Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Hack3r lenže tu ide o odporučenú MOC, nie o koncovú cenu, ktorá bude na e-shopoch. X1 lacnejšia bude, hlavne ako OEM sada pre výrobcov bikov, kde by teoreticky mala byť dostupná na bikoch od 3000$, čo máš cca 2200€ ;) Kazeta X1 bude od X01 lacnejšia na e-shopoch zhruba o 30€, čo je aj tak veľa, ale lepšie ako nič, cena pôjde časom dole, hlavne, ak Shimano konečne 31.5. (kedy je naplánovaná tlačovka) predstaví nejakú dostupnú 1x11 sadu.
Zobraziť komentár 03.05.2014 - 17:30:29
00
tak ci tak, cena bude plus minus skoro rovnaka...SRAM vie ze zatial su v 1x11 da sa povedat monopol a zneuzivaju to...ale ja by som to neurobil inac :D ja sice vozim 1x10 a kto bol na sprinte v Bystricke vie posudit ci to staci pre vacsinu bajkerov alebo nie. ja som ani raz nepotreboval lahsi prevod ako mam najlahsi...teda 32 vpredu a 36 vzadu Takze 32 vpredu a 42 vzadu by bolo super. osobne by som na moj styl jazdy dvoj a uz vobec trojprevodnik nechcel. 1x10 resp. 1x11 je vysoko navykove :D
Zobraziť komentár 03.05.2014 - 17:50:07
00
no neviem či to bola výhra ten tvoj čas tomu moc nenasvedčuje :) nechalo ťa za sebou aj dosť žien...
102. 183 MA Andrej Tabak - 0:35:17 15,90 km/h
Zobraziť komentár 03.05.2014 - 19:53:48
00
zihadlo pisal som niekde o case?? pisal som o prevodoch. ja som nebol pretekat a ani nie som typ ktory sa chvali casom z pretekov. ja som tam siel pre radost a 35 minut na to ze som nikdy nebol na ziadnom preteku na horskych bajkoch a na to ze som mal dovtedy cca 900km v nohach je to celkom ok cas. okrem toho mam horsky bajk od septembra, nie jak vy ktory jazdite uz dlhe roky ;) ty jazdis za klub a mal si cas 29:41...dala ta jedna zenska a 38 chlapov, to sa ti tu mam vysmievat ze si dosiel "az" 39ty? nebud jak decko...pisal som o prevodoch ktore mi stacili. ja nie som ziadny dupač a s mojimi 90kilami to tiez nie je ziadna vyhra v takom terene. v podpise mas napisene ze jazdis pre radost, tak nech aj tvoje komenty maju ten nadych ;)
Zobraziť komentár 03.05.2014 - 20:14:37
00
naš klub je čisto amatersky.prispievame si sami na všetko.. to sem nepleť...
ja len narážam na to, že ti stačili... aj keď jazdíš len chvílu, prezentuješ jednoplacku ako skusený desaťročím ošlahaný zavodník :) narozdiel od teba som šiel na starom zimaku poskladanom z odpadu a bazaru...ktorý sa mi po ceste ešte aj pokadil...
Skor si vyskušaj par maratonov v okolí , celodenné výšlapy do Fatry a potom sem daj info o tom ako sa ti jazdilo , nech je to objektívne posudenie a má to pre ďalších nerozhodných aj nejakú hodnotu...
Zobraziť komentár 03.05.2014 - 20:25:46
04
minuly rok som bol par krat celodenny vyjazd a stacilo mi to. ja ti nevnucujem jednoplacku, napisal som moj nazor a ty ma tu zacnes "zhadzovat" ze som vdaka jednoplacke mal cas aky som mal...citas sa?? a s tym zimakom ta mam akoze lutovat ci co :D ja mam polovicny invalidny a nevypisuj tu ze som mal cas aky som mal kvoli tomu a kludne by som mohol ;) mal si cas o cca 5 minut lepsie jak ja a pises tu jak keby si to vyhral a ze si odbornik na jednoplacky. moja priorita a zaluba je cestak, horsky mam len ako doplnok a ozivenie a na nom mi jednoplacka staci ;)
Zobraziť komentár 03.05.2014 - 20:39:41
00
stale si nepochopil čo sa ti snažím naznačiť :)
Zobraziť komentár 03.05.2014 - 20:56:19
00
pochopil neboj....a ja ti uz treti krat pisem ze mne jednoplacka staci ;) co sa tyka nerozhodnych ktorym by mohol moj nazor pomoct, tak nepomozem. jedine voditko je si bajk s jednoplackou pozicat a na zaklade toho sa rozhodnut. aj keby tu napisalo 100 ludi ze jednoplacka je super a ze s tym bezny bajker vyslape cokolvek, prave tomu jednemu ktory o tom rozmysla to stacit nemusi, alebo ze pre jeho styl jazdy mu nebude vyhovovat. uz sme ale dost dlho OT tak to ukoncime. tema 1x10 ci 1x11 tu niekde je.
