vyjadrení to skončilo kvôli financiám. Neviem či ešte vôbec funguje. Mne sa ju nedarí otvoriť. Myslím, že posledné príspevky boli niekde zo začiatku roku 2005
Ak chcete vymienat vase prejdene trasy, alebo zaznamenane body, vstupte do nasho klubu priaznivcov GPS. Mame uz skoro komplet Male Karpaty, Vihorlat, ale aj iné zaujímavé trasy. Clenom sa stanete ak budete posielat svoje data. Viac na www.navigacia.szm.sk, alebo [email protected]. Na konci aprila vyzrebujem jednoho z clenov, ktory dostane knihu "GPS od A po Z".
Ale urcite nemas "Využívanie navigačného systému v pešej turistike", ktore od KST. Je to sice viac pre zaciatocnikov, ale mozno by si v tom nieco nasiel.
:cry: Ale urcite nemas "Využívanie navigačného systému v pešej turistike", ktore od KST. Je to sice viac pre zaciatocnikov, ale mozno by si v tom nieco nasiel.
Nemam, ale dnes som vdaka GPS (trasovy pocitac) vedel na vzdialenost okolo 15 km predpovedat velmi slusne (s presnostou na 5 min), ze kedy dojdem na konzultovanie trabli s tlacou faktur. Cim dalej tym viac som poteseny.
PS Prvu jarnu turu dodam, hned po tom ako dostanem zachvat pracovitosti a trocha skultivujem jej data.
Ak chcete vymienat vase prejdene trasy, alebo zaznamenane body, vstupte do nasho klubu priaznivcov GPS. Mame uz skoro komplet Male Karpaty, Vihorlat, ale aj iné zaujímavé trasy. Clenom sa stanete ak budete posielat svoje data. Viac na www.navigacia.szm.sk, alebo [email protected]. Na konci aprila vyzrebujem jednoho z clenov, ktory dostane knihu "GPS od A po Z".
to vette: používá někdo z vás oziexplorer? a co ozi3d? nějak se mi nedaří vehrát výšková data poradí mi někdo? aby sme tu neodbočovali od tématu tak třeba na mail mám nějaký nascanovaný mapy a sem ochoten poskytnout.
(vzal som to z map) Pouzivam OziExplorer. Pokial stiahnes data z GPS (pouzivam eTrex Legend) tak zaznamenana tyrasa (rout) obsahuje vyskove data. Pokial si vytvaras cestu v Oziexplorerovi (track) tak tam myslim, ze nieco experimentoval Gaston - dufam, ze sa ozve.
to pista:
Pôvodne to písal vette. Ja som to iba citoval do svojej odpovede. Inak tiež používam Legenda. Nemám s výškou, ani inými, pre mňa zaujímavými funkciami problém. Ako som písal v mapách niekedy sa pohrám aj s Trackanom. Je v ňom lepší súhrn ako v Ozim.
už sem to vyřešil. problém byl v pc v kanceláři, doma mi to šlape.
nešlo mi o přenos výškových dat z gps ale o implantaci do ozi-ho, resp. ozi3d a následného vytváření plastických modelů map. kdyby měl někdo zájem, upřesním, je to nádherná hračka
ja som ku GPS pristroju kupil digitalnu turisticku mapu - subory maju priponu *.gdb, mapa sucastou programu MapSource, je instalovana do PC a do pristroja GPS, tento program umoznuje priamym prikazom zobrazit z PC prejdenu trasu do Google Earth
Ked mas GPS tak preco vymyslas to malovanie do map? Zalozme si temu napr. "Zaujimave tracklogy" rozdelme pripadne do oblasti, dohodnime formu a mozeme si to tam skladat. Pozri napriklad na niektore moje minulorocne veci vo Fotkach z vyjazdov. Daval som mapku, profil a par fotiek. Mozem doplnit o log.
ja som ku GPS pristroju kupil digitalnu turisticku mapu - subory maju priponu *.gdb, mapa sucastou programu MapSource, je instalovana do PC a do pristroja GPS, tento program umoznuje priamym prikazom zobrazit z PC prejdenu trasu do Google Earth
MapSource je jednoduchý, rýchly a na niečo je fajn, ale OziExplorer alebo TTQ sú lepšie. Hlavne ti umožnia pracovať s naskenovanými mapamy. Tie su oveľa podrobnejšie s viac detailmy.
