Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak som tiez poslal prezidentovi ten mail ,snad ked im tam toho pride vacsia kopa tak si to vsimnu :evil: .
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 10:40:49
00
mail som mu poslal aj ja, chudak on, bude mat zamorenu celu schranku :D
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 10:41:29
00
Bohuzial, na slovensku nemame organizaciu ktora by naozaj aktivne obhajovala nase zaujmy...tak to musela spravit Cemba..
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 10:48:50
00
uz som napisal miklosovi na ten mail co som sem dal...

Aj ja som mu napísal :!: Treba aby sa ešte poslali listy do kancelárie prezidenta, čim viac :!:
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 10:49:59
00
fuu, no uz som to poslal prezidentovi, ale radsej som nepisal vlastny nazor, lebo ono sa to vidi, ale napisat nejaku normalnu vetu je dost problem, hlavne pre mna, ale ked bude treba, mozno aj ten list este poslem
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 11:05:41
00
napisal som aj dzurindovi pred mesiacom som ho stretol cestou na kamzik ako fucal do kopca...
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 11:06:00
00
tejto plnej huby "socialneho citenia" som sa obaval uz pred rokom... :evil:

dufam, ze toto nastartuje aj mladych, ktori si stale myslia, ze chodit volit netreba, bo je to zbytocne...

je to sice tvrda skola, ale potrebna...

"vsetko pre dobro obcana" tvrdi Fico, Meciar, Slota... :cry:
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 11:16:16
00
vsetko pre dobro "svojich obcanov"...
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 11:20:26
00
Ono by asi bolo dobre sa teraz trochu s chladnou hlavou zorientovať.
Nejaká debata, na tému čo môžem a čo mi môžu, už dávnejšie prebehla v téme MTB a legislatíva, s odkazom na túto stránku.

http://bikemagazin.sk/modules.php?op=mo ... =0&thold=0
Je to tu celkom slušne vysvetlené.

Tzv. Cestný zákon zase hovorí toto:
§ 22 (k § 22 zákona) 135/1961
(1) Účelovými komunikáciami sú najmä poľné a lesné cesty, príchodové cesty k závodom, staveniskám, lomom, baniam, pieskovniam a k iným objektom a cesty v uzavretých priestoroch a objektoch

Bolo by asi potrebné si uvedomiť, že cesta je teleso, inak povedané, stavba. Nie je to nejaký náhodne vyjazdený pás, ale ani nemusí byť zákonite vyasfaltovaná, vybetónovaná a podobne. Minimálna požiadavka je na nejaký spevnený zvršok / teleso / a minimálne jednoduché odvodnenie.
V zmysle, nami kritizovanej, právnej úpravy bude podľa všetkého najdôležitejšie rešpektovať dopravné značenie pri vstupe do lesa. Teda zákaz vjazdu všetkých vozidiel / značka B1 /, alternatívne zákaz vjazdu cyklistov / B10 /. Značka zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel / B3 / sa nás netýka. Polemiku o frekvencii výskytu týchto značiek prenechám iným. Každý z nás asi pozná niekoľko spôsobov, ako sa na svoju obľúbenú, ale aj inú trasu dostať. Ja poznám Karpaty a tak viem, že pri výjazde sa nemusím stretnúť so žiadnou zo spomínaných značiek. Podľa toho sa aj mienim chovať.
Či autor mal na mysli značenú cyklotrasu, alebo akúkoľvek značenú trasu, je právne irelevantné.
V zákone je uvedená značená trasa. Podľa toho sa mienim aj správať. Tu si treba uvedomiť, že ak som v druhom stupni ochrany, nemám čo na turistickom chodníku robiť. V tomto smere je Zákon 543/2002, o ochrane prírody a krajiny, § 13 odst. 1 písm. b, ešte prísnejší .
Akákoľvek debata o tom, prečo lesáci, poľovníci, motorkári a iní môžu a my nie, je iba polemikou. Oprávnenou, samozrejme. Ale ani lesáci a ostatní vymenovaní nemôžu hocičo. Správanie je iná vec a možnosť postihu tiež.

