ta baterka je poloprazdna, z ineho stareho tachometra, kde funguje ok.
clovek z bazaru mi tuto sigmu predal s vybitou baterkou v snimaci, ale na to som prisiel hned po otestovani inde.
andrej diky aspon za toto, aj ked ja mam sigmu BC 2006 MHR, a tam sa to prepinanie uz nerobi rucne ale automaticky
lol, si ma potesil
ak mas teda Sigmu MHR a mas dva snimace, tak v navode bolo pisane ze uz netreba prepinat medzi nimi rucne v tachometri, ale ze staci len prehodit tacho z jedneho bajku na druhy a je to automaticke. pravda?
ak je to pravda, tak mi prosim vysvetli, jak sa potom riesi jazda v pelotone, kde taky computer zachyti aj vysielace ostatnych jazdcov vobec tomu nerozumiem, jedine ze by drziak tachometra bol naparovany na konkretny vysielac
ide totiz o to, ze v obchode sa da kupit osobitne ten druhy snimac pre druhy bajk, z coho vyplyva ze to zrejme bude fungovat a funguje to bez osobitneho sparovania (ako je to treba napr pri bluetooth)
napr http://www.suncycle.sk/sk/produkt/snimac-rychlosti-sigma-bike-2-sensor-kit-dts/391
ale to znamena, ze kazdy takyto snimac sa sparuje s kazdou sigmou v ramci jeho dosahu! v navode sa totiz pise, ze ak ma prijem z viacerych zdrojov tak sa ukaze na displeji error: "Too many signals" a musite jeden z vysielacov oddialit. no neni to trapne?
ja som z toho jelen, mal som ist dnes radsej chlastat
lol, si ma potesil
ak je to pravda, tak mi prosim vysvetli, jak sa potom riesi jazda v pelotone, kde taky computer zachyti aj vysielace ostatnych jazdcov vobec tomu nerozumiem, jedine ze by drziak tachometra bol naparovany na konkretny vysielac
kedze je prenos kodovany, tak kazdy vysielac je vlastne unikatny, ked si ho raz sparujes so svojim tachacom, tak iny nezachytis....
to tlacidlo je nieco ako master / slave
Chalani čím čistíte rezervoáry na vodu? Mne ten môj tak zatuchol (asi z nejakého prameňa v lese) že sa toho zápachu neviem zbaviť. ***** to ako stará zaplesnená pivnica. Skúšal som už nariedené savo, potom čisté savo, čistý lieh, aj prekefovať vnútro vaku aj hadičky ale nič z toho nepomohlo.
iron.hide nie som s i isty ale ked som nahadzoval moju sigmu STS 1009 tiez mi to nefachcilo. na zaciatku par krat blikne zelena a vyda tem zvuk co si spominal a nabehnu udaje na kompe. niekedy to trva dlhsie nez sa spusti. ale prvy krat som myslim roztocil koleso a lave vrchne tlacidlo som podrzal nez sa to sparuje. no su to 2-3 roky odvtedy som nemal problem takze nie som si isty touto informaciou. vyskusaj to popripade s inym tlacidkom.
Citujem len to, co sa mi z tvojho prispevku paci:)
Stale nie som doma, ale odpoviem aspon na to, co viem aj bez navodu. Ano, po namontovani druheho snimaca funguje vsetko v automatickom rezime. Nic neriesis, comp sam zisti, na ktorom biku sedis. V pelotone sa vyskytujem zriedka, ale uz sa mi stalo, ze komp hlasil signal z dvoch zdrojov a nevedel si s tym poradit. Za jazdy som ho vybral z drziaka, znova vlozil a uz mu nic nevadilo. Tento model (MHR2006) je fakt smejd. Hned po zaruke mi prestalo fungovat automaticke spustanie. Opatovne zapnutie nepomaha, treba mu vykrutit krk a znova funguje az do najblizsieho zastavenia.
To tlacitko na snimaci ani netusim, ze tam je. Nikdy som ho nestlacal, takze neviem na co sluzi. Kazdy rok na jar vymenim vsetky baterky vo vsetkych cykloektornikach bez ohladu na to, ci uz su vybite. Ked sa dostanem k navodu, skusim zistit, na co to tlacitko je. Alebo chces aj nieco viac? Vyhod ho, budes kludnejsi:)
Nie som síce batôžkár, ale občas zabudnem po výjazde prepláchnuť bidony... Mne sa najlepšie osvedčilo:
1. Keď je z vnútornej strany slizký, čiže sa začínajú množiť riasy, plesne, kvasinky - nepomôžu kyseliny, ale zásady. Takže nasypem trochu obyčajnej sódy bicarbony, trochu vody a zahrám sa na barmana, cvičím s fľašou ako so šejkrom. Nakoniec vypláchnem, prípadne ešte prebehnem kefou na fľaše.
2. Keď chytá smrad z umelej hmoty - trochu bielej zubnej pasty, trochu vody a opäť sa zahrám na barmana. Pasta musí byť biela, farebná umelú hmotu zafarbí. Najlepšie najlepšie sa mi osvedčili tzv. bieliace pasty, s mikrogranulami. Nielenže zmenia umelohmotný puch na vôňu zubnej pasty, ale pri šejkrovaní mikrogranule poriadne poodierajú a vyčistia steny fľaše.
