chcel by som vediet co by ste povedali na tieto brzdy
mozno ich kupim ale nebudem mat problem so zavdusnenim???
ake problemy by sa mohli vyskitnut pri pouzivani takejto hydraulickej brzdy
neviem preco by si mal mat problem zo zavzdusnenim. myslim ze tato brzda nema nejake problemy zo zavzdusnenim. zavzdusnit sa ti moze tak ako kazda ina. problemy by sa mohli vyskytnut take ako aj pri vsetkych ostatnych hydrach...asi tak..
neviem preco by si mal mat problem zo zavzdusnenim. myslim ze tato brzda nema nejake problemy zo zavzdusnenim. zavzdusnit sa ti moze tak ako kazda ina. problemy by sa mohli vyskytnut take ako aj pri vsetkych ostatnych hydrach...asi tak..
mohol by si trocha konkretnejsie bo s toho som sa vela nedozvedel
Na tieto brzdy som veľa zlého nepočul akurát že sa po dlhšom zjazde zvyknú prehrievať to znamená že im na chvíľu klesá výkon no to sa száva väčšine brzd.Inak sú to na svoju nízku cenu moc dobré brzdy.Plánujem ich kúpiť asi aj ja.Tiež by ma zaujímali vaše skúsenosti s nimi.
....po dlhšom zjazde zvyknú prehrievať to znamená že im na chvíľu klesá výkon ....
môžem potvrdiť z osobnej skúsenosti (ale zase mám 82 kg), jediný problém čo som s nimi zatiaľ mal, že sa mi zasekával piestik, ale to je skôr vec údržby a pravidelného čistenia. dúfam, že sa mi za to bike nevypomstí niekedy
Staci, ked to vycistis a rozhybes ked sa ti niektory piest prestane vracat... Neni to ziadna veda, vyberies platnicky, utres to poriadne handrou, par krat zatlacis piest dnu, pakou ho zase vysunies von, popripade nan das par kvapiek brzdoveho oleja a vec vyriesena.... ako casto sa stane, ze sa prestanu vracat piestiky je priamo umerne tomu po akom terene jazdis, ak mas pri kazdom prejazde nejaky brod, kde sa ti nasledne na vodu nachyta prach, tak to bude castejsie, pri beznych vyjazdoch tak 2 -3 krat za rok, neni to nic strasne, kotuce su primitivna zalezitost, ziadna veda.... inak plati to co napisal katko...
no mal LXove kotučovky(druhý rok)..... a zatial som nič "nerozhýbaval" a čistenie bajku po jazde pozostáva z utretia "nôh" na vidle utretia zadneho tlmičia, utretia (vonkajšieho) brzdového trmeňa a to je asi tak všetko.....samo, ked to nie je cele od blata...vtedy pride na rad hadica s vodou prípadne kefa... a potom nejaké mazanie samozrejme
mimochodom ROOT čo je to brzdový olej ??? predpokladám, že to mala byt brzdová kvapalina...
olej by som nerád spájal s brzdovým systémom
Kedze shimano pouziva ako brzdove medium mineralny olej je myslim spojenie brzdovy olej na mieste.... Napisal som to tak schvalne aby tam nedaval nejaky silikon, teflon atp.
Katkovi sa zasekaval piestik, lebo mal skoro na kost vydrate dosticky a piest s malym priemerom sa priecil. Po vymene mu to fachci. Tiez by som porozmyslal o HFX-9. Tie su teda o dost skaredsie, ale namam problem s prehrievanim a uz vobec nie s udrzbou. Idu stale rovnako (3 roky).
Na novych XT (najazdene do 150km)mi drhne piestik od novoty. Skusal som vyssie uvedene: vysunut piestik, premazat, zatlacit ...atd, ale lavy piestik mi stale menej vysuva. Alebo to nemam riesit, su nove a casom to sadne. Zadna funguje dobre.
Teraz mi to tiež robilo, že sa jeden piestik nevracal, ale kedže som mal akurát zjazdené brzdové doštičky a tie keď som vymenil za nové tak všetko OK. Možno tomu pomohol nový pliešik čo sa dáva s doštičkami a roztvára piestiky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mohol by si trocha konkretnejsie bo s toho som sa vela nedozvedel
môžem potvrdiť z osobnej skúsenosti (ale zase mám 82 kg), jediný problém čo som s nimi zatiaľ mal, že sa mi zasekával piestik, ale to je skôr vec údržby a pravidelného čistenia.
inac plati co pisali katko s root-om, cistim a rozhybavam piestiky takisto
mimochodom ROOT
olej by som nerád spájal s brzdovým systémom