Lokalizácia
Formulár sa odosiela
kup si nieco na 105... to ci hlinik alebo karbon uz zalezi od tvojej penazenke...
Zobraziť komentár 08.05.2013 - 17:53:05
00
lordklaymen: preco zatal?v mojom okoli ma vsetci presviedcali na karbon,kolega teraz vymenil hlinika po pol roku za karbon,lebo to trasenie mu liezlo na nervy..neboj tie karbonove bajky nestoja vela..a navyse v bazare ich je dostatok uz za dobre ceny
tie chobotiny co si pisal ohladne vyladenia,to mam akoze ako rozumiet? prisiel som,zadal som cenu,ostatne poradili oni apod doteraz nevyladujem nic :D a som tu,bajk so mnou,i ked je to len na ultegre,staci.... jedine kolesa by bodli lepsie,ale ako pozeram,tieto postacuju na presuvanie sa z bodu A do B
:beer:
Zobraziť komentár 09.05.2013 - 01:31:20
00
Ked budes jazdit dlhsie, mozno pochopis.
Zobraziť komentár 09.05.2013 - 07:18:31
00
toho "trasenia" na hlinikovom bajku by som sa nebál. podstatné je aby si mal karbonovu vidlu, tá dosť tlmí otrasy oproti hlinikovej vidle. v rámci možností, samozrejme, jasné že to nikdy nebude také ako pri odpužených vidlách, ale stym by mal každý kto presedlava na cestak pocitat. treba jazdit na kvalitnom asfalte.
Zobraziť komentár 09.05.2013 - 11:12:45
00
canopus, ty si si nenastavil bicykel ergonomicky? Jazdíš na tom, čo ti dali?
Na každom bicykli treba okrem veľkosti rámu dbať na ďalšie veci, aby si mal vhodný posed. Potrebuješ správne dlhý predstavec, správne široké riadítka a prípadne ich tvar, správny tvar sedla a jeho výškové a predozadné umiestnenie, správnu dĺžku kľúk, správny rozsah prevodov a ich odstupňovanie.

Pretože inak je len o náhode, že ti bike sadol ako riť na šerbel. Hotové sci-fi. Začiatočník niektoré veci aj keby chcel nemôže vedieť, ktoré mu budú časom vyhovovať a ktoré nie. To zistí časom, jazdením. Tak isto je to aj v mojom prípade. Preto je lepší na začiatok obyčajnejší bicykel, na ktorom si postupne ujasní čo a ako. Za 20 rokov jazdenia som sa dosť dozvedel nie len z vlastných skúseností. Dokonca ani nemenovaný tréner neradil začiatočníkom drahý bicykel.

Rady druhých sú úplne OK, ale radia podľa seba a teba nepoznajú. Takže niektoré rady sa ľahko môžu minúť účinkom. Mne napríklad pri skladaní posledných dvoch bicyklov doslova "nútili" dlhé predstavce 10 a dokonca až 12 cm, ale mám overený 9 cm. Núkali mi klasické prevodníky 53/39, skúsil som ich, ale nakoniec som ostal pri 52/42. Takže nejak tak...

Kolesá sú to posledné na vylaďovanie. Najskôr potrebuješ ergonomický posed. Kolesá ti bez kondície nič neriešia tak ako aj pár kíl na bicykli navyše.

To, že približne dve a pol kila na bicykli nič neriešia sa občas presvedčím aj ja sám. Pocit z jazdy je niečo iné ako reálny nameraný čas. Mám dve horské poskladané Meridy 96 a ak sa mi chce ísť na maratón, tak oprášim tú ľahšiu a nejaký ten týždeň pred maratónom na nej jazdím a občas si porovnávam časovky do vrchu. A čuduj sa svet, rekord mám na ťažšej :-) aj keď som sa na ľahšej snažil a pocitovo sa mi zdalo, že to ide parádne. :lol:

Naposledy upravil Lord Klaymen dňa 09.05.2013 - 18:39:47, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.05.2013 - 13:05:04
00
kup si nieco na 105... to ci hlinik alebo karbon uz zalezi od tvojej penazenke...

mam otazku, okrem hmotnosti, aký je rozdiel medzi 105 a tiagrou? ak by som ti zaviazal oči, pocitovo to spoznáš, "že táto ide lepšie"?. pretože cenový skok je tam dosť veľký. teraz nerieš že 105 je 10 kolo a tiagra je 9 kolo, pretože či 10 alebo 9 kolo je v podstate podľa mňa už jedno.

koncom 90 tych rokov, z čias Pantanniho a Ulricha mali teamy čo jazdia Protour hlinikove biky a kazety max 9kolo. a všetci si šmakovali že jakú parádnu techniku majú. to znamená že ultegra z konca 90 rokov ma taku kvalitu ako tiagra z roku 2012?

tym chcem povedať že tiagra vôbec nieje zlá sada. keď sa o ňu patrične staráš, a reťaz meníš v inervaloch ako máš, a neradíš jak debil v zábere, tak je prakticky nezničiteľná a šlape jak hodinky.
Zobraziť komentár 09.05.2013 - 16:23:01
00
Chalani,ked tak citam,co pisete.. Podla mna v jednoduchosti je krasa.ja som zacinal vo feb.minuleho roku na 10 rocnom damskom city biku.v juli som si kupil najlacnejsi cestak Kellys arc 1.0,a cez zimu som jazdil na horskom Olpran Spider za 120e a na starom horskom z bazosa za 20e s osmickou vzadu.Ja radim zacat s tym,co je a ked bude po case motivacia,tak kupit nieco lepsie.
Zobraziť komentár 09.05.2013 - 18:41:24
00
ja mám tiagru 3 roky a v pohode...okolo domu stačí
Zobraziť komentár 09.05.2013 - 18:56:17
00
moja tiagra ma aspon 30 tisic km, 1x krat menena kazeta, retaz a prevodniky... vsetko povodne aj brzdove platnicky :-) kolesa ako nove ani raz centrovane a hlinikovy ram ako novy. uz chcem aby sa to rozpadlo, chcem uz novy cestak :-)
Zobraziť komentár 10.05.2013 - 18:22:04
00
Ked chces aby sa to rozpadlo mozes tomu pomoct :lol:
Zobraziť komentár 10.05.2013 - 20:19:19
00
105 (nova) ma asi o 200% pohodlnejsie paky ako tiagra, brzdy s tiez citelne lepsie :)
Zobraziť komentár 10.05.2013 - 22:40:33
00
Pochopim kupu nizsej rady pri kazete, retazi a ostatnom spotrebaku. Mozno este pri presmyku. Ale pri radeni a saltri nie.
Zobraziť komentár 10.05.2013 - 23:04:30
00
keyboard_arrow_up