Kategórie
Bike-techBikovanie po Zobore - Nitra # MTB # cross-country # spoločné výjazdy # cyklotrasy # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
-15% BMC Twostroke AL ONE 29 bicykel, poison green/black
1 099 €
-15%
MOC 2 099 €
Výpredaj -21% Rock Machine Thunder 29 VB detský bicykel, zelená/strieborná/čierna
599 €
-21%
MOC 839 €
Akcia -14% Rock Machine Catherine CRB 20-29 dámsky bicykel, modrá/ružová/strieborná
1 429 €
-14%
MOC 1 669 €
-13% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, Light Grey/Black Matt
599,90 €
-13%
MOC 779 €
-19% GHOST Kato Advanced 29 bicykel, black/orange matt, poškodený lak
799 €
-19%
MOC 989 €
Výpredaj -6% GHOST KATO Essential 29 bicykel, light grey/black matt
589 €
-6%
MOC 779 €
savings RockShox Judy Silver TK A3 27.5" Boost odpružená vidlica
od 227 €
savings
MOC 361 €
Akcia -16% SR SUNTOUR vidlica RAIDON32 Boost RLR 120 15QLC 27.5+ CTS čierna matná
234 €
-16%
MOC 429 €
savings SR SUNTOUR AION RC 15QLC32 CTS 27.5 odpružená vidlica, 160 mm
257 €
savings
MOC 469 €
Výpredaj -5% RockShox Lyrik Ultimate RC2 D1 27.5" odpružená vidlice, 160 mm, zelená
929 €
-5%
MOC 1 229 €
-19% RockShox REBA Gold Isolator 2P Remote 27.5" odpružená vidlica, 120 mm
439 €
-19%
MOC 549 €
boli sme v piatok celú tú trasu (NR-Zobor-Žibrica-hrad Gýmeš a nakoniec kvôli zablúdeniu Medvedí vrch-Veľký Tríbeč - Solčany - a domov do TO) z NR sme vyrazili o 9,05 a domov sme došli 20,50 , dosť sme sa zdržali keškami +opekanie, ale poviem vám , trasa dosť náročná , veľa tlačenia , ale kto má rád poriadnu makačku tak neoľutuje . Príroda krásna , zjazdiť sa dalo všetko čo išlo dole kopcom ale pre niekoho kto si chce oddýchnuť neodporúčam .
škoda že som si toto všimol až dnes, nebol som včera doma, keby ste zase niekto niekedy išli tak sa ozvite, rád sa pridám
znova som si odpočinul pri vysielači, tam mi miestni bikeri povedali, že Zobor a tie dva kopce sa dajú obísť po nejakej cestičke a potom som dokonca zistil, že to bola voľakedy asi oficiálna cyklotrasa, ktorá privádza za tie kopce na ten pekný zjazd, potom som išiel dole po modrej smerom k liečebáku a zrazu som zistil, že idem po červenej, lebo kúsok idú spolu a potom je blbo vyznačená odbočka modrej, tak naspäť vytlačiť hore a potom už pekne dole po modrej, to bol celkom pekný zjadz, na zopár miestach som radšej zosadol ale dá sa to tuším dať celé a potom pekne v meste dolu kopcom bez šľapania a brzdenia rovných 50km/h
na mnohých miestach som tlačil aj dole, lebo som tam bol prvý krát a bol to vôbec môj prvý zjazd, tak som nevedel ani, že koľko vydržia brzdy, lebo som skoro celý čas išiel na brzdách aby som držal tých 20/25km/h.
takže, kto ide budúcu sobotu?
takze do buducna aspon vies kade nejst, ostatne cesty, ktore ti zostali, su +/- zjadne...i ked aj tie su z roka na rok horsie
edit k tej pyramíde:
"Niekoľko metrov pred vysielačom sa nachádza miléniový stĺp, postavený v roku 1896 ako pamiatka na založenie Uhorska, ktoré vtedy oslavovalo tisícročnú existenciu. Bol jedným zo siedmich, ktoré sa postavili na území vtedajšieho Uhorska. V dvadsiatom storočí ho poškodili československí legionári a ubudlo mu na výške. Podľa neho sa dnes vraj Pyramíde hovorí tak, ako sa jej hovorí (Pyramída). Prečo? Poškodený stĺp zrejme komusi pripomenul pyramídy v Egypte. Na jeho povrchu je možné prečítať si tieto nápisy, ktoré Kultúrne oddelenie mesta Nitra označuje za vandalizmy:
"Čas vše mení i časy k vítězství on vede pravdu co sto věku bludných hodlalo zvrtne doba" a "Na stráž! 1832 - 1932 sokol Nitra."