Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja pre istotu take nieco nekupim pretoze sa moze stat ze takto dopadne trebars moj alebo aj vas bike. Zakony trhu su jasne kde nie je dopyt nie je ani ponuka. :roll:

To je sice pravda, ale myslim, ze my tu trhom s kradnutymi bajkami nejaq vyrazne neotrasieme... Dopyt bude a to sa tak lahko nezmeni...

inaq mi tato myslienka pripada taka "karmisticko-budhisticka"... Ked nekupim nic kradnute - nikto mi nic neukradne... ale ono to nefunguje :(
11.06.2007 - 10:20:40
00
drotar ale dopyt bude stale.. bud vedomy alebo nevedomy. jedine co pri lopatach plati je ze je na kazdom z nas ci ma to _ego_ aby vytiahol vonku lopatu a povedat "aha jaky mam nadupany stroj"
11.06.2007 - 15:48:54
00
Aj napriek tomu vsetkemu radim nekupovat lopaty. Zuzi sa tym čorkarom pole posobnosti. :roll:
11.06.2007 - 17:03:55
00
presne tak..nekupovat bike bez papierov uz ako tu spomenul kolega urobit kopiu original odovzdat kupujucemu a kopiu si nechaj aj notar ti ju potvrdi ked chces...
11.06.2007 - 20:27:21
00
Suhlasim s drotarom..
11.06.2007 - 20:37:49
00
Aj napriek tomu vsetkemu radim nekupovat lopaty. Zuzi sa tym čorkarom pole posobnosti. :roll:

To je nieco podobne, akoby si posielal kazdy mesiac 250Sk nejakemu dietatu v Afrike... Ono sa sice za to naje (ak sa k nemu vobec tie peniaze dostanu) a nezomrie hladom, ty budes mat dobry pocit ale situaciu v Afrike to nezmeni... a preco? LEBO TO NJEJE SYSTEMOVE RIESENIE
8)
11.06.2007 - 20:51:40
00
to by som chcel vidiet, ako by si to systemovo riesil...zlodeji boli, su aj budu a v dnesnej dobe sa maju vdaka zakonom a "demokracii" lepsie, ako kedykolvek predtym
12.06.2007 - 09:41:06
00

To je nieco podobne, akoby si posielal kazdy mesiac 250Sk nejakemu dietatu v Afrike... Ono sa sice za to naje (ak sa k nemu vobec tie peniaze dostanu) a nezomrie hladom, ty budes mat dobry pocit ale situaciu v Afrike to nezmeni... a preco? LEBO TO NJEJE SYSTEMOVE RIESENIE
8)

Mozno to nieje riesenie ale ja corkaroch podporovat nebudema africke deti tiez nie pretoze moje deti su mi blizsie tak ako moj bike :wink:
12.06.2007 - 09:58:19
00
systemove riesenie :

jeden moj znamy stravil teraz 2 mesiace na sluzobke v jednej nemenovanej krajine kde su platy po prepocte porovnatelne alebo len mierne vyssie od nasich... a ako to tam systemovo poriesili ??? na kazdej krizovatke je policajt... pokuta 3000-5000sk len za prejdenie cez cestu mimo prechodu, 1000-3000sk za odhodenie odpadu na zem a hlavne neskutocne vysoke tresty pre kriminalnikov a zlodejov (vrahovia koncia dozivotne v bani alebo dostanu rovno opratku...)... That's the WAY !!!

Treba tu chamrad zlodejsku a darmozratsku sekat ako za stredoveku... nie teraz v basach pomaly bazeny a sauny ideme stavat...
12.06.2007 - 11:13:18
00
kradnute bajky nas vsetkych trapia, lebo su to nase srdcovky, ale ruku na srdce, kazdy clovek nejako a niekoho odrbava...

kratenie dane z prijmu, nakupy bez DPH, poistne podvody, kradnute mobily a autoradia, neplatenie poistneho pre stat, atd atd

2Hazo: mas sice pravdu, ale znie to ako Orwellova utopia, mozno tak za 100 rokov...

suhlasim s tym, ze treba zacat od seba a nepodporovat to, aj ked kradeze zo sveta nezmiznu...
12.06.2007 - 11:38:42
00
este jeden zazitok...

v roku 1992 som si kupil svoj prvy vysnivany bajk za tazko zarobene peniaze na studentskej brigade, v obchode a s dokladom o kupe...

po ca. piatich rokoch som sa dozvedel, ze v tom obchode predavali aj kradnute bajky... viete ako mi bolo... :(
12.06.2007 - 11:43:29
00
Bola tu zmienená záruka a jej plynutie.
Pri kúpe bicykla ide o právny úkon v zmysle Občianskeho zákonníka.
Podľa §619 a nasledujúcich je záruka upravená na 24 mesiacov.
Pri predaji použitej veci, §620 odst.2, je možné dohodnúť kratšiu dobu záruky, nesmie však byť kratšia ako 12 mesiacov.
Tak hovorí zákon...
12.06.2007 - 11:57:58
00
systemove riesenie :

treba tu chamrad zlodejsku a darmozratsku sekat ako za stredoveku... nie teraz v basach pomaly bazeny a sauny ideme stavat...

ja suhlasim, ale keby to niekto chcel zaviest do praxe, hned by sa ozyvali vselijake organizacie na ochranu ludskych prav a pod.

dnesny svet je v tomto zmysle zvrateny, preto nam neostava ine, ako nekupovat kradnute biky a tym znizit odbyt pre zlodejov...keby tak robila vacsina z nas, mali by problem s predajom a tym padom by kradeze neboli take lukrativne
12.06.2007 - 14:54:47
00
tu hovorite o kradnuti ale to kradnutie napr za komancov take nebolo aj ked nieci zmizlo tak to nechybalo, ale teraz sa kradne viac pretoze platy su male a asocialov a ciganov je bohove vela. U ciganov plati pravidlo
"kto nebol v base je sracka"
u asocialov kto nieco neukradol tiez a to je ta slovenska kriminalita.

12.06.2007 - 15:05:33
00
2Hazo: mas sice pravdu, ale znie to ako Orwellova utopia, mozno tak za 100 rokov...

je to utopia porovnatelna s tou, ze ked sa lopaty nebudu kupovat, vymiznu zlodeji...dopyt bude podla mna vzdy, bohuzial.

ale kvoli svedomiu je urcite dobre zacat od seba.
12.06.2007 - 15:13:08
00
keyboard_arrow_up