Tereza Medveďová v cyklistickej časovke druhá, ale bez medaily.Po nedelňajšom štarte Niny Janušíková v elimininátore horskej cyklistiky nastúpila v nankinskej mestskej časti Laošan na ďalšiu časť hybridnej súťaže dvojčlenných cyklistických družstiev – časovku na 3,86 km – Tereza Medveďová. Naša 18-ročná pretekárka si počínala výborne a v 31-člennom štartovom poli dosiahla druhý najlepší čas! Iba o 1,31 s bola od nej rýchlejšia Japonka Kijoko Sakagučiová. Tretia Dánka Mathiesenová strácala na našu cyklistku už viac než päť sekúnd. Vďaka druhému miestu získala Medveďová do tímovej súťaže 80 bodov. Žiaľ, za jednotlivé súčasti tímovej súťaže sa medaily neudeľujú...
„Očakávali sme, že Tereza by sa v časovke mohla prebojovať do prvej trojky. Trochu nás však prekvapilo, ako málo jej chýbalo k víťazstvu. Zisk 80 bodov je cenný, v tímovej klasifikácii sme sa vďaka nemu posunuli na šieste miesto. Som spokojný,“ hovoril Terezin otec a tréner v jednej osobe Peter Medveď.
Tereza Medveďová mala zo svojej jazdy dobrý pocit. „Išlo sa mi dobre. Časovku zvyknem jazdiť solídne, ale dôležité je, aby som v nej mala dobrý deň. Dnes to vyšlo a je len škoda, že tak málo ma delilo od prvého miesta. Našťastie, na rozdiel od soboty dnes nebolo horúco a dusno. Pršalo, ale to mi neprekážalo. Trať nebola ľahká, bolo na nej dlhšie štvorpercentné stúpanie a tam bolo dôležité nevytvrdnúť,“ hodnotila.
V utorok nastúpi Nina Janušíková na ďalší diel hybridnej súťaže dvojčlenných dievčenských družstiev – preteky v BMX. „Tu na mieste sme museli pre ňu požičať bicykel. S týmto štartom sme totiž nepočítali. Organizátori však všetky krajiny prinútili, že v každej disciplíne tímovej súťaže musí nastúpiť jedna pretekárka z krajiny – v cestných pretekoch s hromadným štartom môžu ísť obidve. Je to pre nás veľká neznáma. Našťastie, Nina niečo na BMX odjazdila, takže nebude to pre ňu celkom prvá skúsenosť. V BMX sa udeľuje dvojnásobný počet bodov. Nuž, uvidíme...,“ dodal Peter Medveď. Na stredajšiu súťaž v cross country nastúpi Medveďová a na piatkové preteky s hromadným štartom obe naše cyklistky. Medaily sa budú rozdeľovať až v piatok.
http://www.olympic.sk/aktuality-sov/druhy-sutazny-den-oh-mladeze--tereza-medvedova-v-cyklistickej-casovke-druha-do-timovej-sutaze-ziskala-80-bodov
www.olympic.sk