No tak posed mi vyhovuje a je celkom dobri som skusal aj podla rad na internete a kadencia ta je v kopcoch pomala kedze mam tazke prevody ale podla toho aj v akych kopcoch v tych dlsich celkom viemm aj drzat rovmomerne tempo take trosku rycheljsie ale kratke stupania(1km) a strme to je najvedsi problem vzdy idem do nioch s co najväcou rychlostou ale v polke mi uz cyhba energia a potom zacinam uz cuvat.
... kadencia ta je v kopcoch pomala kedze mam tazke prevody...
To nie je prevodmi, opäť opakujem. Chce to však veľa rokov a kilometrov. Keď sa pozriem späť, ako som kedysi jazdil a kde som zdochýňal, je mi do smiechu (nie že by to teraz bolo nejaké slávne ). Časom kopce začnú miznúť a ostane len rovina. Ja sa v tréningu absolútne nevyznám, jazdím, ako ma to baví, však o nič nejde. Počul som však, že treba mať najazdené objemy, tj. pekne rovina a rovnomerné tempo na vytrvalosť. Postupne pridávať kopčeky a kopce, neskôr dynamiku. Nejako podobne som začínal aj ja. Hoci som vždy mal rád kopce, ale bicykel bol (a stále je) pre mňa prostriedkom na spoznávanie nových a vzdialených kútov (začínal som ako cykloturista). A bla bla... Koho to zaujíma, že áno. Záver: jazdi, jazdi, jazdi, no nech sa nestane bike nutnosťou, spĺňaním plánov a pod. To podľa mňa cesta nie je. Len do záhuby.
Dobre dakujem za nazor a este jedna drobnost mam aj horsky a cez zimu by som chcel na nom trenovat bude to mat velky vplyv potom na Jar ked sadnem na cestak,tym myslim zmena posedu,ina geometria atd...
no geoska je ina ale aj povrch je iny , inak aspon sedlo si zozen to iste kamos to ma tak a je to fajn zadok resp sedacie kosti sa nemusia furt prestavovat na ine sedlo....
duo podla tvojich slov ma napadla este jedna vec. ty sa pred stupanim jednoducho vyhecujes a neodhadnes rozlozenie sil a taktiez si myslim ze aj prevody ked to v polovici kopca vypustas. to je presne moj problem na zaciatkoch. tazsi prevod a myslel som si ze to stupanie rychlejsie zvladnem. u mna to bol omyl taktiez som v urcitej casti zdochol a vacsinou som to vzdal a dokonca tlacil. moj handicap je ze mam slabe tenke nohy a 97kg takze dopravit sa niekde na vrchol je pre mna "utrpenim"
ale casom som to upravil a musim pouzivat malu pilu a tym padom vacsiu kadenciu aby som to zvladol. poniektori bikeri malu pilu ani nepouzivaju je im viac na zataz ale to je o proporciach cloveka a jeho stylu jazdy. tiez ma v kopcoch obiehaju ale v prvom rade sa snazim nezosadnut. aj ked pomalsie ale vyslapat.
v tvojom pripade by podla mna bolo vhodne keby si bikoval s niekym skusenym ktory by ti poradil kde robis chyby. rychlejsie by si to zvladol. sam na to prides tiez len to potrva na to potrebujes mat najazdene km nez pochopis kde sa stala nejaka zmena a ako mas pokracovat dalej.
si mlady ked ta to neprestane bavit budes rychlo napredovat neboj.
Jedna vec je mat talent a chut alebo len chut a nie vela danosti a talentu.Skus si ist dat urobit vysetrenia u sportoveho lekara a tam jasne budes vidiet kam sa dokazes posunut aj akokolvek tvrdym treningom.Bud budes spickovy profik alebo amater alebo turista.Pozri si aky mas VO2max a budes vidiet kde sa budes pohybovat.Ak bude 80 tak si na tom super.Ale to je len jedna cast to druhe cyklisticke zmyslanie sa musis naucit a jazdit jazdit jazdit a pretekat pretekat a pretekat.Vela stastia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To nie je prevodmi, opäť opakujem. Chce to však veľa rokov a kilometrov. Keď sa pozriem späť, ako som kedysi jazdil a kde som zdochýňal, je mi do smiechu (nie že by to teraz bolo nejaké slávne
ale casom som to upravil a musim pouzivat malu pilu a tym padom vacsiu kadenciu aby som to zvladol. poniektori bikeri malu pilu ani nepouzivaju je im viac na zataz
v tvojom pripade by podla mna bolo vhodne keby si bikoval s niekym skusenym ktory by ti poradil kde robis chyby. rychlejsie by si to zvladol. sam na to prides tiez len to potrva na to potrebujes mat najazdene km nez pochopis kde sa stala nejaka zmena a ako mas pokracovat dalej.
si mlady ked ta to neprestane bavit budes rychlo napredovat neboj.