Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Pesto: to je možné, ja som na SPD odjazdil minulú sezónu a vyhovujú mi - okrem tuhej podrážky aj to pevné spojenie s pedálom, hlavne keď som unavený. Ani žiadne bolesti v kĺboch nenastali a pravdu povediac ani netuším, prečo by mali. Samozrejme však akceptujem, ak niekomu vyhovuje niečo iné.
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 09:38:38
00
Kluky sa osuchaju, to je pravda. Cenovo tie 5.10 s flatmi ale vyjdu porovnatelne ako spd s tretrami..

Spravna cast chodidla je diskutabilna. Cital som clanok o testoch, ktore robili s top cestnymi cyklistami, kde porovnavali upevnenie nohy pod palcovym klbom a upevnenie v strede chodidla. Pri upevneni v strede chodidla dokazali preniest vyssiu silu. Clanok sa mi teraz nedari najst.

Iny priklad: predstav si, ze das metrovy drop na placku. Co sa ti deje s clenkom, ked mas nohu napevno pripojenu k pedalu pod palcom vs. ked mas nohu volnu a mozes ju posunut trochu dopredu a zmensit tak paku na clenok?

A do tretice:) Pekny clanok ako je to v MTB s dokonalym kruhovym slapanim.. http://www.pinkbike.com/news/Which-Muscles-are-Really-Used-During-the-Pedal-Stroke-2012.html

Opakujem, nie som proti SPDckam, maju svoj vyznam (90+% TOP zjazdarov na pretekoch uz jazdi na SPD). Nesuhlasim ale s tym, aby sa automaticky "odporucali" kazdemu bajkerovi. Ruku na srdce, kolki z vas jazdia SPD preto, ze ich jazdia aj ostatni/je to in/odporucil mi ich predajca, a kolki z vas tym sleduju nejaky konkretny ciel?
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 09:44:01
00
bedo ,ak su kufre nespravne natocene,tretry by mali byt v uhle v akom chodite-stojite-paty mierne ku klukam vacsinou,mozu boliet kolena,slachy atd.
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 09:48:27
00
pesto-pri tej pake na clenok ,ale zase "pomoze" ta pevna podrazka,edit"+ pedalova klietka jazdil som spd s makkou turistickou podrazkou tam ta paka plati..."nikdy" viac :)
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 09:54:42
00
No, tu je to pekne zhrnute autorom knihy Mastering mountain bike skills

http://www.leelikesbikes.com/learning-to-pedal-on-flat-pedals.html

"If you have a terrible stroke, clips will help you stay attached to the pedals and possibly make more power (especially when you are tired)." - ako som pisal skor -> maskovanie chyb, aj ako pisal @bedo, pomoze to, ked je clovek unaveny

"However, clips will not necessarily make you a better pedaler."

"While you can learn to pedal well with clip-in pedals, I think flats might help you learn great habits more quickly. This is analogous to learning handling skills on flats; flat pedals teach you to move your feet with the pedals, rather than be statically fastened to them." - opat, SPDcka sice mozno zrychlia, flaty ale z cloveka spravia lepsieho bajkera;)
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 10:10:17
00
kvakob, ak niekto s tým nemá skúsenosti tak si nechá samozrejme pri kúpe poradiť...to je hádam logické...to finálne doladenie už je vecou každého...v obchode ti tiež nenastavia posed dokonale, ale si ho neskôr prispôsobiš podľa seba...

pesto, zaujímavý článok, samozrejme sú situácie, kde sú flaty lepšie, ale koľko času v celodennom výjazde ti to zaberie...určite je to vec každého jedného na čom jazdí, ja už jazdím SPD 17 rokov a nič iné by som nechcel :)
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 10:22:15
00
Uz si len poslednykrat rypnem:) A vyskusal si uz jazdit na flatoch s dobrymi topankami, ked vies, ze nic ine ako SPD by si nechcel;)?
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 10:29:58
00
neskúšal a ani nemal dôvod...nevidím v nich žiadny prínos, v kopci lepšie nebudú, v zjazde mi až toľko nepomôžu, zašprintovať sa s nimi tiež nedá, sú ťažké, škaredé, menej vetrajú...:)
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 10:33:48
00
A to vsetko vies bez toho, aby si ich vyskusal;)
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 10:40:49
00
katko ja som to pisal bedovi ,lebo napisal ze netusi preco by ho mohli boliet kolena z spd
meno som doplnil neskor ,keby som vedel ze prispevok nebude hned pod tym jeho tak pouzijem citaciu ;)
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 10:46:03
00
áno viem...jednoducho by som si nič iné na bike neobul...fiveteny a im podobné boty sa mi vôbec nepáčia, to že sú ťažké nemusím skúšať, váha mi to povie sama...rovnako aj to, že keď premoknú, tak z nich budú kovadliny...toto sa ti v tretrách nestane...ja už mám čosi odbikované, vravím z vlastnej skúsenosti, jazdil som aj klasické pedále hlavne v zime, ale s SPD sa to porovnať nedá ani náhodou...:)

kvakob, jasné ja som to pochopil ;)
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 10:49:39
00
ja som taky polovicny SPDckar :lol: hovoria o tom aj moje jednostranne SPD pedale. pri cestnom vyjazde mi vyhovuju dobre drzia pri vacsej kadencii nohy v pedaloch tam mi to vyhovuje kdezto v lese som uplne mimo tam sa proste zapnuty necitim vo svojej kozi :( tam jazdim na volno. skusal som aj nasilu nech si zvyknem ale neuzijem si tu jazdu, som neisty mam nejaky blok z toho alebo co :D
uz tu bol nazor ze to je take polovicne, nemastne neslane ale prave take mne vyhovuje.
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 11:19:49
00
ja zas od kedy som zacal jazdit spd tak ked idem na biku len v obycajnych botach tak to neni ono a aj v zjazdoch a rozbitejsich pasazach sa citim istejsie ked mam nohu zacvaknutu :-) ale na druhej strane na flatoch som stal mozno raz na kamosov DHcku
Zobraziť komentár 26.03.2013 - 12:02:52
00
teda ten moj hai... :l:

Prílohy:

P1011731.JPG
P1011731.JPG 896.29 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 26.03.2013 - 12:17:21
00
Ja som mal flaty a na rozbitych pasazach a rockgardenoch mi stale sklzla noha ... preto prechadzam na SPD :) som skusal na brachovom bajku lebo on jazdi spd a pre mna je to uz ina kava :) ALE kazdemu vyhovuje nieco ine niekomu SPD, niekomu flat nekomu sa paci jazdit XC dalsiemu DH dalsiemu enduro tak preco sa tu hadat co je lepsie :)

Naposledy upravil kenty dňa 26.03.2013 - 12:26:26, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 26.03.2013 - 12:24:35
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up