17. ročník nášho maratónu tento rok premiérovo nesie názov prestížnej americkej značky SPECIALIZED. Toto partnerstvo neprináša len nový názov akcie, ale aj novú energiu pre najstarší mtb maratón na Slovensku. Príďte si to overiť...
SPECIALIZED DUBNICKÝ MARATÓN sa bude konať v poslednú augustovú sobotu, teda 27.8.2011. Rovnako ako doteraz, aj tento rok sa môžete tešiť na štyri rôzne náročné trate, pričom tá najkratšia (BABY) je úplne nová. Svojou dĺžkou 9,5km je teraz ešte prístupnejšia nenáročným cyklistom, rodinám s deťmi a tento rok premiérovo aj unicyklistom pre ktorých sme pripravili samostatnú kategóriu. Všetky trate (HARD 100km/3250m, KLASIK 67km/2000m, BASIC 43km/1160m, BABY 9,5km/210m) vedú chrbtami a údoliami Strážovských vrchov v okolí Novej Dubnice, Trenčianskych Teplíc, Omšenia, Ilavy... Väčšia časť tratí vedie po spevnených lesných cestách a horských chodníkoch. Opäť vám ponúkame možnosť uhradiť štartovné troma rôznymi spôsobmi. Zázemie maratónu sa nachádza v Novej Dubnici, teda len pár kilometrov od hraníc s Českou republikou a pre účastníkov z ČR sme pripravili pre jednoduchšiu platbu český účet. Tradičným počinom u nás je súťaž o najpočetnejšiu maratónsku rodinu, o najťažšieho, najmladšieho a najstaršieho maratónca. Vďaka novému sponzorovi si budete môcť na maratón požičať a vyskúšať testovací bicykel SPECIALIZED. Nebude chýbať predstavenie bicyklov SPECIALIZED na sezónu 2012, tombola a tradične výborná atmosféra. SPECIALIZED DUBNICKÝ MARATÓN je zaradený do prestížneho seriálu iVelo.cz bike marathon série 2011.
Všetky podrobnosti nájdete na pravidelne aktualizovaných stránkach http://www.maraton.sk a taktiež na sociálnych sieťach: http://www.facebook.com/dubnickymaraton a http://twitter.com/dubnickymaraton. Na facebooku je takziež vytvorená udalosť: http://www.facebook.com/event.php?eid=177514812281515
Tešíme sa na vás!
MTB klub Dubnica
posledný komentár: 30. 12. 2022 o 11:12
posledný komentár: 3. 6. 2016 o 21:57
posledný komentár: 30. 8. 2015 o 22:29
Nechapem tvoje zmyslanie. Kazda trat je dostatocne narocna. Ivan Rehak a Miro Michalek niesu profesionali a nakolko prioritne jazdia slovensky pohar XC a CX kde jazdia 1,5 hodiny je hlupost aby isli trat aku normalne nejazdia. A pokial viem nikto za nimi o bedni neuvazoval.
Na kazdom fore stale citam ze preco jazdia hentaky a taky ludia kratke trate. A preco nie??
Su to obycajny pracujuci ludia!! Ziadni profici!!
Nechapem tvoje zmyslanie. Kazda trat je dostatocne narocna. Ivan Rehak a Miro Michalek niesu profesionali a nakolko prioritne jazdia slovensky pohar XC a CX kde jazdia 1,5 hodiny je hlupost aby isli trat aku normalne nejazdia. A pokial viem nikto za nimi o bedni neuvazoval.
Na kazdom fore stale citam ze preco jazdia hentaky a taky ludia kratke trate. A preco nie??
Suhlasim, podla mna je to kazdeho vec na aku trat ide. Kto sa citi lepsie na mensej ide tam, kto na dlhsej ide na nu. Je to kazdeho jedneho pravo si vybrat a preto mi pride divne odsudzovat ho za to..Ja som bol tiez 43km a mam rad taketo typy zavodov, tiez som absolvoval v Stupave 42 alebo v Sulove 48. Tieto typy su pre mna super, lebo clovek dokaze slapat cely pretek nadoraz a vo vysokom tempe a nemusi "setrit" sily pretoze ho este caka dalsich 60km...(btw tiez nie som profik, ale hobik:))
mozmo by pomohlo keby bola kategoria ELITE... cize vsetci s licenciami... tak by sa to trosku odselektovalo a ako taku sancu by dostali aj uuuplni amateri... ale to je na organizatoroch.