Urobil som také malé porovnanie.
1. OziExplorer s naskenovanou (dosť slabo - teraz si robím lepšie skeny) VKÚ mapou.
2. MapSource
3.GoogleEarth (v tomto prípade vlastne iba jeho obrazové podklady použité v OziExplorery)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skusim to odniekadial inokadial ...
Mne sa ta stranka paci - teda obsah len vyzera mrtvo. Je sanca to udrzat pri zivote? Vies nieco blizsieho o nej?
Ten internet je celý rozbitý.
Ten internet je celý rozbitý.
V tom je ten problem. Obcas neide a prispevky su tam dost stare. Takze clovek nevie ci to je uz len na dozitie.
Obcas sa podari ju otvorit.
Az nieco budes vediet - aj ja mam zaujem.
Mozes ma vyradit zo zrebovania. Uz ju mam.
Nemam, ale dnes som vdaka GPS (trasovy pocitac) vedel na vzdialenost okolo 15 km predpovedat velmi slusne (s presnostou na 5 min), ze kedy dojdem na konzultovanie trabli s tlacou faktur. Cim dalej tym viac som poteseny.
PS Prvu jarnu turu dodam, hned po tom ako dostanem zachvat pracovitosti a trocha skultivujem jej data.
nejako mi nejde tá stránka otvoriť
(vzal som to z map) Pouzivam OziExplorer. Pokial stiahnes data z GPS (pouzivam eTrex Legend) tak zaznamenana tyrasa (rout) obsahuje vyskove data. Pokial si vytvaras cestu v Oziexplorerovi (track) tak tam myslim, ze nieco experimentoval Gaston - dufam, ze sa ozve.
Pôvodne to písal vette. Ja som to iba citoval do svojej odpovede. Inak tiež používam Legenda. Nemám s výškou, ani inými, pre mňa zaujímavými funkciami problém. Ako som písal v mapách niekedy sa pohrám aj s Trackanom. Je v ňom lepší súhrn ako v Ozim.
nešlo mi o přenos výškových dat z gps ale o implantaci do ozi-ho, resp. ozi3d a následného vytváření plastických modelů map. kdyby měl někdo zájem, upřesním, je to nádherná hračka
Ked mas GPS tak preco vymyslas to malovanie do map? Zalozme si temu napr. "Zaujimave tracklogy" rozdelme pripadne do oblasti, dohodnime formu a mozeme si to tam skladat. Pozri napriklad na niektore moje minulorocne veci vo Fotkach z vyjazdov. Daval som mapku, profil a par fotiek. Mozem doplnit o log.
MapSource je jednoduchý, rýchly a na niečo je fajn, ale OziExplorer alebo TTQ sú lepšie. Hlavne ti umožnia pracovať s naskenovanými mapamy. Tie su oveľa podrobnejšie s viac detailmy.
Urobil som také malé porovnanie.
1. OziExplorer s naskenovanou (dosť slabo - teraz si robím lepšie skeny) VKÚ mapou.
2. MapSource
3.GoogleEarth (v tomto prípade vlastne iba jeho obrazové podklady použité v OziExplorery)
Kúsok trasy okolo Bezovca:
1. OziExplorer:
http://ukazto.com/img/tematin_ozi.jpg
2. MapSource:
http://ukazto.com/img/tematin_mapsource.jpg
3. GoogleEarth:
http://ukazto.com/img/tematin_ge.jpg
Dedina s nejakým objektom (v krúžku):
1. OziExplorer:
http://ukazto.com/img/objekt_ozi.jpg
2. MapSource:
http://ukazto.com/img/objekt_mapsource.jpg
3. GoogleEarth:
http://ukazto.com/img/objekt_ge.jpg
Na obrázkoch sú vždy rovnaké úseky a pritom na každom obrázku vidíš niečo iné takže nalepšie je kombinovať všetky 3 programy