Rad by som este vedel, na ktory rozmer sa mam primarne zamerat. 27,5 ci 29? Momentalne to nejak extra neriesim a som pripraveny zobrat prvy ako aj druhy. Ale nemam sa vzhladom na velke zastupenie asfaltu v mojom najazde (ci telesnych danosti) zamerat ne jeden ci druhy?
Každý rozmer má nejaké výhody a nevýhody, v tvojom prípade by som nejako nepreferoval jeden alebo druhý - jednoducho ak bude nejaký dobrý
bicykel ktorý splní väčšinu požiadaviek, tak ho môžeš zobrať nezávisle na tom či má 27.5" alebo 29"
kolesá 
Stále to bude lepšie ako 26"
Mňa by to viac ťahalo k 29" - tie kolesá najlepšie "sadnú" vzhľadom k danej výške, hmotnosť nemáš až takú hroznú a pokiaľ by si to nehrotil v teréne tak nebudeš pravdepodobne pociťovať nedostatok tuhosti (veľa záleží od konkrétnych
kolies a vidlice, občas aj medzi rámami sú citeľne rozdiely). Tiež majú zabehnuté značky väčší výber a niečo sa nájde aj vo výpredajoch, je väčší výber komponentov (hlavne plášťov).
Ale ako som napísal, ak nájdeš peckový 27.5" a sadne geometria, bude sa páčiť vzhľad a cena (je dosť pravdepodobné že caliber 1.0 to splní, po nejakej zľave bude cena ozaj fajnová a ostane značná rezerva na servis, vylepšenia a doplnky), tak ho môžeš pokojne zobrať.