Cawte, teraz som zistil že iba s vodou sa jazdiť nedá

(110km a lížem jazykom
predstavec 
). A potrebujem poradiť ohladom stravovania, teraz som si kúpil podlhovasté piškóty na tiramisu majú v 100gramoch 80g sacharidov a s toho 30g cukrov (to čo znamená ? sacharidy nie su cukry ?), ale moje stravovanie by som do budúcna plánoval asi takto kupim klasické gulaté piškóty kopa sacharidov s toho skoro nula cukrov, a ktomu si dám hroznový cukor a dáky ten ionťák.
A ešte k tomu ionťáku, v živote som to nepil a ani neviem aký to má účinok a aký to bude mať účinok na mňa.
Poraďte dáky dobrý
ionťák ktorý chvíľu vydrží a môžem ho piť hlavne počas treningu pred a po treningu. zatial som pozeral po týchto troch : 1,Hypofit od kompavy
2,ENERVIT G Sport
3,Iontstar Sport sirup
Skrátka potrebuje zostaviť dáky jedálniček počas treningu (hlavne aby som s toho nepribral a nedostal cukrovku

aby som vedel koľko a čoho jesť/piť), pred a po si niekedy dám trocha ionťáku ak pôjdem ďalej. Nechcem do seba rvať kopu chémie ak to nebude potreba iba mi ide o to aby som ten
trening odšliapal v pohode

bez únavy
![Evil ]:)](https://static.mtbiker.sk/forum/images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)
. Pretože nič na jedenie som si doteraz na treningy nebrával iba vodu.
Za všetky rady a odpovede vopred vďaka.
edit: ale to uz asi sa viac rozoberalo tu o-hociom/spalovanie-tukov-t16249-30.html (dobry prispevok k tomu dal giro)
Inak, to nevadi, ze to rozoberame, imho je to k teme, a budto niekomu pomoze, alebo sa aspon pobavi
No ja som chcel povedať v podstate len toľko, že nezáleží iba na zložení traťovky (koľko akých cukrov, bcaa, kofeínu, taurínu etc. obsahuje) ale aj na tom, na koľko veríš v to, že ti tá konkrétna traťovka pomôže k lepšiemu výkonu (tento jav sa nazýva placebo efekt (termín pochádza z medicíny - liečenia chorôb, no samotný princíp placebo efektu funguje aj v iných oblastiach))
To riešenie krízy som uviedol len ako príklad, asi som to zvolil trocha nešťastne, skúsim to vysvetliť jasnejšie:
Predstav si, že by Ti na maratóne povedali, že na občerstvovačkách sú k dispozícii nejaké extra special muesli tyčinky, ktoré keď budeš jesť, tak ušetríš 10 minút na 100 kilometroch a Ty by si tomu úprimne veril. (to je kľúčový predpoklad)
Ak by ti potom na občerstvovačke dali obyčajné muesli tyčinky za 20 centov, no ty by si ich jedol s vedomím, že sú to nejaké extra special čo nenormálne zvyšujú výkonnosť, išiel by si aj na tieto obyčajné muesli tyčinky pravdepodobne rýchlejšie ako vtedy, ak by si vedel, že do seba tlačíš len obyčajné muesli tyčinky.
Samozrejme, ak by ti namiesto tej muesli tyčinky dali niečo, čo chutí aj vyzerá rovnako, no nemá žiadnu výživovú hodnotu (skutočné placebo), mohol by si sa aj na hlavu postaviť, mohol by si akokoľvek veriť, že ti to zvýši výkon a stejne by Ti po nejakom čase došlo. Teda čisto na placebo sa jazdiť samozrejme nedá
Príklad, ktorý je možno bližší tejto téme: Ak by sme tu všetci užívateľovi radov2 napísali, že piškóty a hroznový cukor sú najlepšie traťovky (nejde o čisté placebo, nakoľko piškóty samozrejme nejaké živiny (cukor) obsahujú), možno by sa mu na ne išlo lepšie ako na nejakú značkovú tyčinku za 2€, lebo by skutočne veril v účinok piškót a hroznového cukru. Toto všetko dokáže psychika.
Aby som to teda definitívne zhrnul, všetko, čo som chcel povedať je to, že nezáleží len na zložení traťovky, ale do istej miery aj na tom, ako silno je jazdec presvedčený o tom, že tá-ktorá traťovka je pre neho najlepšia.
tychto sest stran keby som precital este ako lahkyamater, tak sa dam radsej na potapanie
Mlady ma z toho asi este vacsi gulas ako na zaciatku (ale berie to moc cez vedecke kruhy - jeho chyba
Sestnastrocny chalan moze pocas treningu jest klince, okusavat smirgel a zapijat to brzdovou kvapalinou
Tato tema je dost individualna, uz som zozral v polovici treningu aj klobasu, a islo sa v pohodicke dalej.
Ale k veci: nosim BEBE Dobre rano keksy, banan, nejake tycinky Aminostar od sponzora a ked ma dobehne hlad, stacia na to 2 pernicky zapite vodou. Ak ide o dlhsi vyjazd, v restauracii palacinky, cestoviny a na poslednych 30 km si dam gel.
Podstatne je, nenapchat sa k prasknutiu a nenechat sa uplne vyhladovat.....
Musím reagovať: Mladý muž, to treba brať trochu s nadhľadom, ale zároveň ako môj názor na fungovanie sveta..
Pozri sa koľko áut stojí pred fitnescentrami ... holt životný štýl - naštartujem svoje SUV a idem makať....
Cyklistika neni pre lenivých .... poznáme cenu námahy na prejdenie jedného kilometra....
PS: keby došla ropa, cykloplášte sú ešte ten najmenší problém ľudstva..... vraky lietadiel na letiskách, hrdzavejúce lode v prístavoch..... žiadne vozenie tovaru sem a tam, bez rozmyslu... možno až toto nás preberie....
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/poradna-ptejte-se-redakce/vyziva/pitny-rezim-dalsi/
(ale na Tvoje SUPERplacebo z vodovodu to určite nemá)
nuž čo každy sme iný ...
(ale na Tvoje SUPERplacebo z vodovodu to určite nemá)
nuž čo každy sme iný ...
jasne ved kazdy si pijeme co nam vyhovuje
Treba to poriadne zapit