ja ze co nikdo dneska nebikoval, a to bol hokej, prisla som domov po prvej tretine pri 3/0
skoro som zinfarktovala pri zvysku zapasu
skoda tych tyciek, skodaaaaaa
ja som za tých Fínov rád. nepáči sa mi na našich to ich sebavedomie. dokázali vyhrať nad USA a odvtedy padali od nich vyhlásenia ako keby MS vyhrali.strašne namyslení. troška skromnosti by im neuškodilo. a preto som im to vypadnutie dneska celkom prial a neukameňujte ma tu za to
dnes zazrak turnaja svajciari presne tak ako my v roku 2000, striebro.
ibaze je tu jeden rozdiel - svajciarom je to uplne jedno, oni si zajtra pri drahej kavicke precitaju vo Wall Street Journal Europe, o tom, ze ziskali druhe miesto. totiz vikend stravili na jachte na tych svojich velkych jazerach, alebo na mori.
My Slovaci sme tym zili a oslavovali nasich hrdinov na namestiach, lebo to bolo vsetko, co sme mali
dnes zazrak turnaja svajciari presne tak ako my v roku 2000, striebro.
ibaze je tu jeden rozdiel - svajciarom je to uplne jedno, oni si zajtra pri drahej kavicke precitaju vo Wall Street Journal Europe, o tom, ze ziskali druhe miesto. totiz vikend stravili na jachte na tych svojich velkych jazerach, alebo na mori.
My Slovaci sme tym zili a oslavovali nasich hrdinov na namestiach, lebo to bolo vsetko, co sme mali
Myslím si že vo Švajčiarsku je tiež dosť ľudí ktorých životná úroveň nie je o moc vyššia od tej našej. Aj o živote napr. v USA kolujú mýty o blahobyte hojne živené televíznymi seriálmi, a skutočnosť je taká že tá takzvaná stredná vrstva tam žije v papundeklových domoch ktoré im zožerú termity alebo odfúkne vietor. Tie murované domy ktoré si tu mohli za minulého režimu stavať obyčajní ľudia pracujúci vo fabrikách (pokiaľ neboli leniví) sú v USA superluxus.
Len tak pre zaujímavosť , nedávno som našiel toto: http://www.blisty.cz/art/68481.html
Zdá sa že obraz o tamojšom blahobyte dostal ďalšiu trhlinu.
Myslím si že vo Švajčiarsku je tiež dosť ľudí ktorých životná úroveň nie je o moc vyššia od tej našej.
Bol si niekedy vo Svajciarsku, v ktorejkovlek zapadnutej dedine .. ?
Osobne poznam dvoch ludi, ktori pracuju a ziju vo Svajciarsku , pracuju manualne, bezna praca - murovanie, natieranie, stierkovanie, klasicke drobne prace. O tu pracu tam nema nikto zaujem ( z domacich, v porovnani s inymi pracami je mizerne platena, nebudem pisat kolko presne ). No ked z vyplaty odpocitaju vsetky polozky, doprava, ubytovanie, strava, dane a povinne platby, tak maju v cistom ti ludia stale viac ako ma velka vacsina pracujucej populacie na SK v hrubom .. A teraz mi povedz nieco blizsie k tej ich zivotnej urovni, ked to porovnavas s nami ..
Že tam nemajú taký bordel ako u nás? To si myslel? To je pravda že sú poriadkumilovnejší a aj že sa tam menej kradne. Ale napriek tomu si nemyslím že pre prevažnú časť Švajčiarov je trávenie víkendov na jachtách niečo bežné.
Aha, tak som si všimol to čo si napísal nižšie. O tom by sa dalo polemizovať. Jedna vec je keď tam chodia na "týždňovky", druhá vec je keby sa tam chceli usadiť, tretia vec je že poctivý remeselník sa ani na Slovensku nemá až tak zle, a zarobí si podstatne viac ako mnohí vysokoškolsky vzdelaní. To že Švajčiari "nie sú ochotní" robiť niektoré práce, lebo je to "pod ich úroveň" tiež o niečom svedčí, a nie práve v ich prospech. Švajčiarsko je v Európe trochu špeciálny prípad, ale ani tam nie je raj na Zemi.
breza - myslim ze o usa uz davno nekoluju myty, predsa kazdy vie o tych papierovych domoch (ale to maju kvoli tomu, aby to po tornade rychlo znovu postavili), o mnohych velkych cernoskych getach, o hispancoch a ich drogach, o zdravotnych poistkach co maju len ti stastnejsi obcania atd, o ludi co ziju v kanaloch v las vegas...
kym na druhej strane o svajci kazdy vie, ze je to raj na zemi, nie? banky, hodinky, cokolada, alpy, lyze. tam by som si veru vedel predstavit zivot az do smrti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no tieto MS su naozaj nejake pretocene. prekvapive vysledky idealne na vsadzanie
skoro som zinfarktovala pri zvysku zapasu
skoda tych tyciek, skodaaaaaa
Myslím si že vo Švajčiarsku je tiež dosť ľudí ktorých životná úroveň nie je o moc vyššia od tej našej. Aj o živote napr. v USA kolujú mýty o blahobyte hojne živené televíznymi seriálmi, a skutočnosť je taká že tá takzvaná stredná vrstva tam žije v papundeklových domoch ktoré im zožerú termity alebo odfúkne vietor. Tie murované domy ktoré si tu mohli za minulého režimu stavať obyčajní ľudia pracujúci vo fabrikách (pokiaľ neboli leniví) sú v USA superluxus.
Len tak pre zaujímavosť
http://www.blisty.cz/art/68481.html
Zdá sa že obraz o tamojšom blahobyte dostal ďalšiu trhlinu.
Osobne poznam dvoch ludi, ktori pracuju a ziju vo Svajciarsku , pracuju manualne, bezna praca - murovanie, natieranie, stierkovanie, klasicke drobne prace. O tu pracu tam nema nikto zaujem ( z domacich, v porovnani s inymi pracami je mizerne platena, nebudem pisat kolko presne ). No ked z vyplaty odpocitaju vsetky polozky, doprava, ubytovanie, strava, dane a povinne platby, tak maju v cistom ti ludia stale viac ako ma velka vacsina pracujucej populacie na SK v hrubom .. A teraz mi povedz nieco blizsie k tej ich zivotnej urovni, ked to porovnavas s nami ..
Že tam nemajú taký bordel ako u nás? To si myslel? To je pravda že sú poriadkumilovnejší a aj že sa tam menej kradne. Ale napriek tomu si nemyslím že pre prevažnú časť Švajčiarov je trávenie víkendov na jachtách niečo bežné.
Aha, tak som si všimol to čo si napísal nižšie. O tom by sa dalo polemizovať. Jedna vec je keď tam chodia na "týždňovky", druhá vec je keby sa tam chceli usadiť, tretia vec je že poctivý remeselník sa ani na Slovensku nemá až tak zle, a zarobí si podstatne viac ako mnohí vysokoškolsky vzdelaní. To že Švajčiari "nie sú ochotní" robiť niektoré práce, lebo je to "pod ich úroveň" tiež o niečom svedčí, a nie práve v ich prospech. Švajčiarsko je v Európe trochu špeciálny prípad, ale ani tam nie je raj na Zemi.
kym na druhej strane o svajci kazdy vie, ze je to raj na zemi, nie? banky, hodinky, cokolada, alpy, lyze. tam by som si veru vedel predstavit zivot az do smrti.