Kluky sa osuchaju, to je pravda. Cenovo tie 5.10 s flatmi ale vyjdu porovnatelne ako spd s tretrami..
Spravna cast chodidla je diskutabilna. Cital som clanok o testoch, ktore robili s top cestnymi cyklistami, kde porovnavali upevnenie nohy pod palcovym klbom a upevnenie v strede chodidla. Pri upevneni v strede chodidla dokazali preniest vyssiu silu. Clanok sa mi teraz nedari najst.
Iny priklad: predstav si, ze das metrovy drop na placku. Co sa ti deje s clenkom, ked mas nohu napevno pripojenu k pedalu pod palcom vs. ked mas nohu volnu a mozes ju posunut trochu dopredu a zmensit tak paku na clenok?
A do tretice:) Pekny clanok ako je to v MTB s dokonalym kruhovym slapanim..
http://www.pinkbike.com/news/Which-Muscles-are-Really-Used-During-the-Pedal-Stroke-2012.htmlOpakujem, nie som proti SPDckam, maju svoj vyznam (90+% TOP zjazdarov na pretekoch uz jazdi na SPD). Nesuhlasim ale s tym, aby sa automaticky "odporucali" kazdemu bajkerovi. Ruku na srdce, kolki z vas jazdia SPD preto, ze ich jazdia aj ostatni/je to in/odporucil mi ich predajca, a kolki z vas tym sleduju nejaky konkretny ciel?