Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Dvaja majitelia, najvyssi cas to odfotit si myslim :)
EDIT: A hlavne odolajte pokuseniu a neberte ten bike dokial je blato, dneska sa ukazalo, ze mozem mat akekolvek fungujuce komponenty, blato dokaze pekne ovplyvnit funkcnost.
Zobraziť komentár 12.04.2013 - 20:51:33
00
Nejake foto som spravil, ale len vnutri a je dost zle svetlo a tiez nevhodne zatisie :lol:. Ak nebude cez vikend liat, tak snad spravim aj zverejnitelne foto :)

Funkcnost ktorych komponentov presne? A co znamena "ovplyvnit"? Mohol by si konkretizovat? Kludne aj do spravy.

Dvaja majitelia, najvyssi cas to odfotit si myslim :)
EDIT: A hlavne odolajte pokuseniu a neberte ten bike dokial je blato, dneska sa ukazalo, ze mozem mat akekolvek fungujuce komponenty, blato dokaze pekne ovplyvnit funkcnost.
Zobraziť komentár 12.04.2013 - 21:07:50
00
kaslat na zatisie, nech mate predstavu, neskor budu aj lepsie fotky :D

Prílohy:

RADON_ZR_Race_6.0_SRAM.jpg
RADON_ZR_Race_6.0_SRAM.jpg 381.77 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.04.2013 - 00:08:22
00
Fiiiiha, parááda, fakt pekný kus.. inak dik za odpovede, dnes mi prisiel mail ze to expedovali tak snad zaciatok buduceho tyzdna, to aj bude sediet ze to trva priblizne do jedneho tyzdna od objednania, uz sa nan tesim ja mam sice len ZR TEAM 7.0 ale tak bude mi to stacit na take bezne jazdenie. Javanne a aký ti je ten rám ? mas dost miesta medzi trubkou a rozkrokom ? ci ?
Zobraziť komentár 13.04.2013 - 00:20:29
00
Vdaka, aj mne sa paci :inlove: Pumpu, ako som osadil (pod kosik), hned som aj zhodil, spatila tam. Bude musiet do vaku :lol: A pedale coskoro vymenim za Shimano SPD-20, biele.

Verim, ze budes s pokojny - s dorucenim (tipujem utorok-streda), aj s bicyklom. Ram som trafil tak na knap. Ked si obujem tretry, tak mam asi 4 cm rezervu. Je to LTT, ale myslim, ze ok. Pri 18ke uz by bol ten ram dost kratky, aj ked miesta nad ramovou trubkou by bolo viac (okolo 7 cm).

Fiiiiha, parááda, fakt pekný kus.. inak dik za odpovede, dnes mi prisiel mail ze to expedovali tak snad zaciatok buduceho tyzdna, to aj bude sediet ze to trva priblizne do jedneho tyzdna od objednania, uz sa nan tesim ja mam sice len ZR TEAM 7.0 ale tak bude mi to stacit na take bezne jazdenie. Javanne a aký ti je ten rám ? mas dost miesta medzi trubkou a rozkrokom ? ci ?
Zobraziť komentár 13.04.2013 - 00:39:39
00
no mohlo by to byt tak utorok, streda to by bolo fajn, no lebo som tiez objednal 20" ram a dufam teda ze mi bude aspon tak ako tebe, mam 180cm 78kg a ked sa postavim tak od zeme po rozkrok na boso mám 81-82cm tak ked obujem tenisky tak snad mi to bude tak ako tebe ;)
Zobraziť komentár 13.04.2013 - 00:52:55
00
Mam 181cm a vnutornu dlzku nohy po rozkrok (inseam) 83cm. Zr Team ma hornu ramovu trubku 791, Zr race 796mm. Budes podobne na tesno ako ja, ale nejake 3cm v teniskach budes mat rezervu. Hadam to bude stacit :lol: V akej si bral farbe?

som tiez objednal 20" ram a dufam teda ze mi bude aspon tak ako tebe, mam 180cm 78kg a ked sa postavim tak od zeme po rozkrok na boso mám 81-82cm tak ked obujem tenisky tak snad mi to bude tak ako tebe ;)
Zobraziť komentár 13.04.2013 - 01:12:01
00
no snad to bude stacit, mne sa tiez nepaci ked je ram moc maly..bude to ta spodna hranica, v cierna/lime som bral
Zobraziť komentár 13.04.2013 - 01:18:54
00
som presvedceny, ze ked si najblizsie budem kupovat fulla, tak urcite 18-ku/18,5-ku ram, kvoli lepsej obratnosti v zjazdoch...obaja mame postavu pre "konfekcnu" 19"-kovu velkost (vyska/inseam) a ta jednoducho u Radon/Canyon absentuje, cize to chce mierny kompromis

no snad to bude stacit, mne sa tiez nepaci ked je ram moc maly..bude to ta spodna hranica, v cierna/lime som bral
Zobraziť komentár 13.04.2013 - 01:31:59
00
No ale ten kompromis je v tomto pripade 18ka s trochu dlhsim predstavcom.

