Zdravim bikerov, chcel by som sa s vami poradit. Nejak ma zacali pobolievat kolena a tak som skoro cele leto nemohol bikovat:(( Kupil som si Arthro stop rapid a je to kusok lepsie ale aj tak este na bike mysliet nemozem. Problem je ze mam iba 17 rokov a neviem ci sa budem moct k cyklikstike naplno vratit.... Dik za rady
ano ano...a teraz si povedal klucovu vetu.... spravna diagnoza... pokial nemal clovek vyslovene uraz, moze to by problem... jasne ten tape, resp kineziotape pomoze ale musis vediet co a preco a ako a nielen si nalepit podla obrazku...
ja som mala 2x vyskocene koleno za mesiac to iste rovnako dovnutra, cize uraz bol aj ked je to uz cca 5 rokov no stale mi poriadne nefunguje ked ho nemam stiahnute, ortoped moc nepomohol lebo po skenovani v tuneli mi povedal ze mam len natiahnuty ci povoleny krizovy vaz, nic extra poskodene - rady boli od neho ze plavat kraul, bicyklovat a posilovat stehna a nosit to stiahnute a ze viac pre mna nemoze spravit. preto chcem navod od cloveka co to vie lepit ci mi to nahodou kusok nepomoze viac ako ten navlek
o tejpovaní inak v jednom staršom vele písal človek čo to reálne aj študoval a v podstate ono by to malo mať vplyv na orgány ktoré nie su v energetickej rovnováhe a vlastne vysielajú signály cez kĺby a pod.takže príčina bola vždy v niečom inom a ten tejp sleduje tie energ.dráhy v tele.
no uz to moc komplikujes pre beznych bikerov:)... tajp v mieste, kineziotejp na ovplyvnie, spevnenie, inhibiciu, facitlitaciu, tejp na ovlyvnenie reflexneho retazca na uplne inom mieste ako je koleno...taktiez sa to da riest vypodlozenim paty atd...jednucho preto som pisal, ze terapiu...teda dobru terapiu nejde napisat tuna v jednej vete typu..boli ma koleno...tak si ho najtejpuj...
Všetky vlastnosti tejpu využívame pri jeho aplikácii na traumou poškodené tkanivá pri zachovaní rozsahu pohybu a zároveň urýchlime dobu hojenia. Na podporu cievneho a lymfatického systému, kože, fascií, svalov, kĺbov. Pomáha podporovať oslabené a utlmovať preťažené svaly. V neposlednom rade na redukciu opuchov, bolesti, zápalov a na zníženie svalovej únavy.
Kineziologický tejping sám osebe nelieči, ale vieme si správne zvolenou technikou pomôcť rýchlejšie dosiahnuťcieľ. Záber tejto metodiky je veľký a je na našich vedomostiach, čo si zvolíme a čo od tejpovania očakávame. Môžeme pomôcť športovcovi zafixovaním postihnutých, prípadne zranených svalov alebo kĺbov k lepšiemu výkonu. Motivujeme deti k aktívnemu cvičeniu, znížime lymfatické opuchy, prípadne hematómy. Je to len malý výpočet možností využitia kineziologického tejpovania.
už aj ja mám doma pacienta.. nepomáha diclobene gél, hrejivé náplaste ani ortéza.. viac behá ako bajkuje a teraz ledva chodí, o lekárovi nechce počuť a neviem čím vnútorne by som ho preliečila. viem mu uvariť huspeninu a kúpiť medvedíkov
ja momentalne nosim taku elasticku "ortezu" na koleno a je v tom teplo
O nieco takeho mam zaujem. Zatial vsetko co som skusil ma rezalo v ohybe kolena (zo spodnej strany). Potrebujem len udrzat klb v teple. Mozes dat napr. link? D.
No a bikeri kto ma skusenosti ohlasom chrupavky v kolene ked uz skoro fuc a trie o kost,navrhli mi odber krvi a z krvi sa odoberie plazma ci co picha sa to do kolena ?ma niekto s tym skusenosti.Potrebujem niake info ci viete o niekom co to ma a tak....
Skusenosti nastastie nemam, ale v telke som nieco o tom videl. Nejake info aj zo slovenska sa najst da, staci dat hladat orthokin. Ak to vyskusas, daj prosim vediet tiez mam nieco aj s chrupavkami, tak sa moze v buducnosti hodit.
poznam (vzdialene) jednu bikerku a jej to pomohlo najviac zo vsetkych moznosti liecby (operacia, injekcie kys. hyaluronovej...). Len je to sakris drahe (kura vyda na 1200€/6 injekcii). Vsetko su to sprostredkovane info. Kontaktuj sportclinic.sk
Na to ti už pomôže len transplantácia chrupavky... Pred pár rokmi urobili prvú na Slovensku v Košiciach a pred cca dvomi rokmi išla jedna pani do dôchodku s tým, že ide na transplantáciu chrupavky a potom už nenastúpi. Na jar som ju videl, chodila bez paličky, zdala sa byť v pohode a spokojná. Škoda, že nebol čas prehodiť s ňou pár slov... Ale predpokladám, že pravidelne nebicyklovala ani predtým, ani potom.
Každoprípadne, počkáme ešte pár rokov, kým sa to rozvinie, kým sa trošku naše zdravotníctvo zmátorí a potom opäť pôjdeme pod nožík... S transplantačným materiálom by nemal byť problém, to nie je srdce alebo obličky, môže sa odoberať aj zo 6 hodinových mŕtvol. A vzhľadom k tomu, že chrupavka nie je intenzívne zásobovaná krvou, tak problémy s odmietnutím transplantátu by nemali byť veľké.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Všetky vlastnosti tejpu využívame pri jeho aplikácii na traumou poškodené tkanivá pri zachovaní rozsahu pohybu a zároveň urýchlime dobu hojenia. Na podporu cievneho a lymfatického systému, kože, fascií, svalov, kĺbov. Pomáha podporovať oslabené a utlmovať preťažené svaly. V neposlednom rade na redukciu opuchov, bolesti, zápalov a na zníženie svalovej únavy.
Kineziologický tejping sám osebe nelieči, ale vieme si správne zvolenou technikou pomôcť rýchlejšie dosiahnuťcieľ. Záber tejto metodiky je veľký a je na našich vedomostiach, čo si zvolíme a čo od tejpovania očakávame. Môžeme pomôcť športovcovi zafixovaním postihnutých, prípadne zranených svalov alebo kĺbov k lepšiemu výkonu. Motivujeme deti k aktívnemu cvičeniu, znížime lymfatické opuchy, prípadne hematómy. Je to len malý výpočet možností využitia kineziologického tejpovania.
O nieco takeho mam zaujem. Zatial vsetko co som skusil ma rezalo v ohybe kolena (zo spodnej strany). Potrebujem len udrzat klb v teple. Mozes dat napr. link? D.
Každoprípadne, počkáme ešte pár rokov, kým sa to rozvinie, kým sa trošku naše zdravotníctvo zmátorí a potom opäť pôjdeme pod nožík... S transplantačným materiálom by nemal byť problém, to nie je srdce alebo obličky, môže sa odoberať aj zo 6 hodinových mŕtvol. A vzhľadom k tomu, že chrupavka nie je intenzívne zásobovaná krvou, tak problémy s odmietnutím transplantátu by nemali byť veľké.