aha a ja ze preco mal moj pradedo na stene zaveseny rimsky mec. cez pokolenia sa odovzdavala informacia ze jeho praprapra... bol velitel nejakej rimskej legie. ale este daleko pred nimi sme si pazurikom cistili kozusinu s uloveneho mamuta aby sme si ju mohli prehodit cez rameno a keby som isiel este hlbsie do nasho rodinneho rodostromu a boli sme jednobunkove organizmy bolo nadherne ciste ovzdusie a bol mier. to bolo sveta zit...
Zaujimave Chris Velku Moravu chceme, hlasime sa k Cyrilovi a Metodovi a staviame sochu konskym guliam co patria konovi na ktorom sedi Svatopluk (mozno vies daco o ich vzajomnom vztahu) - tak preco skrtame cele uhorske obdobie? O co menej patri napr. aj Maria Terezia do nasej historie? Nechce sa mi davat dohromady vedecky traktat, len sa pokusam naznacit otazniky nasej historie. Napriklad nedavna minulost. Anexia juhu Madarskom za II.sv. vojny. Kosice na tych par rokov prestali byt sucastou nasej historie? Skus daco najst.
Pista, nehovorim, ze Maria Theresia nepatri do nasich dejin. Patri, rovnako ako vsetko ostatne co sa udialo na nasom uzemi. Nie som clovek co si skrta z historie nevyhovujuce udalosti.
Nasa historia ma 2 otazniky. Jeden su udalosti este neobjavene. A druhy su tie uz zname ale nevyhovujuce, nasledne vyskrtnute alebo "jemne" upravene.
To aky je oficialny vyklad historie v tejto republike je na smiech.
matvej11: Zrejme narazas na to, ze Slovaci (spravne Sloveni) vtedy este neexistovali. Je dokazane, ze existovali, len je zafixovana predstava, ze to boli nejaki primitivni neandertalci bez reci, kultury, pisma, viery (v skole ucia, ze to vsetko nam priniesli az super bratia Cyril & Metod)
Kazdy uvedomely narod si pise svoju historiu od prvej (akokolvek malej) zmienky o nom. Ale su aj tie, ktorych historia bola najskor pisana pro-madarsky, potom pro-cesky a teraz je pozliepana z toho co akurat vyhovuje.
... tvoj pradedo mal doma gladius, to ti neverim (nepredas?)
Predsa len tí ukrajinskí separatisti majú jedno šťastie, že sú na Ukrajine a nie v Rusku. Lebo v Rusku, by im iba za propagáciu separatizmu hrozilo 4-ročné väzenie.
je milé ako sa z histórie slovákov (tu na tomto našom území) presunieme k histórii slovanov/slovenov/slavienov/alebo už ako ich chcete volať ... a určite dokážete vypátrať aj korene kdesi vo vesmíre u toho aštar šerana
Napr. http://www.hlaholika.sk/slovo-slovenov
Keby sa ti to zdalo ako "jednoduche pravidlo" tak clankov a knih o tom, ze Slovaci sa neobjavili len tak z nicoho nic je viac. Skor si ale myslim, ze si nepochopil co som napisal.
Takze, ked napr. 10 historikov napise cca rovnaku vec, tak kaslat na to, to nie je pravda?
OK, suhlasim, ze vacsina informacii nemusi byt pravdiva. Moze byt. Len potom treba povedat, preco to nie je pravda. Pripadne prihodit nejaky argument, zdroj.
Inak su to len vykriky do tmy a ich hodnota v diskusii pre druhych je nic.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nasa historia ma 2 otazniky. Jeden su udalosti este neobjavene. A druhy su tie uz zname ale nevyhovujuce, nasledne vyskrtnute alebo "jemne" upravene.
To aky je oficialny vyklad historie v tejto republike je na smiech.
matvej11: Zrejme narazas na to, ze Slovaci (spravne Sloveni) vtedy este neexistovali. Je dokazane, ze existovali, len je zafixovana predstava, ze to boli nejaki primitivni neandertalci bez reci, kultury, pisma, viery (v skole ucia, ze to vsetko nam priniesli az super bratia Cyril & Metod)
Kazdy uvedomely narod si pise svoju historiu od prvej (akokolvek malej) zmienky o nom. Ale su aj tie, ktorych historia bola najskor pisana pro-madarsky, potom pro-cesky a teraz je pozliepana z toho co akurat vyhovuje.
... tvoj pradedo mal doma gladius, to ti neverim
... ale to len na margo.
http://www.zerohedge.com/news/2014-08-06/costs-us-exports-russia-collapse-34
Keby sa ti to zdalo ako "jednoduche pravidlo" tak clankov a knih o tom, ze Slovaci sa neobjavili len tak z nicoho nic je viac. Skor si ale myslim, ze si nepochopil co som napisal.
Toto je pravdivý výrok. To, že ten výrok je pravdivý, však nehovorí nič o tom, či je pravda, že v Juhoslávii zakáľajú bez povolenia.
... jednoduché, nie? Však to musí pochopiť aj blbec! A nič na tom nemení ani fakt, že to napíšu aj v nejakých ďalších, možno desiatich novinách.
OK, suhlasim, ze vacsina informacii nemusi byt pravdiva. Moze byt. Len potom treba povedat, preco to nie je pravda. Pripadne prihodit nejaky argument, zdroj.
Inak su to len vykriky do tmy a ich hodnota v diskusii pre druhych je nic.
Ale máš pravdu. Na to, o čom hovoríš, by bola možno vhodnejšia iná časť matematiky, teória hier.
Dnes si opäť tá ruská svoloč ostreluje centrum mesta Doneck aj s ľudmi a hrdinova UA armády sa im v tom všemožne snažia zabrániť....
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/rusko-a-okoli/armada-zabiji-dalsi-civilisty-pry-ostreluje-centrum-donecka_314841.html#.U-PJn20kOM8
http://www.aktuality.sk/clanok/259148/na-ukrajine-bojovnici-zostrelili-vojenske-lietadlo/
youtube.com/watch?v=eUNDGs4ReFk&t=0
to obkukal asi od Deborah. Obama papa banana
youtube.com/watch?v=b2HSo3yywDU&t=0