Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Takže takto to vidím ja... Uviedol si , že preferuješ bike z kamennej predajne. Cenový limit , myslím 700 € je tak tak na " schopnejší" bike, aby s v blízkej budúcnosti nebol nútený niečo meniť, či už z titulu poruchy alebo ti to nebude vyhovovať. Odporúčam Ti osobne navštíviť kamenné story v Tvojom okolí, urob si hrubú predstavu o ponuke a z vybraných modelov , ktoré Ťa najviac oslovili vyberieme- poradíme... Každému začínajúcemu bikerovi sa zdá prvotná investícia privysoká.. Ale vložené peniaze do kvalitného biku sa Ti vrátia v podobe kvality stroja a radosti z bezproblémovej jazdy...A za mňa rada: vybral by som bike-rám od renomovaného výrobcu / osobne doporučujem Scott, Specialized, Cannondale , Canyon, Radon.../s nižšou komponentovou výbavou , ako bike od ...., ktorého " kvalita" je umocnená LEN o triedu vyššou výbavou. Prasknutý rám pri Tvojej nadváhe je asi najpravdepodobnejší dôvod reklamácie. Osobne by som na Tvojom mieste nezamietal ani Internet-Shopy ako Canyon alebo Radon , u ktorých si ho síce nemôžeš vyskúšať / jedine , že ich má niekto v tvojom okolí/ ale kvalita a cena bude jednoznačne jedna z naj.A ešte ...Kupuj bike ako celok nie ako vidlu, brzdy atď ako Ti radia chytráci .. Si amatér začiatočník , v bikoch sa len teraz orientuješ tak si polož otázku ako a kedy by som mal meniť brzdy, vidlicu ,zvonček a podsedlovú objímku??? Kúp tak aby si nič nemusel meniť, a ak cyklisticky povyrastieš sám poznáš , že je čas na zmenu...
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 12:45:45
01
Súhlasím v mnohom s pánom Ramon1. Nie som na to hrdý, ale mám viac kg ako 130. Kupoval som pred pár rokmi bike Pells Razzer 29er a dodnes funguje ako má(klop klop klop). Nič neprasklo a lietal som po cestách necestách. Zvládol Donovaly aj bikovačku v Mýte pod Ďumbierom. Vymenil som si vidlu Rock Shox Dart 3 za Epicona z www.tuning-test.cz a fungujeme ďalej. Rám drží, kolesá držia od novoty. Je tu chlapík, myslím Insomniac a stále mal problémy s kolesami. Má SCOTT Aspect 29 Alloy 6061. Ale v dnešnej dobe asi platí, že každý tovar a obzvlášť spotrebný, si žije svoj život a nikdy dopredu nevieš koľko vydrží.
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 13:40:36
00
aj taketo riesenie by bolo ,asi take ze vybrat si bike kolo 600e,proste ktory sa ti paci a udrzi tvoju vahu,na komponenty sa nezamerat len na tu vidlu,pretoze aj ked budu slabsie komponenty brzdy budu brzdit,prehadzovacka bude prehadzovat,kolesa sa budu tocit,bicykel bude vpohode fungovat ,ale vydla pokial nebude vzduchova fungovat nebude ako pisal marek ponori sa a konec,naco ti tam potom bude?tak by som vysvetlil predajcovi ze stvojou vahou potrebujes proste vzduchovu a ci za ten priplatok co ti ostane(100e) ti tam neprehodi daku vzduchovu napr.ten rock shox a budes mat cely funkcny bicykel:-)neviem teda aky su tu u nas predajcovia ale myslim ze seriozny predajca by to mohol pochopit a vymenit odpocitat s ceny nejaku xcm a doplatit do ceny rock shox :-)toto je moj.nazor:-)takto by som to riesil aspon ja:-)
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 15:47:15
00
priplatit si rozdiel v cene vidly nie je problem, pokial ta povodna ma standardne farby od vyrobcu (ako napr Foxy bezne mavaju). Pokial ta vidla bude upravovana pre konkretny bicykel, predajca ti ju nezoberie, lebo ju nebude mat ako predat.
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 16:04:24
01
Takze k Ramonovi: "Kupuj bike ako celok nie ako vidlu, brzdy atď ako Ti radia chytráci .. Si amatér začiatočník , v bikoch sa len teraz orientuješ tak si polož otázku ako a kedy by som mal meniť brzdy, vidlicu ,zvonček a podsedlovú objímku???" -

presne takto premyslam, ak si kupim bike ako celok, niesom ochotny dalsie 2-3roky platit a vymenat komponenty, to v ziadnom pripade. ak mi odide vidla, tak si kupim novu, alebo ju dam vymenit. mam pocit, ze ak dam novu vzduchovu na 130kg, tak ci tak ju znici moja pociatocna vaha, ci nie? ak znicim tu prvotnu za 2-3roky, potom si kupim lepsiu, a budem mat inu vahu.

ja som pred 2-3rokmi bikoval na starom admirale, co nema pruzenie, a nemal som nikdy problem. takze predpokladam, ze dokazem tu vidlu "zavriet", aby bike nepruzil, ci nie? dajme tomu budem jazdit bez pruzenia, kym kus neklesne vaha..

Inac, toto sa sice kus tyka niecoho ineho, ale pridam to sem..... co sa tyka prislusenstva, isto chcem GPS logging, a porovnavat a pod.. Rozmyslam nad Garminom EDGE 500. Je nieco lacnejsie, pripadne mam ist kus vyssie a mat tam aj TOPO mapy?

