Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Jazdím Elixir cca 1500 km a nemôžem na ne nič zlé povedať. Zlé skúsenosti maju s nimi asi tí, čo ich majú zavzdušnené od výroby, prípadne zle odvzdušnené. Brzda nevädne a silou je na tom lepšie ako Juicy. Takže tieto brzdy budú na AM bohate stačiť dokonca v pohode vystačia aj na FR, závisí len od veľkosti rotorov. Brzda má ostrý nábeh proste Avid .... ešte sa mi nepodarilo dostať ich od stavu vädnutia a XC rozhodne nejazdím. :wink:
Môžem ich porovnať s LX, K18, Juicy 5/7 a pod. zatiaľ sú naj.

Takže Elixír na AM.EN ideálna brzda. Saint, Code a podobné brzdy sú skôr na DH ako AM.

Preto som napisal nezabehnute (uplne nove)...Bol to moj pocit. Inak je to naozaj top brzda od Avidu na AM-ko.
Inak som dlho jazdil stare Sainty (spokojnost), preto ta inklinacia k novym :wink:
Zobraziť komentár 22.08.2009 - 22:12:11
00
Tak nové Sainty sú už niekde inde ako staré. Tie boli to isté čo XT, len sintrovaná zmes platničiek. Teraz sú tie platne u Saintu aj o čosi väčšie, aj na piestikoch pribudlo, to na AM radšej terajšie XT so sintrovanými platňami. :wink:
Netreba to s tými brzdami na AM až tak preháňať, väčšina XC bŕzd AM v pohode znesie. Tu zas nastáva otázka, kto považuje čo za AM.
Zobraziť komentár 22.08.2009 - 22:18:37
00
Tak nové Sainty sú už niekde inde ako staré. Tie boli to isté čo XT, len sintrovaná zmes platničiek. Teraz sú tie platne u Saintu aj o čosi väčšie, aj na piestikoch pribudlo, to na AM radšej terajšie XT so sintrovanými platňami. :wink:
Netreba to s tými brzdami na AM až tak preháňať, väčšina XC bŕzd AM v pohode znesie. Tu zas nastáva otázka, kto považuje čo za AM.

to mas recht s tym definovanim AM. Ja hovorim ze jazdim pohodku XC, co obnasa sem tam skoky, pustanie si zjazdikov a pod...Velmi dolezitym vidim skor priemer kotucov. Na "pohodku XC/AM) to vidim na jasne 180 mm kotuce a pokial mozno sintrovane dosticky (kvoli prehrievaniu v dlhych zjazdoch, prip. mokru). Terajsie XT sa mi ale vonkoncom nelubia, maju tvrde dosadanie (aspon tie co som skusal) Mam ale dojem, ze ich mal chalan preplnene kvapalinou...
Zobraziť komentár 22.08.2009 - 22:26:36
00
Ako som už pár krát písal jazdím 180/180 Elixir R so sintrovaným obložením a na pohodu XC/AM by to dokázal uvariť len ten, kto nevie brzdiť a váži 100+ kg. Z nutnosti som viezol jeden úsek ešte jednu osobu so mnou na biku (75+45=120kg) a musel som dosť brzdiť lebo sa bála :) ... brzdy to bez problémov ustáli (bol to úsek celkom pekným dole kopcom, tvrdšie XC). Takže spravil som im záťažový test a plne im verím. Samozrejme kto nemá rád kusavé brzdy do Avidu nepôjde. XT ani Formule mi moc nesedia, teda ORO series. The One sa mi chodom páčili.
Zobraziť komentár 22.08.2009 - 22:39:11
00
Ak chces kupit tie K24, tak na koloshope ich maju za zaujimavu cenu: http://www.koloshop.cz/kotoucove-brzdy-99/?vyrobce23=43
Zobraziť komentár 23.08.2009 - 08:44:20
00
Ja jazdim 180/180 mm Avid Elixir CR....bzdy za normalnych okolnosti a light zjazdoch parada, bez vyhrad....ale isiel som par krat Klacianksu Maguru a tam veru uz prehriate a do smyku a trhu ich nedostanem, ako vychladnu opat super....asi budem musiet vymenit platnicky...ale davkovanie a chod pakcy brzdy je perfekny
Zobraziť komentár 07.05.2012 - 12:10:53
00
keyboard_arrow_up