Tak to ma byt
Napriklad v Puchove to tak robia
ale na tu FB galeriu sa nemozem dostat
ale na tu FB galeriu sa nemozem dostat
FB galeria ide len ak si prihlaseny na facebooku, pre noname uzivatelov je nedostupna (aspon u mna to tak islo)
Normálny hobík nejazdiaci na víťazstvo predsa nepôjde na maratón, ale na výlet do hôr. Na maratóny chodia ľudia aby sa umiestnili čo najlepšie a porovnali s ostatnými, inak nemá zmysel ísť na preteky, zbytočne vyhodené peniaze
To fakt? Tak to asi prestanem jazdiť ten HARD
Prečo?
Maratóny sú fajn spoločenské akcie, dávajúce možnosť spoznať ďalšie časti Slovenska. Porovnáš svoju výkonnosť s ostatnými (napriek tomu, že nemáš šancu na bedňu). Motivujú ťa k jazdeniu. Zdá sa ti to málo?
Ak by malo byť motiváciou víťazstvo, tak sa nezúčastňujem maratónov.
Hazard, dokončiť v zdravý, to môžem skúsiť aj na nečisto, mi nevrav, že si nechcel skončiť tiež čo najvyššie, aj keď si nešiel naplno a keď si niekoho obehoval, že si necítil ten skvelý pocit, že si o krok bližšie k víťazstvu
dynatom, nie, nie, nie, na krátku ma nik nedostane (iba jak nepriaznivé počasie), od začiatku sa držím maratónov a každému na okolí vravím, že chodím na maratóny a nie polmaratóny. Za tie roky mi prirástli k srdcu a rok čo rok sa zlepšujem
To len ja jediný na pretekoch pretekám? Tak mi to tam vpredu uľahčite a nechajte ma, nech vás obehnem, však keď nechcete vyhrať
Je to večná téma. Nejdem tu nikoho zniesť pod zem, ani vyzdvihovať. Každý má svoj cieľ a ide si za ním. Niekto jazdiť len tak, pre zábavu a niekto na výkon. Kedže sú preteky poniektoré v pohároch kde o cosi ide a niektoré len v seriáloch kde v podstate nic okrem nejakého celkového poradia nic ,nanajvýš cenu .
tí ktorí maju licencie jazdia podla potreby pripraviť sa na podujatie ktoré potrebuje zájsť čím najlepšie pre bodové zisky, prípadne sa pripraviž na preteky ,z ktorích sa môže dostať do sveta dalej .
Je to dosť zdľhavé,ale je. Preto volia poniektorí aj krátke trate,ako na pretekoch kde im o nieco ide.
Pokial je tá možnosť si vybrat, nic nenarobíme. dokonca mladý do 18 r. by mali jazdiť len krátke trate, muži to je specifické. podla toho co maju v pláneprípravy.
Snažím sa ako organizátor viacerích podobných akcií rozdeliť kategórie mužov na elit a hobby, ale nakoniec ich to ani neláka, aj ked prvích 5 alebo 10 berie financie. Je to len o tom, ci vypíseme organizátori aj na polmaratone medzi mužmi elite, alebo nie. Ja to hovorím už dlho: rozdeliž kat muži do 40 na elite a hoby jak na dlhej tak na krátkej. v XC je to tak Muži hoby M2 a Elit.
Nieje problém zobrat si zoznam licencovaných a odkontrolovať, nakoniec sa to dá lahko, pokial je pre danú kat stanovené že musí isť v tej podla licencie, tak keby isiel inú tak je tam aj distanc riesenie. Ale to by sa muselo uviest v propozíciach co a ako. Upozornenie pre držitelov licencie.
Na Skalke 22.9.2012 to mám rozdelené na dlgej trati pre krátku trať nie. ale dá sa to, keby aj ostatný poriadatelia suhlasili, dáme do sutazneho poriadku atd, a je to .
Poriadatelia musia chciet. Ubratť jednu veteránsku, jednu ženskú a je to. skrátka zlucit tie, kde je 5 mozno 10 pretekarov.
a ten najkrajsi pocit je ked pretnes ciel a unaveny ale spokojny si povies no kooonecne idem na pivo