V tvojom prípade by som skombinoval obidve metódy - najprv odstrániť začínajúce plesne a kvasinky chemicky, potom abrazívne vyčistiť a zároveň navoňať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
strana 10, odstavec 2.5
clovek z bazaru mi tuto sigmu predal s vybitou baterkou v snimaci, ale na to som prisiel hned po otestovani inde.
andrej diky aspon za toto, aj ked ja mam sigmu BC 2006 MHR, a tam sa to prepinanie uz nerobi rucne ale automaticky
ak mas teda Sigmu MHR a mas dva snimace, tak v navode bolo pisane ze uz netreba prepinat medzi nimi rucne v tachometri, ale ze staci len prehodit tacho z jedneho bajku na druhy a je to automaticke. pravda?
ak je to pravda, tak mi prosim vysvetli, jak sa potom riesi jazda v pelotone, kde taky computer zachyti aj vysielace ostatnych jazdcov
ide totiz o to, ze v obchode sa da kupit osobitne ten druhy snimac pre druhy bajk, z coho vyplyva ze to zrejme bude fungovat a funguje to bez osobitneho sparovania (ako je to treba napr pri bluetooth)
napr http://www.suncycle.sk/sk/produkt/snimac-rychlosti-sigma-bike-2-sensor-kit-dts/391
ale to znamena, ze kazdy takyto snimac sa sparuje s kazdou sigmou v ramci jeho dosahu! v navode sa totiz pise, ze ak ma prijem z viacerych zdrojov tak sa ukaze na displeji error: "Too many signals" a musite jeden z vysielacov oddialit. no neni to trapne?
http://www.cyklosportlipany.sk/www-cyklosportlipany-sk/eshop/1-1-BICYKLE/150-2-DEMA-2013/5/1691-Bic-DEMA-PEGAS-DB-bielo-zeleny-vel-18-20
http://www.cyklosportlipany.sk/www-cyklosportlipany-sk/eshop/1-1-BICYKLE/67-2-MERIDA-2013/5/1863-Matts-15
http://starbike.sk/shop/gt-aggressor-3-0-2013/
http://starbike.sk/shop/mongoose-switchback-expert/
-14% GT Aggressor 29 Sport bicykel, červená
399 € -14%
MOC 669 €ak je to pravda, tak mi prosim vysvetli, jak sa potom riesi jazda v pelotone, kde taky computer zachyti aj vysielace ostatnych jazdcov
kedze je prenos kodovany, tak kazdy vysielac je vlastne unikatny, ked si ho raz sparujes so svojim tachacom, tak iny nezachytis....
to tlacidlo je nieco ako master / slave
Citujem len to, co sa mi z tvojho prispevku paci:)
Stale nie som doma, ale odpoviem aspon na to, co viem aj bez navodu. Ano, po namontovani druheho snimaca funguje vsetko v automatickom rezime. Nic neriesis, comp sam zisti, na ktorom biku sedis. V pelotone sa vyskytujem zriedka, ale uz sa mi stalo, ze komp hlasil signal z dvoch zdrojov a nevedel si s tym poradit. Za jazdy som ho vybral z drziaka, znova vlozil a uz mu nic nevadilo. Tento model (MHR2006) je fakt smejd. Hned po zaruke mi prestalo fungovat automaticke spustanie. Opatovne zapnutie nepomaha, treba mu vykrutit krk a znova funguje az do najblizsieho zastavenia.
To tlacitko na snimaci ani netusim, ze tam je. Nikdy som ho nestlacal, takze neviem na co sluzi. Kazdy rok na jar vymenim vsetky baterky vo vsetkych cykloektornikach bez ohladu na to, ci uz su vybite. Ked sa dostanem k navodu, skusim zistit, na co to tlacitko je. Alebo chces aj nieco viac? Vyhod ho, budes kludnejsi:)
1. Keď je z vnútornej strany slizký, čiže sa začínajú množiť riasy, plesne, kvasinky - nepomôžu kyseliny, ale zásady. Takže nasypem trochu obyčajnej sódy bicarbony, trochu vody a zahrám sa na barmana, cvičím s fľašou ako so šejkrom. Nakoniec vypláchnem, prípadne ešte prebehnem kefou na fľaše.
2. Keď chytá smrad z umelej hmoty - trochu bielej zubnej pasty, trochu vody a opäť sa zahrám na barmana. Pasta musí byť biela, farebná umelú hmotu zafarbí. Najlepšie najlepšie sa mi osvedčili tzv. bieliace pasty, s mikrogranulami. Nielenže zmenia umelohmotný puch na vôňu zubnej pasty, ale pri šejkrovaní mikrogranule poriadne poodierajú a vyčistia steny fľaše.
V tvojom prípade by som skombinoval obidve metódy - najprv odstrániť začínajúce plesne a kvasinky chemicky, potom abrazívne vyčistiť a zároveň navoňať.
Toto snad pomoze:
http://www.youtube.com/watch?v=rCg91CGYM-s