Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute, neviete ze ako byva otvorena krcma na kacine? Ci aj cez tyzden, alebo hociako.

Dik.

Tento rok som ju otvorenu este nevidel.
Ale mozem urobit mensiu recenziu obcerstvovaciek okolo BA:
BK Vcelin: oficialne otvorene Pi,So,Ne, ale bezne aj cez tyzden, pivo 1,20, kofola 1,0
Kamzik nad lukou: Otvorene denne do 20:00 Pivo 10 1,0, Kofola 0,90.
Zelezna studnicka: drahe a vela os (hmyzu) +smrdia kozy.
Zapadly kut na Kosarisku: Pi od 18:00, So, Ne. Ceny nizke + chmelove malinovky.
Baba vzadu: otvorene podla potreby, kedze tam byvaju, ceny O.K. presne neviem.

BTW: vratil som sa z Tatier, Oficialne trasy Ticha, Koprova dolina = slaby odvar MK!
+vsade lykozrut -zver, ta je az hore, ale to je do ineho fora.
Dnes nam pri "vystupe" na Kamzik po traverze od Troch Dubov bezali pred bicyklami 4 srny, dve velke, dve male, cela rodinka. Jedno dieta bolo vlavo a zvysok vpravo, tak cakali kym prejdeme, aby sa dali do kopy.
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 21:11:01
00
nazdar bikeri, dnes som chcel ist sam na night ride na Cerovku, ale posral som sa :) asi v polovici stupania od rotundy ma napadla iracionalna myslienka na tu pumu, ze ci nemigrovala do nasho okolia. Ja, co som minulu jesen, zimu a tohtorocnu jar najazdil skoro 1800 km uplne sam za tmy len za pomoci aurory a fenixa, som to v momente zbabelo otocil a aspon som po asfaltke dosiel k cervenemu krizu. Myslim ze pokym tu bestiu nechytia, tak som so solo night jazdami skoncil (minimalne si vsak idem objednat este jednu auroru na helmu :rock: )

@pan Findl - neviete kto by mal na starosti odchyt tej pumy? mozno by sa dala urobit nejaka dobrovolnicka rojnica....? pretoze som niekde cital, ze ta puma by sa teoreticky mala zdrziavat v okoli prvotneho vyskytu. Dalej si myslim, ze ta puma by v lese prezila zimu a skor ci neskor by napadla cloveka.

@wukie - zelam ti pevne nervy pri tvojich uzasnych nocnych jazdach :D

inak pre mna z toho vyplyva dalsia smutna skutocnost, ze akonahle sa v MK objavi prvy medved, tak som celkom urcite skoncil s nightrides a asi aj s vacsinou solo dennych jazd :(
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 21:36:08
00
iron.hide: s paranoiou to netreba prehanat. Puma je podla mna medialny produkt Markizy a mozeme byt len radi, ze "TU" k nej neprisiel aj Jano Tribula!
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 21:43:40
00
ze akonahle sa v MK objavi prvy medved, tak som celkom urcite skoncil s nightrides a asi aj s vacsinou solo dennych jazd :(

