Nemíme. (roky 2008 - 2010)
Kupovať celoodpružený bicykel je blbosť. (rok 2008 Lipt. Mikuláš)
Predáveme len kvalitné a teda drahšie.
Áno, máme tamtú Meridu, stojí len 1300 eúr.
Kupovať lacný celoodpružený bicykel je hlúposť.
Taký si chodťe kúpiť do Tesca, ale potom nechodťe za nami, ak sa vám pokazí.
========================================
Prosím si závitové 7-kolečko 13-28.
Nemáme.
Také sa nevyrába.
Také nikto nechce, preto ho neobjednávame.
Náš distribútor také nedodáva.
Kúpte si 14-28.
=======================================
Prosím si skrutku zo stredového zloženia na bicykel, ktorý som tu kúpil pred mesiacom.
Nemáme.
Musíme objednať, prídťe sa opýtať o týždeň.
Ak môže byť použitá, predám vám z bicykla, ktorý tu máme v oprave.
=======================================
Prosím si remienky na strmene.
Nemáme.
Práve sa nám minuli.
Nepredávame. Strmene sa uz nepoužívajú.
Nemáme, kúpte si pedále so zámkami a tretry.
=========================================
Prosím si lacný skladací bicikel.
Nemáme.
Skladacie bicykle nepredávame, nikto ich nechce.
Náš distribútor skladacie bicykle nedodáva.
Áno, máme Giant Halfway, stojí len 690 eúr.
===========================================
Prosím si zimné návleky na obuv s reflexnými pruhmi.
Nemáme.
Máme, ale len bez reflexnýxh prúžkov.
Také si chodťe kúpiť do turistických potrieb.
==============================================
Prosím si horský / trek bicykel 3 x 9 rýchlstí s gripshift radením.
Také nemáme.
Také sa nenerobia.
Gripshift radenie je len na lacných bicykloch 3 x 6 alebo 3 x 7.
Gripshift je pre deti.
Nemáme, kúpte si s páčkovým radením, je to lepšie.
Kúpte si s páčkami a my vám na ňom vymeníme radenie.
ako keby som sam seba videl
a ked sme kricali dole dole dole a obhadzovali kamenmi ako blazni
Som sa bavil s jedným telocvikárom, že ako behávajú 12 min. a pod. disciplíny ôsmaci, tak ma vysmial - vraj dá deckám prebehnúť 1 koliečko na dráhe, tak z tých čo vybehnú 1/3 vydrží bežať po prvú zákrutu, 2/3 po koniec zákruty a 1/3 dobehne (dokluše) do cieľa a keby im meria čas, tak nikto ani nejde bežať...
Tak zas bŕ
no vidíš - si najlepší a pritom 2550 m je takmer chodecké tempo
na tieto generacne rozdiely sa sucasna mladez pozera uplne inak
Veru, 2500m je dosť málo (aj keď ja mám rovnako
presne takto som to myslel, len mladý to troška nepochopil
myslim, ze sa to volalo vymyk na hrazde, komplet taku zostavu sme museli zvladnut, detto cvicenie na kruhoch bolo zaujimave a mali sme aj trampolinu, ale to si spoluziak "nabil" gule a bolo po zabave...
Telesna uz bola trocha ina. Islo sa skoro podla osnov, robili sa testy ako brusaky, cl vymyky, v prvom rocniku tusim 1km, v druhom 2km v tretom 3km a vo stvrtom 12min. Popri tom nejka ta 60tka, clnkovy beh, vrh gulou ale inak nic moc. Vacsinou nam dal ucitel vybrat co chceme hrat, dal nam loptu a hrali sme bud futbal alebo volejbal a raz za rok sa slo na obvodne kolo cezpolaku a majstrovstva strednych skol v atletike na Interi. Raz nejaky futbalovay turnaj a uz potom len volejbalove medziskolske stretnutia. Mali sme totiz dobreho ucitela, ktory vedel dobre naucit volejbal a mali sme aj na skole dobrych volejbalistov (jeden sa dostal aj do repre, Zatko) takze sme sa dostali na MSR strednych skol, ako matematicko-informaticke gymnazium
Inak ako detska sme na "skolaku" stale na tom aslafte hravali futbal, ci uz cez velku prestavku alebo po skole, ci cez vikend alebo prazdniny. S chalanmi sme to drzali este aj po maturite, nejake 2 roky, lenze ihrisko uz spustlo (nepatri ani skole) a tak ani nieje kde, obcas niekde na umelej trave a behat tiez nieje ani kde. Inter je zdevastvany a zavrety, Garda a Elan len pre platiacich z FTVS vas tiez vyhanaju. Ked som niekam cestoval vzdy som si nasiel volny tartanovy stadion kde som si mohol zadarmo zabehat, ako v Budapesti, Bazileji, Nyone, Hamburgu ci Norimbergu... Podobne je to aj s furtbalovymi ihriskami. Kde si v Bratislave zahrate velky futbal na trave zadarmo? Nikde, preto som prakticky ani velky futbal v zivote nehral, raz na zakladke v ramci futbaloveho turnaja na Rapide. Takze ostava len beh a bicykel (ak nejaky mas) ktory sa da prevadzkovat prakticky vsade, za kazdeho pacasia a hlavne zadarmo.
Pamätám si "zlaté" časy telesnej výchovy, keď sme drvili bežeckú abecedu a plnili Odznaky zdatnosti. Pri dvanásť minútovke som mal 3400 metrov a na Gymnaziáde osobák na 3000 m 9-41. Stačilo to vtedy, tuším, na nejaké šestnáste miesto. Prvý bežal niečo cez deväť.
Ale napísať, že sa bežne behávalo 5000 metrov pod 15, to by som si teda pozrel.
Takisto napísať že pre pätnásťročného je 2550 málo.
Peter78, aké percento Tvojich rovesníkov podávalo také výkony? A kedy? Vek, doba.
Pamätám si "zlaté" časy telesnej výchovy, keď sme drvili bežeckú abecedu a plnili Odznaky zdatnosti. Pri dvanásť minútovke som mal 3400 metrov a na Gymnaziáde osobák na 3000 m 9-41. Stačilo to vtedy, tuším, na nejaké šestnáste miesto. Prvý bežal niečo cez deväť.
Ale napísať, že sa bežne behávalo 5000 metrov pod 15, to by som si teda pozrel.
Takisto napísať že pre pätnásťročného je 2550 málo.
Peter78, aké percento Tvojich rovesníkov podávalo také výkony? A kedy? Vek, doba.
ja som nenapísal, že 5km pod 15 min. sa behávalo na ZŠ alebo na SŠ, ale na pretekoch v tej dobe (80-90-te roky), sám ked si pozriem svoje výkony, tak časom pod 16 min. som nebol ani v prvej desiatke a dnes je to v pohode výkon na "bedňu"
2550m nie je žiadny super výkon, je to priemerný výkon a v dnešných podmienkach až nadpriemerný, nakoľko ako sám chlapec spomínal, je TOP vrámci triedy/školy(?) a nad tým tu teraz polemizujeme
a dodám ešte, že ked som bol ja junior, bolo bežné že juniori porážali (zas nie úplne všetci, aby ste ma nechytali za slovíčka) kategóriu MUŽI "A" (19-39 r.), dnes nepredstaviteľné... dnes sa bežne muži "B" (40-49r.) prehlasujú do "A" kategorie a vyhrávajú to (taktiež jav v minulosti nemožný!)