Prosim znalcov o radu - Ako sa da najlahsie dostat zo sedla Javorina na zaciatok Anakondy? Cvicne som preskumal v sobotu strednu cestu, ktora zacina medzi asfaltkou a strmym kopcom na Saracniky, ale asi po 1 km sa cesta prudko zhorsila a neskor sa mi zdala uplne "zarubana". Existuje takato spojnica, alebo je nutne ist bud hore cez Mincol alebo dole do dediny a znovu vyslap?
Dakujem
Podľa toho čo chceš jazdiť. Červená z Minčola na Saračníky je technickejšia jazda (skaly a tak) po horských lúkach s peknými výhľadmi. Zelená do Turia má na začiatku veľmi pekné výhľady, potom sa ide v lese. Nie až taká ťažká technicky, ale zase sem tak pekné zoskoky cez popadané stromy a tak. Osobne by som si ťažko vybral, rád ich jazdím obe. Len keby som chcel technické jazdenie, tak z Javoriny nepokračujem Vretenicou ale idem ďalej modrú a žltú do Strečna. Teda ak sa nechystáš potom pokračovať ešte na Anakondu.
ja len dodam ze cervena z mincola na saracniky obsahuje sem tam aj horekopcoidne useky, myslim ze tak 2 krat som tlacil (par 100 metrov) nic dramaticke, aj dobre padne si odpocinut od zjazdovania
Išiel som viackrát obe varianty a viac sa mi páči tá zelená tz do Turia. Je to celé zjazdné v sedle. Neviem ako vyzerá spodná časť tej zelenej, či tam nie sú popadané stromy po tej jarnej kalamite, nebol som tam tento rok ešte. Na hrebeni od Krížavy po Javorinu je niekoľko úsekov, kde treba nosiť bajk a záver pred Javorinou je teraz dosť pokazený po ťažbe. Ešte odporúčanie na tú zelenú. Medzi Skalkou a Kobylík sa treba držať cesty (tz. zísť zo značky) a zozjazdujete na zvážnicu (tá 180 stupňová zákruta na mape) k chate Sačné a ponad chatu ide singláčik späť na Kobylie (čiarkovaná čiara).
pre mna je toto asi hranicny zjazd co viem este ist, skor na modrej je este jeden strmy usek ktory som isiel vedla bajku, co si pamatam, ale ked som to dal ja, a podla tvojich foto z trailu BK, tak s prstom na brzdach (tu s prstom v nose tazko)
ja som jednoznacne za kombinacie, t.j. Velka Luka - Kobylie - Sacne- zvaznicou pod Mincol- Anakonda- Vretenica- Polom a odtial modra a zlta do Strecna. Podla mna top.
Tak kľudne aj tú zelenú. Podľa mňa je veľmi pekná tiež. Prípadne si to ešte môžeš predĺžiť tadeto. Osobne som to ešte nešiel, ale šiel to Marinada a chválil si to, lebo spodok zelenej už je zvážnica.
Išiel som viackrát obe varianty a viac sa mi páči tá zelená tz do Turia. Je to celé zjazdné v sedle. Neviem ako vyzerá spodná časť tej zelenej, či tam nie sú popadané stromy po tej jarnej kalamite, nebol som tam tento rok ešte. Na hrebeni od Krížavy po Javorinu je niekoľko úsekov, kde treba nosiť bajk a záver pred Javorinou je teraz dosť pokazený po ťažbe. Ešte odporúčanie na tú zelenú. Medzi Skalkou a Kobylík sa treba držať cesty (tz. zísť zo značky) a zozjazdujete na zvážnicu (tá 180 stupňová zákruta na mape) k chate Sačné a ponad chatu ide singláčik späť na Kobylie (čiarkovaná čiara).
ten singláč som ešte nešiel. pôjdem omrknúť niekedy
ja som jednoznacne za kombinacie, t.j. Velka Luka - Kobylie - Sacne- zvaznicou pod Mincol- Anakonda- Vretenica- Polom a odtial modra a zlta do Strecna. Podla mna top.
to znie super
ale potrebujem vyviezt hore na na Martinky
ja som tú zelenú zo Sačného bol nedávno a je to v pohode zjazdné, z Kobylia sú v tom krátkom stúpaní asi 3 stromy padnuté...dole po prejdení potoka na tú širšiu cestu už je to také rozbitejšie, ale dá sa to v pohode prejsť...
pre mna je toto asi hranicny zjazd co viem este ist, skor na modrej je este jeden strmy usek ktory som isiel vedla bajku, co si pamatam, ale ked som to dal ja, a podla tvojich foto z trailu BK, tak s prstom na brzdach (tu s prstom v nose tazko)
jj, najprv modra zo sedla JAvorina (tam je jeden strmsi usek, ktory som si netrufol) a potom zlta - ta ma svoje velmi pekne miesta - skor to treba poznat a trafit stopu, ale adrenalin ako sa patri co si pamatam, aj som sa bal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem
ist hreben z Velkej luky na Mincol a dalej do sedla Javorina a potom Vretnicou do Visnoveho
alebo ist zelenu tz z Krizavy ako je to tu http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=144981#pos=49.10552P18.82512P14
znacka: co najviac zabavy v zjazde
času bude málo na to, aby som tam hore nenocovala niekde
Anakondu by som dala ako prvu, potom vyslap na sedlo Javorina po zelenej
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=162218#pos=49.13893P18.78898P14
ten singláč som ešte nešiel. pôjdem omrknúť niekedy
to znie super
ale potrebujem vyviezt hore na na Martinky
hranicny zjazd- myslis tu zltu do strecna?