Zdravím cyklisti, mám trošku problém s klesajúcou sedlovkou. Po 3 rokoch som si zvýšil sedlo o asi centimeter a pri jazde na biku mi sedlovka klesá asi o 1cm na 50km, je to celkom nepríjemne. Mám carbonový rám a hliníkovú sedlovku. Nevedeli by ste mi poradiť nejaký spôsob na vyriešenie problému? Ďakujem.
Pozdravujem bikerov, ktorí sa zapojily
do riešenia problému so sedlovkou. Po rôznych
pokusoch som našiel riešenie problému. To ale bolo už veľmi dávno.
Vystrihni
z plechovky od piva, alebo coly pliešok v požadovanej
veľkosti. Vsunieš ho do sedlovej trubky spolu so sedlovkou.
Hore ľahko zahneš a problém by mal byť vyriešený. Jazdím
na horskom a nie je žiadny problém. Vyskúšaj, za pokus Ti to stojí
S pozdravom Paix
Moje riešenie pre rám s košíkom pre fľašu na sedlovej rúrke (každý cestný rám):
- do hornej dierky držiaka fľaše použiť dlšiu skrutku (aby zasahovala hlbšie do rúrky)
- nastaviť výšku sedlovky a odmerať ako je vzdialený spodok sedlovky nad skrutkou
- zo starej sedlovky rovnakého priemeru odrezať medzikus rovnakej dĺžky
- medzikus zasunúť do sedlovej rúrky nadoraz na skrutku pre košík, potom vlastnú sedlovku, ktorá dosadne na medzikus.
- zafixovať sedlovku a odskúšať
Mám 75 kg, hliníkový rám a nezbadal som žiadne pnutie v oblasti sedlovej rúrky.
Ešte dodám, že ten pliešok nedávaj po celom obvode sedlovky. Stačí polovica obvodu a v niektorých
prípadoch ešte menej. Dĺžku pliešku do rámovej trubky odstrihni približne
na 7cm. Vyskúšaj.
Asi tak 100x viac ako je hmotnost karbonovej pasty.
Katko: ja mam samozrejme vsade kde ju treba karbon pastu, ale nie vzdy staci. Dvojita objimka sa mi zda jednoduchsia ako ostatne spominane metody ale na sebe ju odskusanu este nemam.
Ďakujem vám všetkým za rady, začal som s tou pastou. Dnes som odjazdil 85km a nepohla sa ani o mm. Dúfam, že to vydrží, keď nie, budem postupovať s ďalšími radami
Ale ozaj ďakujem za tipy
Aj mne...Strieknem ho na "vlny" a vietor mi ich nerozfúka... Apropo ja používam špeciálnu pastu, ktorú pribalí výrobca ku karbónovým komponentom /mal som ju aj pri Syntace gripoch -Moto/ s mikroganulami.A drží to fest...
A na rozne laky na vlasy, zubne pasty a ine chemikalie pri karbone tiez pozor. Mnoho vyrobcov varuje pred kontaktom ramu s roznymi rozpustadlami (vratane alkoholu/izopropylu) a napr. v takom laku na vlasy nejaky solvent tiez urcite bude. Je na to urcena montazna pasta na karbon a tu treba pouzit. V 99% pripadov to problem vyriesi.
Jasné , no niekto rád "samohonky"...Zubná pasta patrí na zuby , lak na vlasy na vlasy a montážna pasta na karbón na karbónové komponenty. Tak , ale možno to niekomu vyhovuje ináč a umyje si zuby pastou na karbónové komponenty, keď " to " už obsahuje tiež tie mikrogranule...
hej zubna pasta rozpusta karbon, pozor na to
chudak zuby, tie rozpusti uplne
btw> nemam to zo svojej hlavy, niekto to tu uz raz doporucil, mne nastastie sedlovka drzi v rame bez tychto pridavkov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
do riešenia problému so sedlovkou. Po rôznych
pokusoch som našiel riešenie problému. To ale bolo už veľmi dávno.
Vystrihni
z plechovky od piva, alebo coly pliešok v požadovanej
veľkosti. Vsunieš ho do sedlovej trubky spolu so sedlovkou.
Hore ľahko zahneš a problém by mal byť vyriešený. Jazdím
na horskom a nie je žiadny problém. Vyskúšaj, za pokus Ti to stojí
S pozdravom Paix
- do hornej dierky držiaka fľaše použiť dlšiu skrutku (aby zasahovala hlbšie do rúrky)
- nastaviť výšku sedlovky a odmerať ako je vzdialený spodok sedlovky nad skrutkou
- zo starej sedlovky rovnakého priemeru odrezať medzikus rovnakej dĺžky
- medzikus zasunúť do sedlovej rúrky nadoraz na skrutku pre košík, potom vlastnú sedlovku, ktorá dosadne na medzikus.
- zafixovať sedlovku a odskúšať
Mám 75 kg, hliníkový rám a nezbadal som žiadne pnutie v oblasti sedlovej rúrky.
prípadoch ešte menej. Dĺžku pliešku do rámovej trubky odstrihni približne
na 7cm. Vyskúšaj.
Asi tak 100x viac ako je hmotnost karbonovej pasty.
Katko: ja mam samozrejme vsade kde ju treba karbon pastu, ale nie vzdy staci. Dvojita objimka sa mi zda jednoduchsia ako ostatne spominane metody ale na sebe ju odskusanu este nemam.
Ale ozaj ďakujem za tipy
A na rozne laky na vlasy, zubne pasty a ine chemikalie pri karbone tiez pozor. Mnoho vyrobcov varuje pred kontaktom ramu s roznymi rozpustadlami (vratane alkoholu/izopropylu) a napr. v takom laku na vlasy nejaky solvent tiez urcite bude. Je na to urcena montazna pasta na karbon a tu treba pouzit. V 99% pripadov to problem vyriesi.
chudak zuby, tie rozpusti uplne
btw> nemam to zo svojej hlavy, niekto to tu uz raz doporucil, mne nastastie sedlovka drzi v rame bez tychto pridavkov
Ako citam tak citam navod na tej paste a nic sa tam o karbone nepise