Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nechcem tu zacinat OT, ale IP adresu vedia zmenit pomaly uz aj deti v materskej skole.a MAC adresa je v sietovej krate od vyroby.predstavme si to ako seriove cislo biku-je len jeden bike s jednym cislom-nie 2 s rovnakym.
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:05:57
00
tak ty mas urcite vsetky CISCO certifikaty 8) ... toto je tema sprostosti, cize OT sa nemusime bat (dufam)
pokial mas staticku IP, tak si ju nezmenis ani ked sa zlozis do zapalkovej skatulky (a uz duplom nie tie spominane deti)... dynamicku IP neratame (tam staci restart a uz mas inu IP)
s tou MAC mas pravdu len ciastocne, a sice v tom, ze je dana od vyroby, ALE menit sa da (neraz som to doma na notebooku robil), tak isto aj routre (vacsina) podporuju klonovanie (cize zmenu) MAC
pod win XP MAC zmenis podla postupu, ktory som spomenul vyssie
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:11:15
00
mas pravdu nie som ziaden expert ani nic podobne.ale zmenit IP je jednoduchsie ako si uvarit cajicek na dobru noc.pripojit sa potom s tou IP na net to je uz na dalsiu temu:D
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:13:10
00
ved hovorim, ze ked mas dynamicku IP, tak si "zmenis" IP jednym restartom, no pokial mas staticku tak si "ani neprdnes" [ jedine proxy, ale to nie je zmena IP, alebo cez providera ]

// uz som asi pochopil ako si to s tou IP myslel - asi tak, ze si v nastaveniach pripojenia prepises ciselka :D ... hmm, premyslene riesenie, no co ak ficis na DHCP? (napr. aj moj pripad)
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:15:20
00
tu sme pisali o tom ci sa da zmenit, nie na com ty ficis.
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:17:37
00
ked si prepises ciselka v nastaveniach pripojenia tak tym nic neporiesis, suma sumarum - ak mas staticku IP, tak s tym nenarobis nic
ad-v dnesnej dobe vela ludi pouziva DHCP
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:19:05
00
dobre uz konec, lebo aj tak si najmudrejsi
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:21:59
00
to si povedal ty, nie ja...
ale pekne si to zakoncil :roll:
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:23:34
00
a ked si uz taky expert, tak mi porad, preco mi pada net.prejavuje sa to asi tak, ze sa odpoji a potom zase naspat pripoji, pricom linka nespadne.ide o aDSL od T-comu.skusal som menit win, kabel, modem, usb kabel, splitter, elektricku zasuvku, usb dierku a nikdy ziadna zmena.pada to len pri zatazeni spojenia(stahovanie alebo tak).kludne aj 100 krat za den.ujo z t-comu povedal, ze problem u nich nie je(co ine, ked nevie co s tym:D).ak mate aj niekto iny skusenosti tak piste.
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:28:53
00
tak ked si u seba uz vsetko vyskusal, tak mozes vylucit chybu u teba... potom to asi bude niekde medzi nimi a tebou (maybe... no netusim ako ma Tcom robene siete)

ja som na kabliku od antiku (KE) a ked sa doma pripojim na net cez notas (wi-fi), tak sa mi obcas stava, ze mi zacne vypadavat net v niekolko sekundovych intervaloch (napr. na 10 sekund vypadne, potom zasa tolko ide a tak mi to robi dajme tomu minutu)... no problem bude niekde medzi mnou a mojim routrom, nakolko na PC (kabel) ide net bez problemu
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 20:36:08
00
...preco mi pada net.prejavuje sa to asi tak, ze sa odpoji a potom zase naspat pripoji, pricom linka nespadne

Odkedy t-com zvysil rychlost DL o 512 k, tak to blbne dost ludom vratane mna.
Hold takto to dopadne, ked niekto robi nieco na co nema.
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 22:05:33
00
chlapec asi myslel manualne zmenenie IP adresi v XP cku, skoda ze sa tak len neda pripojit na net... ale ked chces menit ip pomoze ti akurat proxy server resp. softy stylu HIDE IP platinium a mac adresa sa da zmenit...
btw linux rulzzz
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 22:08:18
00
ja som len potreboval vediet zmenit MAC adresu, lebo som nevedel kde to treba zadat... a dakujem za odpovede
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 22:38:06
00
ja som na kabliku od antiku (KE) a ked sa doma pripojim na net cez notas (wi-fi), tak sa mi obcas stava, ze mi zacne vypadavat net v niekolko sekundovych intervaloch (napr. na 10 sekund vypadne, potom zasa tolko ide a tak mi to robi dajme tomu minutu)... no problem bude niekde medzi mnou a mojim routrom, nakolko na PC (kabel) ide net bez problemu

u mna to iste, antik, router, jeden comp je pripojeny cez wi-fi, druhy cez kabel....a obe pripojenia idu v pohode, nic nevypadava, aspon som to nespozoroval...
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 22:42:11
00
btw linux rulzzz
Aký používaš Linux?
Zobraziť komentár 10.07.2007 - 23:48:22
00
keyboard_arrow_up