Lokalizácia
Formulár sa odosiela
hosi, dik, ze som sa dnes mohol pridat... vukie klobuk dole pred tvojimi znalostami MK
Zobraziť komentár 12.08.2012 - 21:53:27
00
Aj ja dakujem za vyjazd chalani, som rad, ze som sa mohol zucastnit, len skoda, ze som sa ku koncu musel ponahlat.
Zobraziť komentár 12.08.2012 - 22:32:11
00
zajtrajsi vylet:
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=99001#pos=48.58410P17.40440P12
Zobraziť komentár 12.08.2012 - 22:55:38
00
na tie zaruby ides po tej zelenej hore?alebo aka cesta je najjednoduchsia-netreba vela nosit bike a v bukovej sa da kupat?ci je ta voda daka moc spinava
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 09:19:58
00
vukie: s vlakom a bajkami nebol problem ? Minule to bola celkom drama :D
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 09:50:36
00
Vďaka za pekné fotky a príjemný výjazd, na toľkých a v takých pózach som jakživ nebol :)
Nabudúce sa môže dať Jelenia hora a výšlap Suchou dolinou alebo po lúkach smer Sološnica. Prípadne trasa bočnou časťou MK-Orešanské vrchy-lesná cesta až na Červený kameň a ďalej smer Homoľa. To len taký tip do budúcnosti :)

Najlahšie (najmenej tlačenia) sa dá na Záruby s bicyklom dostať po trase ako som išiel naposledy post582670.html#p582670 Tlačenie je len pár desiatok metrov pod vrcholom ale kto nepozná okolie (prípadne bez gps) môže zablúdiť.
Ale osobne to považujem za chybný cyklocieľ, je to zbytočné a akýkoľvek zjazd ďalej je na základe príslušného zákona nelegálny. Čiže aj tá tupá skákacia cyklodráha smer Buková. Kto si to tam vytlačí a znesie dole, prosím, ale snaha o jazdu po tých značených chodníkoch a ohrozovanie jazdou peších turistov je...
VN Buková je štandardná vodná nádrž v okolí plno chatiek, pekné prostredie, množstvo možností na cyklonávštevu v okolí: veterné opachy na Rozbehoch, hrad Korlátko, PRĽA P.Peter, P.hrad, Smolenice, jaskyňa na Jahodníku, okolie Lošonca a Majdánu. Všetko sa to dá spraviť aj na bicykli a je to ľahko dostupné.

EDIT: lto, dalo sa (pozri foto v odkaze od matveja), ale batožinový bol plný, všetci cyklisti (cca 6-8 kusov) išli smer Trenčín. My sme sa dali do chodbičky. Osobák smer Smolenice-pekne do kupé :)
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 09:52:45
00
otázka:

tá brána čo ste cez ňu išli je obora?

je to normálne prístupné?...aby ma tam nestrelil nejaký zelený papagáj.
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 13:48:44
00
ked budes poslusny a prejdes len po lesnej ceste, pozdravis slusne polovnika a kazdeho koho stretnes ako my tak sa ti urcite nic nestane :)
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 13:52:48
00
preto sa pýtam,či je to bežne prejazdné,alebo len podľa nálady nejakých papagájov.
je to súkromná zvernica...či?
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 14:28:52
00
Podla mna sukromna zvernica. Pri prejazde som zatial nikdy nemala problem,ale mozno aj preto,ze som nikdy nikoho nestretla.
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 14:37:11
00
triki: asi myslíš túto bránu z fotiek https://lh3.googleusercontent.com/-klfUHYY_doA/UCfxsUsmXxI/AAAAAAAAGIQ/1dPdHk0t71s/s899/207_2196.JPG lesná vrstevnicová cesta spájajúca Sedlo Skalka a Hubalovú cez štátnu oboru Biela skala. Bránu sme si otvorili, nebudeme zbytočne prenášať bicykle. Rebrík na Skalke je už v dosť zúboženom stave a je len otázka času, kedy sa pod váhou cyklistu a jeho bicykla počas prenesenia rozpadne...
Osobne to vnímam tak, že tento prechod je turistom a cyklistom tolerovaný, keďže vždy im tam ľudia robili do oplotenia diery, aby sa tam dostali. A teda sa asi miestni funkcionári rozhodli spraviť tieto rebríkovité prechody.
Síce nerozumiem, prečo by mali takí turisti obchádzať Taricove skaly, ale je to ich vec. Cyklistov chápem, ale aj obchádzka popod Vysokú (dve varianty) je fajn. V iných častiach sa samozrejme ľudia potulujú (aj keď by sa nemali), ale čo som čítal a počul, tak vznikajú rôzne konflikty medzi tunajšou lesnou či polovnou strážou, či ako si to nadávajú.
Čiže trasu nočného výjazdu by som si tadiaľ radšej neplánoval...