co ked budete dvaja ? traja ? styria ? ... x ? Budes dufat, ze medved zozerie ostatnych a na Teba uz nebude mat chut ? :) Absolutne nic tym nevyriesis, akurat budete vacsia porcia :)
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 21:57:52
00
iron.hide:
Odchyt zvierat maju na starosti na Slovesnku polovnicke zdruzenia... Ale tie radsej poluju na cyklistov, na nich si trufaju, na pumu asi nie....:)
Inak posledne info o pume mam take, ze ju videli niekde pri Senici. Takze z Karpat uz odisla. Ale kedze ona sa vie velmi rychlo premiestnit, zajtra moze byt napr. i na Skalnatej...:)
Osobne by som z toho zatial nerobil rozruch, este stale nie je potvrdene, ze ide naozaj o pumu... Nikdo ju okrem Markizy nevidel...
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 22:08:15
00
co je vacsia pravdepodobnost: ze stretnes pumu? alebo ze ta sunda nejaky sofer auta? pripadne v noci v lese odstreli nejaky polovnik. Minule som stretla nad Jurom v lese podvecer polovnika, ktory si prave nabijal flintu. Dost blby pocit
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 22:16:06
00
Hehe si si fakt istá, že si ju nabíjal? Nemohol si napr.: vyberať "Záver" pušky ak mal gulovú zbraň? Pri nosení nesmie byť zasunutý v puške. ;)
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 22:35:01
00
A ja som dnes stretol 2 kravy: Ficime z BK na Potocnu do Race a zrazu oproti v strede cesty rychle auto. Takmer som ho suchol. Zideme na parkovisko a ked si gratulujeme k prezitiu, auto ide spat a zastane. Pridem k nemu a vnutri dve mlade blondiny. Pytam sa: Slecna, vy mate na tuto cestu povolenie, lebo tam je zakaz vjazdu? (Nie zeby ti s povolenim jazdili pomalsie.) Ze nie, ze oni len nieco hladaju, ze pardon.
Tak som si tak predstavil, ako stoji nad mojou mrtvolou a hovori ten pardon. Zlata puma! BTW: vraj bola o 16:00 v Senici na sidlisku Sotina a mieri si to do obce Rovensko, cize smer CZ. Ak nezabludi, coskoro mame po probleme.
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 22:41:44
00
nj mate pravdu, ale ked si pomyslim, ze puma utoci skokom v priebehu jedneho okamihu, cize by som v tej dme nezbadal ani tie jej obrovske zlte oci, len by zrazu na mna nieco tazke padlo... Z takej stresujucej jazdy by som nemal pozitok, preto som to vzdal a siel na asfalt.
S tymi medvedmi som to myslel tak, ze hned ako tu potvrdia vyskyt, tak zmenim svoj rezim akoby som bajkoval v inych pohoriach, kde su medvede. t.j. nejazdit sam, byt hlucny (rolnicky atd..) a hlavne nie v noci a vecer.
No a s tou Senicou si ma absolutne nepotesil, to by znamenalo, ze moze byt hocikde a ma obrovsky revir.
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 23:03:17
00
Medvede sem urcite nepridu, toho sa tiez neboj. Oni potrebuju pokoj, ktory tu vobec nie je. Pozeral som v sobotu z hrebena Kamenistu dolinu a v nedelu som bol v jej usti na biku. To je cisto medvedia oblast, su tam vsade tabule. Ta dolina je tmava ako noc uz o tretej. Nikto tadial nechodi, tam sa citia bezpecne. V MK by mali taky stres, ze by sa ani nenazrali, nieto este plodit medviedata. A tiez tu nemame cucoriedky/maliny, ale traktory a SUV. V MK medvede urcite nehrozia.
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 23:15:52
00
Chodili by sa nažrať do dediny ako bežne v tatrách.Posledný medveď bol v mk ulovený niekedy v 18 stor. niektorým Pálfym tuším.
Sem sa nemá ako dostať a lto ti vysvetlí prečo to má ťažké.
Inak na takého by som si v mk nabil aj ja svoj hrdzavý kvér.
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 23:27:38
00
tiez si myslim ze by v karpatoch medved neprezil. jedine ze by bol na diete. tak akurat zalude by mohol zrat. :lol:
Zobraziť komentár 06.09.2011 - 23:28:42
00
Rozmyslame v sobotu s jurajkom1975 spachat nejaky 100-120+ vyjazd z BA niekde smerom na Bukovu a spat. Kto by sa chcel pridat je vitany. Upozornujem ale, ze tempo nebude uplne slimacie a "nezastavujeme, mame spozdeni". Ak by sa pridal Andrej, Vlado, tak by bolo fajn. Co vy na to?

PS: nejdem na "chrtakovi" ale hupacke
Zobraziť komentár 08.09.2011 - 20:34:25
00
Kedy bude odchod? Asi budem potrebovať vyvetrať hlavu...
Zobraziť komentár 08.09.2011 - 20:58:48
00
rozmyslam tak o 9.00-9.30 spod Cerveneho mosta alebo z Koliby. To by sa este zajtra utriaslo.
Zobraziť komentár 08.09.2011 - 21:07:52
00
keyboard_arrow_up