Mne postarka priniesla platobnu kartu po asi dvojrocnom obdobi bez karty. A s bajkom to suvisi - vybavil som si ju len preto, aby som si mohol objednat nejake somariny z DX, kedze ine vyuzitie karty mi nenapada.
Ja len jedno: este existuju sluzby/rezervacky, ktore debetnou kartou nezaplatis. Len kreditkou. Napr. rezervacia vlaku na Indickych zelezniciach, pozicovne aut atd...
Aj posraný Ryanair nezaplatíš debetkou... Skrachovaný Sky tak isto akceptoval len kreditku.
Ak si zabookuješ ubytovanie v cudzine, musiť mať kreditku.
Príletíš do Paríža, ubytuješ sa, ideš sa poprechádzať, a keď chceš vrátiť na hotel, zistíš, že je ďaleko a verejná doprava štrajkuje (jeseň 2007). Tak si nájdeš najbližšiu požičovňu bicyklov, do mašiny strčíš kreditku a jeden si môžeš zobrať (viď foto). Ak ho vrátiš, tak ti odrátajú požičovné, ak ho nevrátiš (hoci aj v inej požičovni), tak ti odrátajú celý bicykel a ešte niečo navyše. S hotovosťou, ani debetkou to nejde.
V Edinburgu som si cez net zabookoval a zaplatil cestu autobusom do Glasgowa a späť. Tri lístky stáli 4,80 L (každý), štvrtý 1,60 L. Akceptovali len kreditku. Ak by som platil u šoféra, tak platím za jazdu 12 L, v kancelárii prepravcu niečo cez 10.
Ježiško, nikde som nenapísal, že mám len kreditku a používam ju aj v bankomate... Vzhľadom k tomu, že mám v mojej banke viac financií (rôzne dlhé úložky, podielové fondy, DDS,...), som fajnový klient a balík k bežnému účtu mám zadarmo. Akurát v tom balíku mám bezplatný len určitý počet položiek.
A nič nemusím počítať a strážiť - každá platba mi je oznámená SMS-kou, aj zostávajúci rámec. Akurát keď na konci mesiaca zistím, že som minul viac, ako príde z výplaty po odpočítaní trvalých platieb, musím za 15 dní vyriešiť, z ktorej krátkej úložky doplniť bežný účet. Tento rok sa mi to stalo raz - popísané vyššie.
JoKo: s tym ryanair nemas pravdu teraz brat nim letel do Londyna a bez problemov a bere mu aj slovensku debetnu aj anglicku debetnu, a skyerope tak isto akceptoval debetnu aspon Lloyds co som mal ja, letenku do usa som si riesil cez svoju slsp debetnu kartu, listky na nhl som tiez riesil cez nu ale tam som mal mensi problem lebo pri vyberani krajin bola moznost iba usa ale cez mail sa to zriesilo a platba prebehla v poriadku, nakupy v usa tiez v pohode akurat nie cez PIN ale cez podpis a co sa tyka europy ci nemecko, rakusko holandsko a neviem kde este proste som nemal nikde ziaden problem, a myslim ze aj cez paypal som uz nieco riesil. Skor by si si mal nastavit limity na karte cez internetbanking (to bol moj problem preco mne to neslo) alebo skocit do banky si zmenit nastavenia debetnej karty. A myslim, ze ked aj clovek bere nejaky uver z banky tak sleduju ci mas kreditnu alebo nie, lebo sa to povazuje ako za dalsi uver.
Rasto, to Tvoje vysvetlenie preco JoKo pouziva kreditku je fakt dobre. Ale presne to je cela nezmyselnost toho produktu - musis ho pouzivat, aby si zan nemusel platit. Tzn. vznika urcita zavislost na niecom, co Ti vlastne neprinasa ziaden uzitok. Takze nie, kreditka nie je fajn, je to zbytocnost...
Roman, JoKo: Na zaklade coho tvrdite, ze s beznou kreditkou vybavite vsetko na kazdom kontinente a s beznou embosovanou debetnou kartou nie? Mali ste so sebou embosovanu debetku a odmietli vas? Seriozne ma to zaujima a to by bol jediny padny argument v prospech kreditky, ale dost pochybujem, ze taky priklad uvediete. A viete preco? Lebo sa stavim, ze vasa banka vam vydala neembosovanu debetnu kartu, s ktorou samozrejme vybavite v zahranici fungujucom na embosovanych kartach velke nic. Ale to nie je chyba debetnej karty ako takej, ale cielena taktika vasej banky - tym, ze vam vydala neembosovanu debetku, vas donutila pri ceste do zahranicia siahnut po dalsom produkte (kreditke), z ktoreho moze pri vasej nepozornosti/nedisciplinovanosti vytlct zisk naviac. Lenze casy sa menia a embosovane debetne karty nie su osmy div sveta.
root, ospravedlnujem sa za toto mega OT, ale aspon sa z toho mozu ludia nieco naucit. Bol by som Ti povdacny, keby si to pred vymazanim odtialto prehodil do samostatnej temy.