Jediná chyba je v tom, že by táto trasa mohla byť oficiálne vyznačená, že sa tadiaľ dá prejsť. Nie každý to pozná alebo sa len tak naslepo vyberie do oploteného priestoru. Podobne včera sme na Hubalovej dvojici cyklistov vysvetlili, že tadiaľ sa na Skalku dostanú jednoduchšie ako po červenej značke, po ktorej pôvodne plánovali ísť...

Pôvodná červená TZT išla kedysi, ak nie celkom tak asi skoro, po trase tej terajšej lesnej cesty. Ešte stále sú na stromoch viditeľné jej pozostatky. Papalášsku oboru postavili v 1966. Zdá sa mi, že aj modrá značka Skalka-Sklená huta išla kedysi hrebeňom Bielej skaly-tj okolo tých skalných svahov. V súčasnosti je niekedy až deprimujúce ísť, hlavne pešo, tých pár km vedľa toho plota...

Nech ma niekto doplní, aj minule tu pribudli fajn info o histórii MK lesov.

http://www.lesy.sk/showdoc.do?docid=130&id=2
http://polovnictvo.pluska.sk/polovnictvo-a-rybarstvo/polovnik/lov-a-spolocnost/2009/v-tieni-belostneho-hradu.html
http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/lesy-ohlodane-na-kost.html

EDIT:
A vukie pridá ešte svoj odkaz z roku 2010, možno to niekoho zaujíma:
post408321.html#p408321

Aj by som o tom všetkom na výjazde porozprával, ale asi by to nebolo vhodné.
Predsa bicyklujeme, nie sme na exkurzii :), či? :)
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 14:38:28
00
ano vukie na tú som narážal,to bola jediná kde ste išli cez bránu podľa fotiek čo som pozeral.
tak potom to vyzerá byť v pohode.ďík.
ja v noci nejazdím,vtedy do lesa len peši.
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 14:45:20
00
Trosku by som to doplnil. Zvernica Biela skala je statna, spravcom celej obory su Lesy SR, zavod Smolenice. Samozrejme, ze cast uz prenajali sukromnej spolocnosti, takze je to obora v obore...:(
Co sa tyka prejazdu sedlo Hubalova - sedlo Skalka, ako pise vukie, isla tadial v minulosti cervena turisticka znacka, presne po tej ceste, co sa teraz jazdi medzi sedlami.
Ja som uz mal cest stretnut tam polovnikov, i ked v inej casti obory... boli dost neprijemni, ale nerobili zas neprijemnosti...
Urcite by sa tam zislo vybudovat oficialne cyklotrasy...., minimalne sedlo Hubalova - Skalka, ci sedlo Skalka - hrad Cerveny Kamen... Ale to je tvrdy oriesok...
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 14:48:20
00
tak keby štátne lesy chceli tak tam značku spravia ako majiteľ,lenže ako som písal papagáj je štátom chránený...ide o to či sa to dá v sedle obísť mimo oboru.
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 14:56:49
00
na tie zaruby ides po tej zelenej hore?alebo aka cesta je najjednoduchsia-netreba vela nosit bike a v bukovej sa da kupat?ci je ta voda daka moc spinava

jj, isiel som po zelenej, modra od priehrady sa da v pohode vyslapat a zelena je na 20-30 min tlacenia/nosenia

na bukovej byva dost rybarov a voda dost smrdi, ja by som sa tam nekupal

edit: modra+zelena je najjednoduchsia a casovo najkratsia
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 16:30:22
00
keyboard_arrow_up