hugesss mas este kratsie nohy takze budes mat este viac zasunutu sedlovku v rame a hornu trubku budes mat vrazenu v rozkroku. Ja som ti to pisal aj do tvojho vlakna, ale komiu nieje rady tomu nieje pomoci. Ja mam 180 a 82 a potom co som skusil 20ku ram som siel cestou 18ky s dlshim predstavcom,pri 20ke bola sedlovka smiesne malo vysunuta z ramu a 2-3cm medzi hornou trubkou a rozkrokom nebolo podla mna to najvhodnejsie na MTB. Teraz som kupil full a tam mam 18,9 a je to ideal, ale ram je slopovany inac by bola aj ta 19ka pri jej vyssich zdvihoch nadoraz do rozkroku.

No ale velky maly nejak sluzit bude, takze nech z nich mate radost bajky su to paradne.
Zobraziť komentár 13.04.2013 - 13:26:09
00
V tvojom pripade bola kompromisom 18ka s dlhsim predstavcom. Mas tiez Radon? Ktory model?

Mne by 18" bola kratka aj s dlhsim predstavcom, kedze mam proporcne kratsie nohy, dlhsi trup a ruky. Mozno aj na 20"ne budem predstavec predlzovat, cize na 18ke by uz bolo tazisko prilis vpredu.

Ked pises o tej privelmi zasunutej sedlovke - existuje nejaky benchmark na to, ako ma byt spravne sedlovka aby nebola prilis zasunuta/vysunuta?

No ale ten kompromis je v tomto pripade 18ka s trochu dlhsim predstavcom.
Zobraziť komentár 13.04.2013 - 13:49:00
00
Dnes rano kratka prechadzka, spravenych 33km po asfaltke, panelovej ceste a lesnych chodnickoch.

Ram 20" mi sadol akurat. Ziaden problem pri nahlom zastaveni a zosadani + bike je dostatocne obratny (aj ked ziadne extremne zjazdy neboli). Sedlovka bola najprv vysunuta 16cm ale po dnesnej skusenosti sla este o 2 cm nahor. (foto je este pred vysunutim sedlovky o tie 2 cm) Podla mna nie je nejako extra zasunuta, aktualne je sedlo 6cm nad vyskou riaditok. Uvidime co s predstavcom a ci budem davat este dlhsi, na to musim este viac pojazdit a poskusat.

hugesss dufam, ze ti to sadne. Ja som spokojny, ze som nevzal 18". :rock:

Prílohy:

14042013082s.jpg
14042013082s.jpg 787.04 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 14.04.2013 - 13:19:38
00
nejaky povedomy mi je :)
Zobraziť komentár 14.04.2013 - 13:33:34
00
javanne - ta farba je perfektna takto na slnuku. Vseobecne k tej sedlovke, samozrejme nieje ziadny etalon, kazdy moze jazdit ako chce. Ale vo vseobecnosti cisto z estetickeho hladiska a hladiska spravnej velkosti ramu mas spravny bike ked vzdilenost vysunutej sedlovky od lizin sedla po objimku sedlovky je medzi 1/4 a 1/3 dlzky sted BB - vrch sedla. Uz neviem kde som to cital ale ked si to prepocitas je to celkom realne. Vsetko merane v osi sedlovky samozrejme. Ked je sedlovka vysunuta viac ako 2/5 bol by vhodnejsi uz vacsi ram, ked menej ako 1/4 bolo vhodne siahnut po mensom. Ale ako pisem je to cisto individuealne a nepasuje na kazdeho ak mas dlhe ruky a nechces mat 130ku predstavec zoberies radsej vacsi ram na ukor viac zasunutej sedlovky.

Takze ak je BB-vrch sedla napr 74 cm, idealne vysunuta sedlovka je medzi 18,5 do 24,5 . Ak ju mas vysunutu viac ako 29,5 mas zbytocne maly ram. Ak mas pod tych 18 , ideal bol siahnut po mensom rame. Samozrejme toto ziadno nezohladnuje dlzku top tube a celkovu dlzku roznych ramov, toto je len take dalsie voditko.
Zobraziť komentár 14.04.2013 - 14:47:31
00
Dnes rano kratka prechadzka, spravenych 33km po asfaltke, panelovej ceste a lesnych chodnickoch.

pre porovnanie :)
post692763.html#p692763
Zobraziť komentár 14.04.2013 - 19:51:31
00
keyboard_arrow_up