Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
Len ako príklad.......minulá zima bola tuhá a dlhá, najdlhšia za posledné roky, sneh padal aj v Apríli....a tu na Liptove bolo aj tak na jeseň nedostatok zemiakov, pretože bola extrémne slabá úroda ...... Ale neviem čo máš na mysli, slovo "úroda" je tak široký pojem. Ale možno bude veľa mäsa, včera som videl ovce pasúce sa na lúke. V januári tu pod Tatrami vec nevídaná .
Úrodu ničí silný mráz, úrodu rovnako ničia nekonečné dažde, ktoré nás zasa trápia na jar, úrodu ničia suchá a extrémne teplá, ktoré nie sú v posledných rokoch na Slovensku ničím výnimočným, úrodu ničí silný vietor, ktorý všetko poláme, úrodu ničí krupobitie,ktoré je tiež častou súčasťou letných búrok. Je toho veľa a nie len zima bez snehu a mrazu .
nerozumiem čo si chcel dokázať týmto argumentom, ja som nikde nenapísal že úrodu ničí len mráz, áno úrodu toho ničí viac, ale mráz je asi najsilnejším faktorom
To že zima bez snehu a mrazu neznamená vôbec nič. Niečomu sa dariť nebude a inému sa naopak dariť bude (rozumej úrodu,potraviny,rastliny,zvieratá,....). A platí to aj naopak...ak je zima dlhá, zasa sa nájdu poľnohospodárske odvetvia ktorým to bude proti srsti (oneskorená sadba a sejba, oneskorená príprava pôdy,..........). Netreba si z toho robiť ťažkú hlavu , od hladu by sme pomrieť nemali . Koniec OT.
V každom prípade, na zdražovanie potravín sa vždy nájde dôvod. Keď nie mráz, tak sucho, škodcovia čo prežili kvôli miernej zime, cena nafty, povodne a podobne. Takže sa máme načo tešiť. Už vidím, ako sa ospravedlňujú cez média:
Tohotročná mierna zima spôsobila premnoženie škodcov a spolu s bezrážkovým obdobím spôsobilo nižší výnos úrody. Poľnohospodári ledva pokryjú dopyt Slovenska a budú musieť niektoré produkty dovážať, takže sa to odzrkadlí na cene potravín. Ministerstvo polnohospodarstva sa este nevyjadrilo k vzniknutej situácii, ale hovorca nás ubezpečil, že intenzívne pracujú natom, aby daný problém vyriešili a k zdražovaniu nedošlo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len ako príklad.......minulá zima bola tuhá a dlhá, najdlhšia za posledné roky, sneh padal aj v Apríli....a tu na Liptove bolo aj tak na jeseň nedostatok zemiakov, pretože bola extrémne slabá úroda
Tohotročná mierna zima spôsobila premnoženie škodcov a spolu s bezrážkovým obdobím spôsobilo nižší výnos úrody. Poľnohospodári ledva pokryjú dopyt Slovenska a budú musieť niektoré produkty dovážať, takže sa to odzrkadlí na cene potravín. Ministerstvo polnohospodarstva sa este nevyjadrilo k vzniknutej situácii, ale hovorca nás ubezpečil, že intenzívne pracujú natom, aby daný problém vyriešili a k zdražovaniu nedošlo.