Zobraziť komentár 03.05.2014 - 21:06:14
00
zihadlo 5 Hack3r na margo aby som to pochopil co tu pitvate: tie prevody jednoplacka 32 vpredu a 36 vzadu pastorok si mozem predstavit ako na cestaku?je to to iste,alebo je tam skryty chytak v niecom? s tymto 1 prevodnikom sa daju vyslapat vsetky maratony resp. ci to staci na maratony,ktore su v itinerari SVK/AT? len tak do buducna aby som vedel .... dakujem
Zobraziť komentár 04.05.2014 - 21:26:30
00
canopus, ti co slapu maratony a maju jednoplacku myslim budu mat 1x11 resp 1x10 no nie 36 pastorok vzadu ale 42 Tazsi stupak s korenmi a kamenmi uz by mohol s 36 robit problemi, aj ked zas dupaci maju lepsie nohy jak ja :) dnes som si ale zas potvrdil ze mi 32 placka a 36 pastorok staci a to som siel dost blatovy a stupavy teren. kazdopadne treba vyskusat ak ma clovek moznost jednoplacku, mne sa to lubi ;) a este k jednoplackam, uz aj na cyklokrosovych bajkoch to riesia takto
Zobraziť komentár 04.05.2014 - 21:32:49
00
Jednoprevodnik je fajn vec, hore kopcom tlacis a po rovine nestihas. Asi zahodim aj zadnu brzdu lebo s nou malo brzdim :)
Konec srandy teraz k veci.
Ja na to mam asi taky nazor, ze kym to je original 1x11 od sramu tak je to OK, je to novy trend, pre niekoho kto presne to chce a potrebuje, tomu odpoveda aj cena. Nehovorim ze 1prevodnik sa neda jazdit vobec, da sa na akomkolvek bajku, ale s obmedzeniami na dane pouzitie. Vela ludi to tak jazdi, neodcudzujem ich, ked im to vyhovuje je to fajn. Ale s vyhlaseniami opatrne, vela ludi sa moze nechat ovplyvnit tymto trendom tak ako 29" kolesami a o par rokov to budu tlacit vsade, a mne sa veru nechce tlacit do kopca :)
Inak jedno,dvoj,trojprevodnik je to uplne jedno, kazdy nech si vyberie co chce a co potrebuje.
Zobraziť komentár 04.05.2014 - 21:38:53
09
To je dobre, ze nekradnes ludi :lol:
Zobraziť komentár 04.05.2014 - 21:41:28
00
este raz sa pytam: znesie 1 placka maratony SVK/AT? alebo na co je potom take nieco? tlacenie kalerabov do hlavy? na novinka,popicovka kup si to?
Zobraziť komentár 04.05.2014 - 21:56:36
00
ja maratony nejazdim, takze ja ti tu radu canopus nedam ;) mozno ti dam ako pomocku toto http://www.rajeckymaraton.sk/?h=mo&v=1&m=mo010 dnes som to isiel a netlacil som. ak byva niekdo blizko ZA resp Rajec a chcel by si to vyskusat nemam problem ;) ja tu na jednoplacku nikoho nelanarim, len pisem ze mne vyhovuje.
Zobraziť komentár 04.05.2014 - 22:45:12
00
Zaujimalo by ma ake mas kadencie v kopci. Na HT s uzamknutou vidlicou mozes ist zo sedla, ale ak mas full kde sa neda uplne zamknut tlmic tak sa utrapis lebo sa neda dupat.
A hlavne na technicke pomale vyslapy potrebujes lahsi prevod.
Zobraziť komentár 05.05.2014 - 07:23:25
00
keyboard_arrow_up