Neviem, lietam Ryanairom dost casto a zatial nebol problem so slovenskou embosovoanou majster kartou...a vacsinu roka travim v UK, kde som este tiez nemal problem s debetnymi kartami, ci uz Visa alebo Mastercard, a to ani pri nakupoch na nete...ale je pravda, ze auto som si nepoziciaval
ja ti nevim karle ... ja mám platby debetnou kartou zadarmo, funguje aj na internete, fungovala aj všade vo svete kde som bol .. aj keď je pravda že som nou neodomikal bajk v paríži ale napr v hoteli vo frankfurte sa dala použiť na ten povinný badzet ... tiež nechápem prínos kreditky ! a na povolené prečerpanie som si vytvoril vlastnú rezervu na účte, ktorý je naozaj slušne úročený
Jezus: mam embosovanu debetku z M-Bank, neembosovanu debetku k uctu a embosovanu kreditku z CSOB. Nepisal som to len tak zo srandy. Pisal som realne skusenosti z Indie r.2008. Je to mozno extrem, ktory bezne nevyuzijes, ale stalo sa. A napr. v takom Lehu (zapraskane mestecko v Ladakhu) si bez VISA karty (teraz jedno ci debetka alebo kreditka) neskrtnes ani pri vybere z bankomatu
Roman uznavam argument v prospech kreditky. Ked by som niekedy z nejakeho dovodu siel do Indie , tak si teda vybavim radsej na tych par tyzdnov aj kreditku ako poistku. Inak ta embosovana debetka od mBank je predpokladam VISA a v Lehu si teda asi nemal problem.
jj, embos debetka od mBank je VISA. Prave z nej som v Lehu vyberal z bankomatu (akosi nam tam dosiel cash ). To som len doplnil, pre zaujimavost. Su krajiny, kde je kreditka istou vyhodou
Moja otazka znie: na stole su dve karty. Jedna kreditka, druha debetka. Kolko je na nich rozdielov a ako ich najdem? Otazka je myslena fakt vazne. Vdaka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kreditka je fajn keď nerobiš hluposti
Ak si zabookuješ ubytovanie v cudzine, musiť mať kreditku.
Príletíš do Paríža, ubytuješ sa, ideš sa poprechádzať, a keď chceš vrátiť na hotel, zistíš, že je ďaleko a verejná doprava štrajkuje (jeseň 2007). Tak si nájdeš najbližšiu požičovňu bicyklov, do mašiny strčíš kreditku a jeden si môžeš zobrať (viď foto). Ak ho vrátiš, tak ti odrátajú požičovné, ak ho nevrátiš (hoci aj v inej požičovni), tak ti odrátajú celý bicykel a ešte niečo navyše. S hotovosťou, ani debetkou to nejde.
V Edinburgu som si cez net zabookoval a zaplatil cestu autobusom do Glasgowa a späť. Tri lístky stáli 4,80 L (každý), štvrtý 1,60 L. Akceptovali len kreditku. Ak by som platil u šoféra, tak platím za jazdu 12 L, v kancelárii prepravcu niečo cez 10.
Ježiško, nikde som nenapísal, že mám len kreditku a používam ju aj v bankomate... Vzhľadom k tomu, že mám v mojej banke viac financií (rôzne dlhé úložky, podielové fondy, DDS,...), som fajnový klient a balík k bežnému účtu mám zadarmo. Akurát v tom balíku mám bezplatný len určitý počet položiek.
A nič nemusím počítať a strážiť - každá platba mi je oznámená SMS-kou, aj zostávajúci rámec. Akurát keď na konci mesiaca zistím, že som minul viac, ako príde z výplaty po odpočítaní trvalých platieb, musím za 15 dní vyriešiť, z ktorej krátkej úložky doplniť bežný účet. Tento rok sa mi to stalo raz - popísané vyššie.
a root moze zajtra rano vytvorit novu temu
Roman, JoKo: Na zaklade coho tvrdite, ze s beznou kreditkou vybavite vsetko na kazdom kontinente a s beznou embosovanou debetnou kartou nie? Mali ste so sebou embosovanu debetku a odmietli vas? Seriozne ma to zaujima a to by bol jediny padny argument v prospech kreditky, ale dost pochybujem, ze taky priklad uvediete. A viete preco? Lebo sa stavim, ze vasa banka vam vydala neembosovanu debetnu kartu, s ktorou samozrejme vybavite v zahranici fungujucom na embosovanych kartach velke nic. Ale to nie je chyba debetnej karty ako takej, ale cielena taktika vasej banky - tym, ze vam vydala neembosovanu debetku, vas donutila pri ceste do zahranicia siahnut po dalsom produkte (kreditke), z ktoreho moze pri vasej nepozornosti/nedisciplinovanosti vytlct zisk naviac. Lenze casy sa menia a embosovane debetne karty nie su osmy div sveta.
root, ospravedlnujem sa za toto mega OT, ale aspon sa z toho mozu ludia nieco naucit. Bol by som Ti povdacny, keby si to pred vymazanim odtialto prehodil do samostatnej temy.
Roman uznavam argument v prospech kreditky.