A teraz ešte pár skúseností: Často jazdím na Veľkú Homoľu a lokality priľahlé. Turistov ako maku. Slušne zdravím, ďakujem za uvoľnenie cesty a ešte sa mi nestalo, aby sa do mňa niekto pustil. Minule / utorok / som tam stretol poľovníkov, opäť pozdrav, pohoda. Som toho názoru, že mnohým problémom sa vieme vyhnúť tak, že si ich nebudeme vlastnou aroganciou vyrábať.
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 11:47:26
00
velmi mudre je spravat sa k ostatnym ludom na cesticke/chodniku tak ako popisal Robert-ked mi niekto zavadzia, slusne ho poziadat a potom podakovat. treba sa na to divat aj z ich strany...
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 11:52:01
00
Priatelia, chystá sa internetová petícia prezidentovi. Mal by byť funkčná od zajtra rána, prípadne ešte v noci, uvidíme. Keď to bude hotové, dáme sem adresu. Ak chystá petíciu aj niekto iný, dajte vedieť (trebárs cez súkromnú správu), nech nerobíme duplicitnú robotu.
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 11:55:30
00
zalarmujte svojho predajcu cyklo-vybavy!

na tomto linku je moj list adresovany predajcom, ktorych treba dostat na nasu stranu. v liste nahradte XXXX menom spolocnosti, do ktorej list posielate a podpiste ho vasim celym menom.

http://www.sendspace.com/file/uigi7a
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 11:59:17
00
skupina "boľševikov" v parlamente prijala...to na za čo zalobovala "tvrdá lesnícko poľovnícka lobby" a ak sa na to pozrieme v reale je to skupina ktorá v podstate najviac škodí lesu a prírode ako takej svojou "odbornou" robotou...možeme sa s ňou pravidelne stretávat na denných vychádzkach na MTB :-(
tak, že od červaných poslancov SMERU, HZDS a análnych pomáhačov z SNS sme nemohli očakávat nič iné proti svojim (peniazom) sa nepostavie a LEN ON im v predpredchádzajucom volebnom období ukazal ako sa naklada s neposlušným poslancom (prijímateľom naších dani) (kauza Gaulider)
nižšie pridávam to čo som dnes dostal mailom a odišlo to prezidentovy:

som cyklista!!! horský cyklista od doby, kedy ma kamión zhodil na ceste do priekopy.

- dnes ma skupina poslancov znova posielaja pod kamión...

- tento zákon bude mať logiku ak:
- zakážete jazdiť automobilom na cestách , pretože pár jednotlivcov nedodržuje predpisy , jazdia rýchlo a zabíjajú nevinných!!!
- zakážete poľovníkom vstup do lesa, pretože niektorí pod vplyvom alkoholu usmrcujú svojich kolegov( asi tiež pod vplyvom)..
- zakážete lietadlám lietať, pretože pár z nich spadlo a umrelo veľa ľudí...
- zakážete lekárom liečiť , pretože niektorí nesprávnym rozhodnutím spôsobili smrť iných ľudí...
- zakážete stavbárom stavať, pretože niektorí občas porušením predpisov spôsobia zranenie , alebo smrť...
- zakážete krčmárom predávať alkohol, lebo zopár opilcov sa nesprace do kože...
- zakážete riekam tiecť, pretože pri povodniach ničia majetky a ohrozujú občanov...
- zakážete dojiť mlieko, lebo občas z neho niekto chytí salmonelu
- zakážete chovať psov , pretože občas niektoré zrania, alebo usmrtia ľudí...
- zakážete predávať počítače, pretože u niekoho spôsobujú závislosť...
- zakážete distribuovať, alebo zneškodňovať muníciu, pretože pár ĽUDÍ prišlo pri tom o život...
- zakážete fajčiť všetkým a všade, pretože fajčenie u pár ľudí spôsobilo rakovinu...
- zakážete spievať a smiať sa pretože to niekoho provokuje...
- zakážete sa všetkým milovať, pretože niektorí ochoreli na AIDS...
- bude všetko zadarmo , pretože kvôli peniazom sú ľudia ochotní zabiť aj brata...

...myslím, že tušíte, koľko ďalších bodov je možné pridať.

PROTESTUJEM PROTI PRIJATIU TOHTO NEZMYSLU.
podpis a adresa

okrem iného NAVRHUJEM poslat to na mail všetkým poslancom v národnej rade...ktorí hlasovali za tento excelentný nezmysel podľa:
http://www.nrsr.sk/exeIT.NRSR.Web.Webcl ... &wce=21092

Naposledy upravil LL dňa 22.06.2007 - 12:08:09, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.06.2007 - 12:06:23
00
Priatelia, chystá sa internetová petícia prezidentovi. Mal by byť funkčná od zajtra rána, prípadne ešte v noci, uvidíme. Keď to bude hotové, dáme sem adresu. Ak chystá petíciu aj niekto iný, dajte vedieť (trebárs cez súkromnú správu), nech nerobíme duplicitnú robotu.

Ved je jeden z nich! Pochybujem, ze si kvoli nam bude robit problemy s vladou...
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 12:07:10
00

Ved je jeden z nich! Pochybujem, ze si kvoli nam bude robit problemy s vladou...

a co chces robit? sediet so zalozenymi rukami a cakat kym si pre teba jedneho dna pride obnovena STB?
Zobraziť komentár 22.06.2007 - 12:08:54
00
keyboard_arrow_up