Dobrý deň chcel by som sa spýtať ako zmäkčiť (ak sa vôbec dá) olejovú vidlicu : Suntour XCM HLO/100mm ? Na mňa je dosť tvrdá treba s ňou ísť do servisu alebo sa to dá urobiť aj doma. Poraďte mi diki
Tak jediné čo výrazne pomôže je výmena.
Môžeš ju rozobrať, vymeniť vazelínu alebo skúsiť prerobiť na olejové mazanie, ale je to zbytočné, pomôže to iba minimálne a aj tak to bude veľmi ťažká a zle chodiaca vidlica
Najlacnejšia s mäkšou pružinou je Suntour XCR, do 60-70€ by sa mala dať kúpiť nová. Najlacnejšia Rock Shox s vymeniteľnou pružinou a dobrými ostatnými vlastnosťami je XC30 - do 100€.
Najlacnejšia bežne dostupná vzduchová je Suntour Raidon, do 100-120€ sa dá nájsť.
Najlacnejšia vidlica strednej triedy je Suntour E*****n, do 170-180€ bude, záleží od verzie a ročníka.
Najlacnejšia vidlica od Rock Shox so vzduchovým pružením je Recon Silver, alebo XC32 alebo XC30 Gold. Prvá menovaná je aj dostupná vo veľa obchodoch, za nejakých 200€.
Inak aj bazár sa oplatí sledovať.
Jedna vec sa s tym da spravit, ziadny zazrak to nebude, ale aspon trosku to pomoze. V lavej nohe je v pruzine guma z ktorej treba urezat aspon 5 cisel. Priatelka ma tuto vidlu (zatial ), tiez je na nu strasne tvrda, chodila jej tak max. 4 cm, po tejto uprave sa dostane (ked tomu naklada ) na max 7-8 cm. Ale to nic nemeni na tom ze je to fakt total srot
Odstranit? Ty si asi samovrah nie? Alebo extremny gramar? Staci tam dat maksie pruziny, potom to pojde lahsie, ale vyberat pruzinu to veru nie je dobry napad....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Môžeš ju rozobrať, vymeniť vazelínu alebo skúsiť prerobiť na olejové mazanie, ale je to zbytočné, pomôže to iba minimálne a aj tak to bude veľmi ťažká a zle chodiaca vidlica
Najlacnejšia s mäkšou pružinou je Suntour XCR, do 60-70€ by sa mala dať kúpiť nová. Najlacnejšia Rock Shox s vymeniteľnou pružinou a dobrými ostatnými vlastnosťami je XC30 - do 100€.
Najlacnejšia bežne dostupná vzduchová je Suntour Raidon, do 100-120€ sa dá nájsť.
Najlacnejšia vidlica strednej triedy je Suntour E*****n, do 170-180€ bude, záleží od verzie a ročníka.
Najlacnejšia vidlica od Rock Shox so vzduchovým pružením je Recon Silver, alebo XC32 alebo XC30 Gold. Prvá menovaná je aj dostupná vo veľa obchodoch, za nejakých 200€.
Inak aj bazár sa oplatí sledovať.
Bude rychlo "strielat"nazad tak akurat... Mam to otestovane pri 170mm zdvihu.
A navyse olej je iba medium, ktore tlmi cez patronu, bud vzduch, alebo pruzina robi tvrdost. Pri SR to bude asi pruzina.
v ľavej nohe či ?