Ak budem mat ten garmin, asi mi netreba tachac... on ma aj nejake cidlo na koleso, alebo len gps? teda bude brat hybanie sa aj ked napr budem "stat"? :)
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 17:33:35
00
myslim ze ju vahou neznicis ako?chces jazdit na zamknutej vidle?ja si myslim ze je to nezmysel,znicis ju aj tak:-)aspon ak budes jazdit teren...nechces menit dva tri roky komponenty a to chces jazdit tolko na zamknutej nefunkcnej vydle?no ja.neviem mna tu na fore naucili ze vidla(okrem ramu)je zaklad bicykla:-)ak mas gps vtom garmine cidlo ti netreba viac uz neviem:-)
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 17:59:34
00
V tom Garmine je gps cidlo, ale ak pojdes niekde cez les ci cez miesta kde bude horsi signal tak ti bude ukazovat blbosti. Cize ja odporucam kupit garmina vo verzii s cidlom rychlosti a kadencie (2 v 1) aby si si mohol merat rychlost klasicky od snimaca na kolese.
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 18:03:28
00
engello: komponenty menit kazde 2-3roky? ee isto nie, to som myslel max. tu vidlu raz za celu zivotnost biku ze vymenim za lepsiu... ale to rovno kupit bike s lepsou vidlou, lenze ako pozeram do 800e to nema ziadny bike.
ale ked mi tu niekto pisal ze kupil bike s podobnou vahou a bike prezil, tak mam pocit, ze s nicim v cene cca 700-800e chybu neurobim.. uz som viacmenej rozhodnuty pre tento..
http://www.cyklocentrum.eu/sk/produkt/ctm-slash-10-2014/1582#.U9kemfl_vzE
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 18:35:02
10
V tom Garmine je gps cidlo, ale ak pojdes niekde cez les ci cez miesta kde bude horsi signal tak ti bude ukazovat blbosti. Cize ja odporucam kupit garmina vo verzii s cidlom rychlosti a kadencie (2 v 1) aby si si mohol merat rychlost klasicky od snimaca na kolese.

Bezny lowend Androidovsky telefon nema najmensi problem s GPS signalom v lese (MK). Takze naozaj pochybujem ze garmin s 10x citlivejsimi antenami bude mat nejake problemy.
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 21:52:27
01
Nemyslim na zaznam trasy, ale na zobrazovanie aktualnej rychlosti.. ja ked mam Garmin edge 500 na otvorenom priestranstve tak hocikedy skace rychlost tak 0km/h-0,5km/h.. alebo aj viac..
ale mam snimac a magnet na kolese takze nemam problem, neviem ako to je bez neho..
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 21:55:12
00
ten slash je celkom v pohode,tiez som po nom pokukoval:-)daku zlavicku si nanho vypytaj a mas slusny bike,len si over dostupnost:-)a nosnost,ale myslim ze by mohol mat vetsiu ako caliber,ale radsej si to over,inak keby sa ti podarilo vybavit slusnu zlavu,mozno by ti vysiel aj slash 2.0:-)
Zobraziť komentár 31.07.2014 - 11:00:41
00
len upozornim co som prvy krat prehliadol aj ja, slash ma pruzinovu vidlu, verzia CL, nie vzduchovu, a pruzina tam bude stavana tiez na max 80-90kg
Zobraziť komentár 31.07.2014 - 11:15:24
00
to potom v ziadnom pripade...
a co tak toto:
http://www.sportcom.sk/eshop/pevne-bicykle/524-cube-analog-275-2014.html
alebo toto?
http://www.sportcom.sk/eshop/pevne-bicykle/520-cube-attention-275-2014.html
ale vidly su rovnake..
Zobraziť komentár 31.07.2014 - 15:33:54
00
Ak je tam pružinová XCR tak tá je vhodná na nejakých 75kg.

V tomto prípade by si s tou XCM vidlicou asi skôr prečkal nejaké obdobie ako s XCR, napriek tomu že sa jedná o kvalitatívne horšiu vidlicu. Čiže Meridu alebo Felt, tie by som skôr zobral ak by si bol ochotný časom tú vidlicu vymeniť. Za toto zaplatíš viac a ešte to bude horšie, tie ušetrené peniaze ozaj neskôr radšej minúť na lepšiu vidlicu. Možno aj do nejakých 150€ nájdeš o dosť lepšiu vidlicu keď sa tie pre 27.5" kolesá rozšíria. Napr. vzduchová Raidon stojí teraz do 140€, len takúto hmotnosť asi nezvládne bez výhrad, okolo 100-110kg by to už malo byť OK.

Pri RS vidliciach je možné pomerne lacno vymeniť pružinu za tvrdšiu, len tá najtvrdšia je oficiálne do nejakých 100kg ak si dobre pamätám. Záleží od posedu a od toho čo by sa jazdilo, možno by to bolo prijateľné.
Zobraziť komentár 31.07.2014 - 20:01:21
00
ok, ak porovname teda tieto 2:
http://www.merida.sk/prodej/Big-7-300

http://www.cyklocentrum.eu/sk/produkt/felt-7sixty-2014/1520#.U9qblvl_vzF

Ktory? Ja som skor za felt... Alebo? Ma merida nejake lepsie komponenty tu a tu?
Zobraziť komentár 31.07.2014 - 21:41:09
00
keyboard_arrow_up