Lokalizácia
Formulár sa odosiela
keby si niekto cuchol k mojim rukaviciam
asi zomrie od smradu... :D thak som sa rozhodol ze ich zajtra vyperiem a podla znaciek mozem iba v rukach :(
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 00:09:09
00
uz to tak bude.. rukavice sa peru v rukach, nohavice v nohach :P
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 07:10:35
00
čo ste všetci slobodní? Mne to perie manželka :lol: :lol: :lol:
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 08:03:56
00
Po každom výjazde, cca 3x vo vlažnej vode do umývadla, na štvrtý už treba pridať aj prášok (do pečiva :-) ). Aviváž nie. Ak sú veci moc zasvinené, tak práčka, teplota pri moderných práškoch stačí aj 30°C (však sú enzymatické, aspoň si to teda myslím).
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 08:53:01
00
Ked pridem domov tak ako cistotny clovek sa idem osprchovat. Oblecenie sa nachadza pod mnou a usilovne po nom slapem. Potom skontrolujem gate ci som "nechytil na palouce motylka" ci netreba venovat viac pozornosti, oplachnem vyvesim. Bezne prepotenemu obleceniu z funkcnych materialov to by malo stacit. Raz za 2-3 tury pracka s lahkym programom do 30oC a znizenymi otackami odstredovania.
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 09:05:42
00
Pista: To ako perieš v tých splaškoch vo vani? :lol:
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 09:19:49
00
a co sa smejes?je to najrychlejsie.v pohode aj na sebe to vyperies-osprchuj sa v tom, ale lepsi je pistov sposob.rukavice periem zasadne na rukach-umyjem si ruky v nich a je to.
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 09:26:53
00
pozna niekto orechy na pranie?To bude srandy teraz :) Ale je to vazne fajn vec,teraz to skusame,vyperie to celkom fajn,no na moc spinave to moc nieje.Specialne sa to ma pouzivat na termopradlo,hlavne to nieje ziadna chemia.
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 09:49:24
00
pozna niekto orechy na pranie?To bude srandy teraz :) ...

Nie, preco?
Pocul som o pracich praskoch na baze kukurice (http://www.amway.sk/catalog?category=1092)
je to certovsky drahe, tak postaci klasika.
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 09:57:21
00
no tie orechy 1kg balenie stoji cca.350sk a vydrzi asi rok :wink:
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 10:02:14
00
To je co tie orechy? to som este nepocula, inak dobre haluze ste tu popisali
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 11:59:04
00
no tie orechy 1kg balenie stoji cca.350sk a vydrzi asi rok :wink:

Je to dost mozne. Klasika bude tak 1/3 z toho.
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 12:08:05
00
On asi myslí spôsob prania jak pred 30timi rokmi - orechy asi plnia tú drsnú zložku bubna, čiže majú mechanicky zbavovať oblečenie nečistôt.

Bosorka, ty si nejaká múdra, však sa podeľ so skúsenosťami.
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 12:43:07
00
http://www.orechy-na-pranie.sk/ :wink:
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 13:25:39
00
Originálne Šupky z indického mydlového orechu

V Indii a Nepále sa mydlový orech používa každodenne už stáročia ako prírodný čistiaci a prací prostriedok.
Pôvodne sa tento až 15m vysoký strom rozšíril v južnej Indii. V mesiacoch marec a apríl je strom ozdobený bielymi kvetmi. Zber mydlových orechov prebieha v mesiacoch september a október. Zrelé orechy majú zlatistú farbu a sú veľmi lepkavé. Po zbere sa orechy usušia, pričom sa ich farba mení na červenohnedú a takmer prestanú byť lepkavé. Potom sa rozlúsknu a šupky sa balia do látkových vriec. Čierne jadro orechu nie je určené na konzumáciu ani na pranie. Šupky obsahujú cennú látku saponin, ktorá má vynikajúci čistiaci účinok.

Ako funguje mydlový orech?
V šupkách je obsiahnutý už spomínaný saponin, ktorý funguje podobne ako mydlo. Keď šupky prídu do styku s vodou, začne sa toto prírodné mydlo uvoľňovať a vznikne jemná mydlová kúpeľ.

Použitie šupiek:
Do jedného z priložených vreciek vložte 4-6 polovičiek šupky, zaviažte a vložte priamo do bubna práčky. Zvoľte program ako ste zvyknutý. S predpieraním alebo bez. Mechanika moderných pračiek ponúka optimálne a plné využitie mydlového orechu. Zbytky šupiek sa dajú bez problémov odstrániť do bio odpadu alebo aj skompostovať.

Výhody:
· 100% prírodný prostriedok jemný k prádlu a jeho farbám
· Výborná alternatíva pre alergikov a ľudí s kožnými problémami ako napríklad lupienka alebo neurodermitis.
· Výrazne lacnejšie pranie ako pri bežných pracích práškoch, úspora až 50% pri priamom porovnaní.
· Periete s vedomím, že šetríte životné prostredie - odpadová voda a tým aj vodné toky sú chránené pred chemikáliami.

Kúpou a používaním pomáhate zachovať dôležité ekosystémy a podporujete obyvateľov chudobných oblastí Indie. Na zber týchto orechov sa nevyužíva detská pracovná sila!

prebrate z cajovydom.sk
Zobraziť komentár 29.07.2007 - 16:05:20
00
keyboard_arrow_up